Nomineringarna klara för Årets ölutvecklare 2017

Livets Goda 6 Oct, 2017
Whisky och Bourbon Utmärkelsen ”Årets ölutvecklare” instiftades av Carlsberg Sverige för sju år sedan för att uppmärksamma och främja personer, företag eller organisationer som, på ett inspirerande och engagerande sätt, aktivt arbetar för att utveckla den svenska ölkulturen. Nu presenteras årets nomineringar.

Priset för Årets ölutvecklare kommer i vanlig ordning att delas ut på Restauranggalan som går av stapeln den 16 oktober. På Restauranggalan, som arrangeras av branschtidningen RS, Restauranger & Storkök, hyllas förebilder, inspiratörer och innovatörer inom den svenska restaurangnäringen.

– Vi instiftade priset för årets ölutvecklare redan 2011 och mycket har hänt sedan dess. Men för oss är det fortfarande lika viktigt att hylla både nya och gamla aktörer som brinner för att utveckla den svenska ölscenen, säger Henric Byström Kommunikationschef på Carlsberg Sverige.

De som utmärkt sig i år och har chansen att ta hem priset för Årets ölutvecklare är:
Dugges
Dugges har sedan 2005 varit ett av Sveriges bästa bryggerier. Inte minst de senaste åren har man höjt nivån till en standard som gör många avundsjuka. Grundaren Mikael Engström är dessutom en fantastisk ambassadör för öl-Sverige och i princip alla Göteborgsbryggerier har i någon form fått hjälp av honom i sin uppstart. Dessutom är Dugges ett av de mer framgångsrika bryggerierna när det gäller export.

GBG Beer Week
För att ha skapat en självklar ölmanifestation redan efter två år och ha gjort det med en egen tolkning av vad en ölhyllningsvecka är. Många är de som ritar in veckan i sin kalender och veckan bidrar till att göra Göteborg till en ännu bättre ölstad.

Marcus Hjalmarsson, Brewski och Brewskival
För att ha etablerat ett bryggeri och en festival på lokal, nationell och internationell våglängd och för att alltid ha kvalitet och kärlek i fokus. Brewskis öl och Brewskis festival har redan förändrat öl-Sverige till det bättre.

Juryn som utser Årets ölutvecklare använder bedömningskriterierna nytänkande, kunskap, utbildning, passion, kommunikation, smak och kvalité. Priset, förutom äran, är en statyett och ett presentkort på Nya Carnegiebryggeriet.

Årets jury består av:
• Sanna Blomquist – dryckesskribent Dagens Nyheter
• Jörgen Hasselqvist – ölexpert, delägare på OT och ölskribent
• Ronny Karlsson – journalist och grundare av Beernews.se
• Joel Linderoth – Publisher för Land, Land Lantbruk och Land Skogsbruk och ölskribent
• Henric Byström – Kommunikationschef & ölentusiast på Carlsberg Sverige


Tillgänglig vit Bordeaux med lite ålder på nacken - Château de Rochemorin 2005

Vin Varje vindistrikt har sina förgrundsfigurer, de som flyttat gränser för…
19 Sep, 2018

Tre av Soleras producenter bland världens 100 bästa

Vin Varje år sedan 1988 utser redaktörerna från tidskriften Wine &…
19 Sep, 2018

Nu kommer höstens stora nyhet för vegetarisk matlagning – Apetina Paneer

Mat och Restaurang Apetina introducerar den färska matlagningsosten Paneer i Sverige. Den nya…
19 Sep, 2018

Arlas drickyoghurt och kvarg blir Yalla

Övrigt Yalla! blir från idag ett självständigt varumärke för Arlas drickyoghurt…
19 Sep, 2018

Henrik Persson ny sälj- och marknadschef för High Coast Single Malt Whisky

Whisky och Bourbon Box Destilleri AB med varumärket High Coast Single Malt Whisky…
19 Sep, 2018

Blossa 18 reser till Amalfikusten - Med smak av Limoncello och medelhavskryddor

Vin Blossa färdas årligen till nya platser i världen för att…
18 Sep, 2018

Lokala biodlare fyller Honungsbaren på Kiviks musteri

Övrigt Skånska biodlare samlas på Kiviks musteri under Äppelmarknaden 29–30 september…
18 Sep, 2018

Blossa 18 avslöjas idag kl 14:00

Whisky och Bourbon Varje år reser Blossa genom världen för att hitta inspiration…
18 Sep, 2018

Viking Line tar nästa steg med Svenska Kocklandslaget – och inleder ett helt nytt samarbete med Årets Kock i Finland

Mat och Restaurang Sedan 2017 har Viking Line ett långsiktigt samarbete med Svenska…
18 Sep, 2018

Gotthards Krog kan bli Årets Hållbara Restaurang

Mat och Restaurang Gotthards Krog är en av tre finalister i kategorin Årets…
18 Sep, 2018

Kiviks Musteri först att lansera en helt alkoholfri cider på dagligvaruhandeln

Övrigt För första gången någonsin kommer man nu att kunna köpa…
18 Sep, 2018

Fixa först med Svanen-märkta värmeljus av raps

Vin Fixa, som är Axfoods eget varumärke, lanserar en ny serie…
18 Sep, 2018

Lagerrensning - Superpriser på Bordeaux

Vin Hos Winefinder har den stora lagerrensningen startat, och bland buteljerna…
18 Sep, 2018

Kaffe för varje tillfälle med Senseo Switch 3in1

Övrigt Senseo Switch 3in1 erbjuder tre funktioner i en och samma…
17 Sep, 2018

Magnum Pints presenterar nytt sällskap

Övrigt Som uppföljning till succélanseringen av glassen Magnum Pints lanseras nu…
17 Sep, 2018

Tua Rita lanseras i ny hyllad årgång

Vin Redigaffi blev Italiens första 100-poängsvin år 2000 och nu med…
17 Sep, 2018

En glassnyhet från SIA

Övrigt SIA Glass svarar med att släppa glassbomben Mjölkchoklad i butikerna…
17 Sep, 2018

We & Wine lanserar chilenskt konceptvin från Morandé Adventure

Vin Aterciopelado är ett av vinerna ur Morandé Adventure – ett…
17 Sep, 2018

Sveriges största hamburgerkedja släpper ny burgare tillsammans med KÄK

Mat och Restaurang Sedan lanseringen av den första ”Håll käften”-burgaren tillsammans med KÄK…
14 Sep, 2018

Michelinrestauranger i lyxiga Monaco

Övrigt Om det är något ministaten Monaco förknippas med så är…
14 Sep, 2018
Artikelarkivet