Matinspiration till 2013 Ruffino Riserva Ducale - älgfärscannelloni samt spaghetti med trattkantareller

Livets Goda 10 Nov, 2017
Mat och Restaurang Nu är hösten här och temperaturerna kryper sakteligen nedåt, likväl som mörkret tar övertaget. Detta betyder också att säsongen för svamp och vilt kliver in i högsäsong, vilket kan skapa smaksensationer som passar utmärkt till en variation av viner. I artikeln här så passar vi på att inspirera med två rätter som tagits fram för 2013 Ruffino Riserva Ducale - älgfärscannelloni samt spaghetti med trattkantareller, parmesan och lagrad balsamvinäger.

Livets Goda om 2013 Ruffino Riserva Ducale (Nr 79652 / 155 kr / 90 LGP)
Ett klassiskt vin som stått tidens tand och nymodigheter mycket bra och bjuder på ett bra humör och god dagsform. Det är rent, gott och snyggt med finlemmad krydda, transparenta tanniner och bra syrlig fräschör i frukten som uppvisar sig i formen av röda körsbär och mörka vinbär som beklätts med lätt lakrits med en vind av maritim sälta. Lavendel, tobak och örter ansluter sig vidare på ett typiskt toskanskt manér. Ett balanserat och strukturerat vin i högform.

Recept 1 - Spaghetti med trattkantareller, parmesan och lagrad balsamvinäger (4 pers)

Spaghetti för fyra personer

500 g trattkantareller, rensad
En knippe salviablad, grovt hackad
2 tsk hackad timjan
2 tsk hackad bladpersilja
2 vitlöksklyftor, fint hackade

En bit parmesan
Balsamvinäger av bra kvalitet
Smör
Olivolja
Salt & Nymalen svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:
Lägg svampen i stekpanna och stek utan smör ett par minuter så att vätskan går ur. Klicka ner smör, salvia, timjan, bladpersilja och vitlök och fräs ihop allt med svampen ca 7-10 minuter till önskad konsistens. Ställ av men håll var, och smaka av med salt, svartpeppar och ringla över några droppar balsamvinäger.

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Häll av och ringla över en skvätt olivolja och riv ner ca 1 dl parmesan. Rör om och smaka av med salt.

SERVERING:
Varva pasta med svamp och avsluta eventuellt med lite extra riven parmesan och olivolja.

Recept 2 - Älgfärscannelloni

Receptet finner ni på länken här >>

Här hittar du Ruffino Riserva Ducale på Systembolaget >>

 


Stor uppslutning i Sverige för bönderna

Övrigt Sveriges befolkning ställer solidariskt upp för bönderna i den svåra…
13 Jul, 2018

MAX tar världens första klimatpositiva burgare till Way Out West

Mat och Restaurang För tredje året i rad öppnar MAX Burgers upp en…
12 Jul, 2018

Busnel Calvados vald till "World´s best calvados of the year"

Whisky och Bourbon Busnel Calvados fick nu utmärkelsen World’s Best Calvados of the…
12 Jul, 2018

Anton Hyséns vinetikett börjar ta form

Vin Den etikett som Anton Hysén designat tillsammans med Jan Söder…
12 Jul, 2018

Château Mangot i hyllade årgången 2015 hos Winefinder, 93p

Vin I WInefinders lager finns nu detta Bordeauxvin från Saint-Emilion, i…
12 Jul, 2018

Säkra tips för att lyckas med matlagning utomhus i sommar

Övrigt Tillagning av mat utomhus under sommaren är trevligt och lockar…
11 Jul, 2018

Ölen som ska förena världen

Vin Fotbolls-VM är ett av de sportevenemang som attraherar mest uppmärksamhet…
11 Jul, 2018

Två årgångsbyten väntar för Chateau Musar

Vin Under sommaren sker ett årgångsbyte av Chateau Musar för att…
11 Jul, 2018

Absolut Vodka tar över Berns under EuroPride

Whisky och Bourbon Berns blir stans bästa Pride-tillhåll när EuroPride intar Stockholm i…
10 Jul, 2018

För dig som vet vad du inte vill äta

Mat och Restaurang Har du svårt att hitta recept som passar familjens matallergier?…
10 Jul, 2018

Rekordökning av resor till Karibien

Övrigt Tidigare i våras lanserade Stena Line ett nytt koncept på…
10 Jul, 2018

95-poängs riesling från Österrike hos Winefinder

Vin Guldmedaljör i Decanters World Wine Award 2018. Müllers vingård Silberbichl…
10 Jul, 2018

Cider-sorbet är sommarens glasstrend från Carlsberg

Övrigt Sommaren är den tid på året då det äts mest…
10 Jul, 2018

Nyhet - MYTH Sparkling

Vin Den 9 juli lanseras MYTH Sparkling på Systembolaget; ett veganvänligt…
9 Jul, 2018

Ny hälsosam törstsläckare lanseras i Sverige

Övrigt ZERoh! har gjort stor succé hos hälsomedvetna norrmän sedan starten…
9 Jul, 2018

Bengaliska Shanti-restaurangerna går över till biogas

Mat och Restaurang Fler krögare vill minska restaurangernas ekologiska fotavtryck och väljer därför…
9 Jul, 2018

Etablerad krögare nysatsar stort i Nya Hovås

Mat och Restaurang Med hemtrevligt italienska Sorelle blev svägerskorna Maria och Caroline Karlsten…
9 Jul, 2018

Mobilspelet som tar hela familjen ut i naturen

Övrigt Sommarloven är i full fart och semestern närmar sig för…
9 Jul, 2018

Självdiagnoser hinder för svenskarnas hälsovanor

Övrigt En Sifo-undersökning från ViktVäktarna visar att många svenskars hälsovanor kan…
9 Jul, 2018

Ny öl på Systembolaget - Kukkos Helles

Whisky och Bourbon Ölproducenten Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, som 2001 gjorde världens första glutenfria helmaltsöl,…
6 Jul, 2018
Artikelarkivet