Norrmejeriers mjölkbönder tar emot guldmedalj av kungen

Livets Goda 17 Apr, 2018
Övrigt Fem av Norrmejeriers gårdar har i år uppnått den ärofyllda tidpunkten av att under 23 år ha levererat mjölk i toppkvalitet och har idag den 16e april tagit emot guldmedalj.

Norrmejeriers medlemmar som tar emot guldmedalj

  • Bo & Anita Engberg, Lillpiteväg, Lillpite, Norrbottens län
  • Mats Lindberg, Borgforsheden, Sikfors, Norrbottens län (Deltog inte vid utdelningen i Stockholm)
  • Birgit & Gunnar Pettersson, Hötjärn, Lövånger Norrmejerier, Västerbottens län
  • Stig & Karin Stenlund, Blacke, Lövånger Norrmejerier, Västerbottens län
  • Tomas & Helena Ågren, Västerselet, Vännäs Norrmejerier, Västerbottens län

Medaljerna delades ut den 16e april av Kung Carl Gustaf vid en ceremoni på Svenska Läkaresällskapet i Stockholm. Vid prisutdelningen talade försvarsminister Peter Hultqvist om mjölkböndernas betydelse för en trygg livsmedelsförsörjning och ett hållbart samhälle.

Kraven för att få utmärkelsen är hårda. Djuren ska vara friska och må bra och mjölken måste vara av högsta klass, så det är väldigt välförtjänt som dessa mjölkbönder får medaljer ur kungens hand. Guldmedaljen har delats ut i 60 år.

Pressbilder: Foton från utdelningen tas av TT Bildbyrå.

Guldmedaljen 60 år: 
Guldmedaljen är den högsta utmärkelse som LRF Mjölk delar ut för att premiera mjölkens kvalitet. Kriteriet är minst 23 års leverans av mjölk av högsta kvalitet. Sedan starten 1958 har medaljen överlämnats av en representant från kungahuset. Årets 31 Guldmedaljgårdar har allt från 20 till 170 kor. Fyra av dem har robotmjölkning. Närmare hälften av dem har anställda medarbetare. En av Guldmedaljgårdarna är ekologisk. Läs mer på www.lrf.se/guldmedaljen

Följ gärna Livets Goda och Whisky & Bourbon på instagram: @livetsgoda_magazine

Kir-Yianni Assyrtiko lanseras den första september

Vin Den 1 september lanseras det vita vinet Kir-Yianni Assyrtiko 2017…
21 Jun, 2018

Snart lanseras Hernö Sipping Gin 2018 med rökiga toner i ett arv från Islay

Whisky och Bourbon Om en vecka lanseras Hernö Sipping Gin 2018 som kommer…
21 Jun, 2018

Inspiration - Cidersorbet

Mat och Restaurang Midsommar närmar sig och en av de självklara komponenterna vid…
21 Jun, 2018

Kocklandslaget bjöd in kvinnliga kocknätverket TakeOver att provsmaka kommande tävlingsrätter

Mat och Restaurang Onsdagen 20 juni var det dags för en ny träningsupplagning…
21 Jun, 2018

Citat Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Citat av Juryn ordförande Årets Kock 2018, jury för handlagstest…
21 Jun, 2018

Så påverkar sommarvädret våra mat- och dryckesvanor

Mat och Restaurang Hur varmt eller kallt vädret blir i sommar kommer att…
20 Jun, 2018

Nespresso lanserar två nya iskaffevarianter samt en smart mjölkskummare

Övrigt Under varma sommardagar kan en iskaffe vara riktigt uppfriskande. Nu…
20 Jun, 2018

Mer svensk kaffe på Finlands nationalarena

Övrigt Publiken på Finlands nationalarena, Hartwall Arena i Helsingfors, kommer att…
20 Jun, 2018

Bisol väljer Lively Wines

Vin Lively Wines är otroligt stolta att presentera det senaste tillskottet…
20 Jun, 2018

Ginger Beer - en nyhet men ändå inte

Whisky och Bourbon Denna vecka avvecklar vi fyra myter om Ginger Beer. Många…
20 Jun, 2018

Limited Edition i chipshyllan

Övrigt Det är sommar i chipsfabriken och Estrella vill passa på…
20 Jun, 2018

Stad, bad och god mat på Mallorca

Mat och Restaurang Mallorca är ett klassiskt svenskt resmål. Det var hit de…
19 Jun, 2018

Nyhet: Flädertiser - trendiga drinken som utmanar Aperol Spritz på uteserveringarna i sommar

Whisky och Bourbon Nu gör Hallands Fläder och Appletiser gemensam sak, när de…
19 Jun, 2018

De är vidare till dag 2 i kvalet till Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Efter en lång dag med teoriprov, råvarukännedom och upplagning av…
19 Jun, 2018

Eau de grill - sommarens grilltrend?

Whisky och Bourbon Lagom till Midsommar lanserar Falcon en parfym som doftar grill.…
19 Jun, 2018

Barabells lanserar nyhet - Strawberry White Chocolate.

Övrigt Sveriges mest sålda proteinbar släpper en ny Limited Edition Protein…
19 Jun, 2018

Paul Svensson till Matfestivalen i Skövde för femte gången

Mat och Restaurang Den kände TV-kocken Paul Svensson kommer att gästa Matfestivalen i…
19 Jun, 2018

Gustibus Wine & Spirit Academy startar Ölsommelierutbildning

Övrigt Efter 13 år och 25 sommelierklasser startar nu Gustibus Wine…
18 Jun, 2018

J. Bally Millésime 1998, lanseras exklusivt på Systembolaget den 6:e juli

Whisky och Bourbon Fredagen den 6:e juli lanserar importören Moestue Grape Selections 180…
18 Jun, 2018

Varför vill unga inte odla kaffe längre?

Övrigt För Burundi har kaffeodlingen alltd varit en generator i landets…
18 Jun, 2018
Artikelarkivet