Nomineringarna klara för Årets ölutvecklare 2017

Livets Goda 6 Oct, 2017
Whisky och Bourbon Utmärkelsen ”Årets ölutvecklare” instiftades av Carlsberg Sverige för sju år sedan för att uppmärksamma och främja personer, företag eller organisationer som, på ett inspirerande och engagerande sätt, aktivt arbetar för att utveckla den svenska ölkulturen. Nu presenteras årets nomineringar.

Priset för Årets ölutvecklare kommer i vanlig ordning att delas ut på Restauranggalan som går av stapeln den 16 oktober. På Restauranggalan, som arrangeras av branschtidningen RS, Restauranger & Storkök, hyllas förebilder, inspiratörer och innovatörer inom den svenska restaurangnäringen.

– Vi instiftade priset för årets ölutvecklare redan 2011 och mycket har hänt sedan dess. Men för oss är det fortfarande lika viktigt att hylla både nya och gamla aktörer som brinner för att utveckla den svenska ölscenen, säger Henric Byström Kommunikationschef på Carlsberg Sverige.

De som utmärkt sig i år och har chansen att ta hem priset för Årets ölutvecklare är:
Dugges
Dugges har sedan 2005 varit ett av Sveriges bästa bryggerier. Inte minst de senaste åren har man höjt nivån till en standard som gör många avundsjuka. Grundaren Mikael Engström är dessutom en fantastisk ambassadör för öl-Sverige och i princip alla Göteborgsbryggerier har i någon form fått hjälp av honom i sin uppstart. Dessutom är Dugges ett av de mer framgångsrika bryggerierna när det gäller export.

GBG Beer Week
För att ha skapat en självklar ölmanifestation redan efter två år och ha gjort det med en egen tolkning av vad en ölhyllningsvecka är. Många är de som ritar in veckan i sin kalender och veckan bidrar till att göra Göteborg till en ännu bättre ölstad.

Marcus Hjalmarsson, Brewski och Brewskival
För att ha etablerat ett bryggeri och en festival på lokal, nationell och internationell våglängd och för att alltid ha kvalitet och kärlek i fokus. Brewskis öl och Brewskis festival har redan förändrat öl-Sverige till det bättre.

Juryn som utser Årets ölutvecklare använder bedömningskriterierna nytänkande, kunskap, utbildning, passion, kommunikation, smak och kvalité. Priset, förutom äran, är en statyett och ett presentkort på Nya Carnegiebryggeriet.

Årets jury består av:
• Sanna Blomquist – dryckesskribent Dagens Nyheter
• Jörgen Hasselqvist – ölexpert, delägare på OT och ölskribent
• Ronny Karlsson – journalist och grundare av Beernews.se
• Joel Linderoth – Publisher för Land, Land Lantbruk och Land Skogsbruk och ölskribent
• Henric Byström – Kommunikationschef & ölentusiast på Carlsberg Sverige


McVegan först ut när McDonald’s väljer vegoburgare från Anamma

Mat och Restaurang McDonald’s Food Team har tillsammans med Anamma, ett varumärke inom…
12 Dec, 2017

Lagom till jul öppnar Baileys Treat Factory upp dörrarna - nu släpps biljetterna

Övrigt Nu till helgen öppnar Baileys Treat Factory - en julgodisfabrik…
12 Dec, 2017

Astar och Scandic inleder ett samarbete för att råda bot på kockbristen

Mat och Restaurang Tillsammans med Arbetsförmedlingen startas en ny gemensam arbetsmarknadsutbildning där målet…
12 Dec, 2017

Hemköp klimatkompenserar hemleveranser

Mat och Restaurang Som första svenska dagligvaruaktör klimatkompenserar nu Hemköp sina leveranser från…
12 Dec, 2017

Varför servera franska viner till Nobelmiddagens svenska smaker?

Mat och Restaurang Nobelbanketten på Stadshuset i Stockholm är Sveriges främsta gastronomiska skyltfönster…
11 Dec, 2017

Napolitansk pizza är kulturarv

Mat och Restaurang Nu står det klart; konsten att baka napolitansk pizza är…
11 Dec, 2017

Scans julskinkor hamnar på första- och andraplats i Aftonbladets årliga julskinketest

Mat och Restaurang Bland totalt 18 testade julskinkor är Scan Gourmet Julskinka den…
11 Dec, 2017

Ny restaurang med livescen på Dramaten

Mat och Restaurang I Dramatens gamla biljettkontor öppnar fredagen den 15 december Dramatenbaren.…
11 Dec, 2017

Coop erbjuder svenskt kvalitetskött från Ölanda Säteri

Mat och Restaurang Svenska konsumenter väljer gärna svenskt kött. Nu kommer Coop tillsammans…
11 Dec, 2017

Så satsar Clarion Hotel och Marcus Samuelsson på sin restaurangpersonal

Mat och Restaurang Clarion Hotel och By Marcus Samuelsson™ stärker sin position som…
11 Dec, 2017

Taittinger Brut Réserve blev årets utvalda champagne till Nobelbanketten

Vin Det anrika champagnehuset Taittinger tilldelades den stora äran att förse…
11 Dec, 2017

Plantation 20th Anniversary XO

Whisky och Bourbon När Alexandre Gabriel som 22-åring började arbeta med en av…
8 Dec, 2017

Bangkoks Michelinguide lyfter Thailands turism

Mat och Restaurang Bangkoks mat- och dryckesscen är välkänd, och i går fick…
8 Dec, 2017

Inga idéer för helgens matlagning? - Låt dig inspireras av Livets Godas egengjorda recept

Mat och Restaurang Ibland går man tom på idéer när det gäller matlagning…
30 Nov, 2017

Don Melchor 2015 - "En av de bästa årgångarna i mitt liv"

Vin Från och med den 5 december finns 15 lådor á…
8 Dec, 2017

Glenmorangies innovativa arbete belönas med tre hållbarhetsutmärkelser

Whisky och Bourbon Under november belönades Glenmorangie trefaldigt för sitt initiativ och engagemang…
8 Dec, 2017

Sayan Isaksson smygöppnar nytt kök i Teatern

Mat och Restaurang Idag öppnar ett nytt kök i Teatern i Ringen centrum.…
8 Dec, 2017

Världspremiären för Bollinger La Grande Année Rosé 2007 sker i Sverige

Vin Som första land i världen sker lanseringen av Bollinger La…
8 Dec, 2017

Mikrobryggeri skapar unika möjligheter

Whisky och Bourbon Snart är det klart för den första ölbrygden i mikrobryggeriet,…
7 Dec, 2017

O’Learys får nytt utseende – som en del av ny varumärkesstrategi

Mat och Restaurang Nu uppdaterar restaurang- och sportbarskedjan O’Learys sin grafiska profil, vilket…
7 Dec, 2017
Artikelarkivet