Miss Voon får en bror – nu öppnar Mr Voon i Stockholm

Livets Goda 9 Oct, 2017
Mat och Restaurang Stjärnkocken Jonas Svensson expanderar. I november slår Mr Voon upp portarna i centrala Stockholm. – Vi kommer att ha Sveriges största utbud av japansk Wagyu, säger han.

”Kockarnas kamp”-aktuella krögaren Jonas Svensson fortsätter bygga sitt krogimperium och bryta ny mark. Miss Voon,  belägen på Sturegatan, har så snabbt blivit en vital och uppskattad del av Stockholms krogliv att lokalerna inte längre räcker till.  Därför har Jonas bestämt sig för att expandera. Just nu pågår renoveringen av nya lokaler, som ligger i korsningen Norrlandsgatan-Smålandsgatan.

– Nu startar vi Mr Voon med idéer som vi skapat genom åren. En restaurang med mycket grillat, säger Jonas Svensson.

När Mr Voon slår upp portarna den 2 november visar Jonas sin förmåga att ta täten när det gäller innovationer i svensk mat- och restaurangkultur. Hela köket kommer att vara öppet mot gästerna och ha olika stationer med tre sorters grilltekniker. Landets första Tempura-bar kommer finnas samt ett rotisseri där en signaturrätt bestående av anka kommer att serveras.

– Vi kommer ha Sveriges största utbud av japansk Wagyu från vår Robatayaki. Menyn kommer ge gästerna möjlighet att dela olika rätter tillsammans eller att äta enskilda middagar, säger Jonas Svensson.

Restaurangen kommer att ha 120 matplatser plus en stor bardel. Köket kommer hålla öppet till midnatt. Målsättningen är att restaurangen ska passa vid alla tillfällen – med familjen, vänner eller arbetskollegorna sent på kvällen efter möten och konferenser.

– Mr Voon Bars utbud på Sake kommer vara stort. Men vi kommer också ha stort fokus på vackra drinkar och spännande smaker. Här får man en naturlig mötesplats mitt i city, säger Jonas Svensson.

Inredningen är framtagen av framgångsrika byrån Stylt AB där grundaren Erik Nissen Johansen med team har tagit fram inredningskonceptet.


VASA Bryggeri börjar med öl; återlanserar det gamla varumärket Sundsvalls Öl

Whisky och Bourbon VASA Bryggeri återlanserar nu det nostalgiframkallande och lokala varumärket Sundsvalls…
18 Jun, 2018

Silver till Sverige i kock-EM

Mat och Restaurang Det blev tre nordiska länder på pallen i Bocuse d’Or…
17 Jun, 2018

Daniel Roos midsommartårta - inspirerad av Nordiska bär sommarlakrits från Lakrids by Johan Bülow

Övrigt Nobelkonditorn Daniel Roos har i samarbete med danska premiumlakritsen Lakrids…
14 Jun, 2018

Så ser svenskarna på VM och snacks – stor undersökning från Estrella

Övrigt Estrella har genom Norstat tagit fram statistik på hur konsumenterna…
14 Jun, 2018

Fotbollssommar i Hornstull och en helt ny öl inspirerad av sommaren 94

Whisky och Bourbon Fotbolls-VM drar igång den 14 juni i Ryssland men också…
14 Jun, 2018

Välkommen till Kyrkeby – Sveriges äldsta bränneri

Whisky och Bourbon Ingen annanstans i Sverige har det bränts brännvin så länge…
13 Jun, 2018

Silver till Sverige i Kock-EM Norge, Sverige och Danmark i topp när Bocuse d’Or avgörs i Turin

Mat och Restaurang Sebastian Gibrand kammade hem en silvermedalj till Sverige i Bocuse…
13 Jun, 2018

Säljstart för VM-fatet

Whisky och Bourbon På torsdag är det avspark i Fotbolls-VM. Klockan 14.00 rullar…
13 Jun, 2018

En mycket lyckad tappning från Ballentine´s - Miltonduff 15 Years Old

Whisky och Bourbon Ballantine’s har tillverkat klassiska och prisvinnande blends i över 190…
11 Jun, 2018

Elever från Grythyttan skapar vin för sydafrikanska Roodeberg

Vin I slutet av maj tävlade 33 sommelierstudenter om 11 lag…
11 Jun, 2018
Artikelarkivet