Miss Voon får en bror – nu öppnar Mr Voon i Stockholm

Livets Goda 9 Oct, 2017
Mat och Restaurang Stjärnkocken Jonas Svensson expanderar. I november slår Mr Voon upp portarna i centrala Stockholm. – Vi kommer att ha Sveriges största utbud av japansk Wagyu, säger han.

”Kockarnas kamp”-aktuella krögaren Jonas Svensson fortsätter bygga sitt krogimperium och bryta ny mark. Miss Voon,  belägen på Sturegatan, har så snabbt blivit en vital och uppskattad del av Stockholms krogliv att lokalerna inte längre räcker till.  Därför har Jonas bestämt sig för att expandera. Just nu pågår renoveringen av nya lokaler, som ligger i korsningen Norrlandsgatan-Smålandsgatan.

– Nu startar vi Mr Voon med idéer som vi skapat genom åren. En restaurang med mycket grillat, säger Jonas Svensson.

När Mr Voon slår upp portarna den 2 november visar Jonas sin förmåga att ta täten när det gäller innovationer i svensk mat- och restaurangkultur. Hela köket kommer att vara öppet mot gästerna och ha olika stationer med tre sorters grilltekniker. Landets första Tempura-bar kommer finnas samt ett rotisseri där en signaturrätt bestående av anka kommer att serveras.

– Vi kommer ha Sveriges största utbud av japansk Wagyu från vår Robatayaki. Menyn kommer ge gästerna möjlighet att dela olika rätter tillsammans eller att äta enskilda middagar, säger Jonas Svensson.

Restaurangen kommer att ha 120 matplatser plus en stor bardel. Köket kommer hålla öppet till midnatt. Målsättningen är att restaurangen ska passa vid alla tillfällen – med familjen, vänner eller arbetskollegorna sent på kvällen efter möten och konferenser.

– Mr Voon Bars utbud på Sake kommer vara stort. Men vi kommer också ha stort fokus på vackra drinkar och spännande smaker. Här får man en naturlig mötesplats mitt i city, säger Jonas Svensson.

Inredningen är framtagen av framgångsrika byrån Stylt AB där grundaren Erik Nissen Johansen med team har tagit fram inredningskonceptet.


Spottswoode´s, Napas Margaux - Sant eller falskt?

Vin Med otrolig och imponerade komplexitet, täthet och fokus, så gläds…
16 Oct, 2017

Ardbeg lanserar sällsynt 23-åring från destilleriets mörkaste tid

Whisky och Bourbon I början av november lanseras Ardbeg Twenty Something. En 23…
16 Oct, 2017

Åter i lager! - Sjörövarrom med stil - 91 poäng till J Bally 7 Ans Pyramide

Whisky och Bourbon I början av veckan så tipsade vi er om J…
10 Oct, 2017

Uppdrucket vecka 40

Vin Vive la France! Goda viner som sparats några år, ett…
13 Oct, 2017

D.E.W. and Brew väcker liv i klassisk irländsk tradition

Whisky och Bourbon Att dricka whiskey tillsammans med öl är en gammal irländsk…
13 Oct, 2017

Årets Sill 2017 med smak av O.P.Anderson

Whisky och Bourbon När Klädesholmen och Salt & Sill i år presenterade Årets…
13 Oct, 2017

Svensk vodka bäst i Asien

Whisky och Bourbon Purity Vodka från Ellinge har vunnit det högsta priset i…
12 Oct, 2017

Smakrikt bröd blir till öl av Paul Svensson och Melleruds

Whisky och Bourbon Höstens mest spännande gastronomiska samarbete är signerat Paul Svensson, Fotografiskas…
12 Oct, 2017

Imperial IPA – en ny ale signerad Fuller’s nya bryggmästare

Whisky och Bourbon Efter succén med lanseringen av Fuller’s Past Masters kommer nu…
12 Oct, 2017

The Macallan introducerar Edition No.3, limiterad utgåva

Whisky och Bourbon The Macallan presenterar stolt Edition No.3 – en ny limiterad…
11 Oct, 2017
Artikelarkivet