Nu lanseras Systembolagets första ekologiska brandy från Spanien

Livets Goda 14 Feb, 2018
Whisky och Bourbon Från 1 mars finns Alvisa 10 Brandy Ecológico i Systembolagets fasta sortiment som Sveriges första ekologiska brandy från Spanien.

Alvisa 10 såg dagens ljus under 2016 men företaget har producerat brandy mycket längre än så, sedan 1969 har Alvisa producerat sin brandy i regionen La Mancha. Genom åren har man kunnat kombinera traditionella destilleringsmetoder med moderna teknologier, allt för att producera en högkvalitativ brandy. Numera produceras brandyn av brandymakaren Sergio del Cosos vakande öga.

Alvisa 10 Brandy Ecológico är inte en typisk spansk brandy med de sötare tonerna och lagring på gamla sherryfat utan påminner mer om en armagnac eftersom brandyn lagras under tio år på franska ekfat. 

– Destilleringen sker i en klassisk kopparpanna, en så kallad pot stil eller alambic charentais som den kallas i Cognac. Man destillerar två gånger för att få en så ren och elegant produkt som möjligt. Därefter tappas den högklassiga spriten på ekfat för lagring, berättar Anette Wyrén på Johan Hagström.

Johan Hagström, ett nytt företag under Arvid Nordquist
I framställningen av Alvisa 10 går ekologin som en röd tråd, allt ifrån odling av druvor till produktion. Men hållbarhetsarbetet slutar inte där, Alvisa importeras av ett nytt dotterbolag under Arvid Nordquist, vid namn Johan Hagström. Som ett led i hållbarhetsarbetet kommer Johan Hagström att klimatkompensera produkter som lanseras på Systembolaget. Företaget grundades 2016 och leds av Anette Wyrén som har över 25 års erfarenhet inom vinbranschen. Johan Hagström var en affärsman inom vinbranschen och nära vän till Arvid Nordquist. Han var även en av stiftarna till Arvid Nordquist Handelsaktiebolag 1907, styrelseordförande till 1939 och en viktig länk mellan två generationer 1922-1939.

Alvisa 10 Brandy Ecológico
Lansering: 1 mars
Pris: 219 kr
Art.nr: 481-02


Världen hyllar High Coast

Whisky och Bourbon På High Coast Whisky är man stolta som tjädertuppar där…
18 Jan, 2019

Ben & Jerry’s nya glass kommer i rosa fudge, hjärtan, chunks och swirls

Övrigt Lagom till Alla Hjärtans Dag lanseras Ben & Jerry’s Topped…
18 Jan, 2019

Nordic Choice Hotels prisar Löfbergs

Vin Kafferosteriet Löfbergs prisas återigen för sitt hållbarhetsarbete. Den här gången…
18 Jan, 2019

Livets Goda Premium - För dig som uppskattar att vara uppdaterad

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
16 Jan, 2019

Fredagstips från Winefinder: 96-poängs Brunello di Montalcino

Vin Nummer 11 på Wine Spectators Top 100 - 2017 -…
18 Jan, 2019

Hotel At Six skapar ny arena för samtidskonst

Mat och Restaurang At Six strävar efter att omdefiniera begreppet hotellkonst. Petter Stordalens…
17 Jan, 2019

Grattis Tintin - 90 år!

Whisky och Bourbon Utlandskorren Tintin fyller 90 år och den älskade, men även…
17 Jan, 2019

Inspiration: Nacka/Koreansk kycklingsallad med nudlar

Mat och Restaurang Premium I det kalla januarivädret så inspirerar Livet Goda redaktionen här…
17 Jan, 2019

Tobaksfria Onico i ny smak

Övrigt Onico, en tobaks- och nikotinfri prilla, är Swedish Match tobaks-…
17 Jan, 2019

Två av tre svenskar kommer att förändra sina matvanor i år

Mat och Restaurang Nytt år, nya möjligheter. Många svenskar ser ett nytt år…
17 Jan, 2019

Glenburgie 18 YO lanseras den första mars på Systembolaget

Whisky och Bourbon Den 1 mars lanseras ytterligare en familjemedlem i Ballantine’s Single…
17 Jan, 2019

Divines nyheter under februari

Vin Importören Divine lanserar under februari en hel del nyheter och…
17 Jan, 2019

We & Wine lanserar ny årgång av Zuccardi’s välrenommerade vin Tito

Vin Vinet Tito Zuccardi är en hyllning av vinmakaren Sebastián Zuccardi…
17 Jan, 2019

SIA Glass väljer bort palmolja

Övrigt - Det senaste året har vi minskat användningen av palmolja…
17 Jan, 2019

Mathias Dahlgren och Staffan Naess öppnar bistro och vinbar på The Sparrow Hotel

Mat och Restaurang Den 1:a februari, endast ett stenkast från Stureplan i Stockholm,…
16 Jan, 2019

Nu är skrei-säsongen igång

Mat och Restaurang Säsongen för den norska torsk-delikatessen skrei har börjat och den…
16 Jan, 2019

Vinkällan förstärker med en driftansvarig

Vin Under hösten 2018 har Vinkällan haft intervjuer med personer som…
16 Jan, 2019

Par tar över vingård i storsäljande författarens nya bok

Övrigt Tove Alsterdal är bästsäljande och prisbelönt deckarförfattare, känd för att…
16 Jan, 2019

Årets Viltkock koras

Vin Lördagen den 2 februari avgörs vem som blir Årets Viltkock.
16 Jan, 2019

Mest prisvärda röda vin 2018 enligt Munskänkarna

Vin Paul Jaboulet Côte du Rhône Parallèle 45 2015, har tilldelats…
16 Jan, 2019
Artikelarkivet