Matinspiration till 2013 Ruffino Riserva Ducale - älgfärscannelloni samt spaghetti med trattkantareller

Livets Goda 10 Nov, 2017
Mat och Restaurang Nu är hösten här och temperaturerna kryper sakteligen nedåt, likväl som mörkret tar övertaget. Detta betyder också att säsongen för svamp och vilt kliver in i högsäsong, vilket kan skapa smaksensationer som passar utmärkt till en variation av viner. I artikeln här så passar vi på att inspirera med två rätter som tagits fram för 2013 Ruffino Riserva Ducale - älgfärscannelloni samt spaghetti med trattkantareller, parmesan och lagrad balsamvinäger.

Livets Goda om 2013 Ruffino Riserva Ducale (Nr 79652 / 155 kr / 90 LGP)
Ett klassiskt vin som stått tidens tand och nymodigheter mycket bra och bjuder på ett bra humör och god dagsform. Det är rent, gott och snyggt med finlemmad krydda, transparenta tanniner och bra syrlig fräschör i frukten som uppvisar sig i formen av röda körsbär och mörka vinbär som beklätts med lätt lakrits med en vind av maritim sälta. Lavendel, tobak och örter ansluter sig vidare på ett typiskt toskanskt manér. Ett balanserat och strukturerat vin i högform.

Recept 1 - Spaghetti med trattkantareller, parmesan och lagrad balsamvinäger (4 pers)

Spaghetti för fyra personer

500 g trattkantareller, rensad
En knippe salviablad, grovt hackad
2 tsk hackad timjan
2 tsk hackad bladpersilja
2 vitlöksklyftor, fint hackade

En bit parmesan
Balsamvinäger av bra kvalitet
Smör
Olivolja
Salt & Nymalen svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:
Lägg svampen i stekpanna och stek utan smör ett par minuter så att vätskan går ur. Klicka ner smör, salvia, timjan, bladpersilja och vitlök och fräs ihop allt med svampen ca 7-10 minuter till önskad konsistens. Ställ av men håll var, och smaka av med salt, svartpeppar och ringla över några droppar balsamvinäger.

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Häll av och ringla över en skvätt olivolja och riv ner ca 1 dl parmesan. Rör om och smaka av med salt.

SERVERING:
Varva pasta med svamp och avsluta eventuellt med lite extra riven parmesan och olivolja.

Recept 2 - Älgfärscannelloni

Receptet finner ni på länken här >>

Här hittar du Ruffino Riserva Ducale på Systembolaget >>

 


Nya Nespresso Vertuo

Övrigt Nespresso lanserar nu en av de största nyheterna i företagets…
23 Oct, 2018

Nu kan du laga maten som format världshistoriens största genier

Mat och Restaurang Tror du på talspråket ”Du är vad du äter”? I…
23 Oct, 2018

Mackmyra släpper en ny ekologisk gin: Lab Distillery Organic Gin

Whisky och Bourbon Imorgon den 24 oktober lanserar det svenska dryckeshuset Mackmyra en…
23 Oct, 2018

Collective Arts släpper ny IPA smaksatt med färsk persika

Whisky och Bourbon Kanadensiska craft bryggeriet Collective Arts Brewery har tagit Sverige med…
23 Oct, 2018

Celsius lanserar årets vintersmak i en limited edition

Övrigt Celsius, lanserar årets vintersmak Ginger Ale med nejlika, i en…
23 Oct, 2018

Favoriter från Moët Hennessy till Systembolaget

Vin Tre favoriter från Moët Hennessy lanseras nu tillfälligt i Systembolagets…
23 Oct, 2018

Här är alla vinnare på Restauranggalan 2018

Mat och Restaurang Pristagare från hela landet hyllades under den tionde upplagan av…
23 Oct, 2018

Långbro Värdshus vann priset Årets Arbetsplats

Mat och Restaurang Långbro Värdshus med Fredrik Eriksson i spetsen förärades priset Årets…
23 Oct, 2018

Den svenska äppelodlingen växer snabbare än någonsin

Övrigt Den svenska kommersiella odlingen av äpplen har förändrats påtagligt under…
23 Oct, 2018

Sveriges Aladdinask får ny design

Övrigt Årets nyhet från Aladdin är något utöver det vanliga. Detta…
23 Oct, 2018

Ingen jul utan Leksands Knäckebröd

Övrigt För femte året i rad bakar Leksands knäckebröd Årets julknäcke.…
23 Oct, 2018

Lidl kommer till Knivsta

Övrigt Lidl Sverige växer i snabb takt och hade 2017 bäst…
23 Oct, 2018

Dynamisk fransk sommelier segerrik i Gaggenau Sommelier Awards 2018

Vin Gaggenau, lyxmärket för hushållsapparater av professionell kaliber, kan stolt tillkännage…
22 Oct, 2018

Strandvägen 1 och Årets Kock i unikt samarbete under Love November

Mat och Restaurang Med start den 1 november får Strandvägen 1 i Stockholm…
22 Oct, 2018

Santa Maria står värd för Svenska Kocklandslagets sista träning innan VM

Mat och Restaurang Den 25 oktober gör Svenska Kocklandslaget sin sista varmköksupplagning inför…
22 Oct, 2018

Kvinnliga kocknätverket TakeOver tar över köket på Banken Bar & Brasserie

Mat och Restaurang Nästa anhalt i TakeOvers gästspelsturné är Banken Bar & Brasserie…
22 Oct, 2018

Goose Island lanseras på svenska marknaden

Vin Chicagobryggeriet Goose Island tar plats på den svenska marknaden och…
22 Oct, 2018

Noga utvalt från Kafferosteriet Koppar - N°7 Yirgacheffe från Etiopien

Övrigt Månadens smakupplevelse från Kafferosteriet Koppar är alltså Yirgacheffe från Etiopien…
22 Oct, 2018

Happy Tammsvik lanserar egen hantverksöl - En Roligare Lager

Whisky och Bourbon Nu har Happy Tammsvik en ny lager på lager. Det…
22 Oct, 2018

Barebells lanserar nyhet: Chocolate Brownie Limited Edition

Övrigt Årets glassigaste julnyhet är här – Barebells Chocolate Brownie. En…
22 Oct, 2018
Artikelarkivet