Ny Hållbarhets- & Kommunikationsdirektör på Arvid Nordquist

Livets Goda 4 Apr, 2018
Övrigt Erica Bertilsson blir ny Hållbarhets- & Kommunikationsdirektör på Arvid Nordquist HAB. Erica har tidigare arbetat som Marknadschef för Arvid Nordquist Kaffe och utvecklat och drivit hållbarhetsstrategin för det produktområdet inom företaget. Och dessförinnan i diverse ledande roller inom varumärkesstrategi och kommunikation. I sin nya roll ansvarar Erica för hållbarhetsarbetet inom samtliga Arvid Nordquists affärsområden samt för corporate communications.

Bild: Erica Bertilsson blir ny Hållbarhets- & Kommunikationsdirektör på Arvid Nordquist HAB.

- Det ska bli fantastiskt kul att få möjlighet att arbeta med hållbarhetsfrågor inom fler kategorier. Arvid Nordquist kaffe är ledande inom området och är ensamma i Sverige om helt fossilfritt rosteri samt ensamma i Norden med att uteslutande rosta bönor som är tredjepartscertifierade med avseende på miljö och arbetsvillkor*. Jag hoppas att vårt kaffes pionjärskap och försäljningsframgång kan fungera som förebild inom fler kategorier, jag ser framemot att hitta nya spännande hållbarhetsprojekt och sätt att berätta om detta, säger Erica Bertilsson.

Arvid Nordquist HAB är ett svenskt familjeföretag, omsätter ca 3 miljarder och har 260 medarbetare i Norden. Förutom sitt eget kaffe ansvarar företaget för försäljning, marknadsföring och distribution av en rad stora internationella varumärken så som Hipp barnmat, Sun Maid russin, Kelloggs, Pringles, Kikkoman, Tabasco, Ariel mfl och en bred vinportfölj med bland annat Bollinger och KWV.

Erica tillträde tjänsten den 1 April.

*)Arvid Nordquist rostar uteslutande kaffe som är certifierat av antingen Fairtrade, UTZ certified eller Rainforest Alliance samt har en stor andel ekologist certifierat kaffe. Varumärket är marknadsledande inom det ekologiska kaffesegmentet inom dagligvaruhandeln. 


Möt Christian Due-Boje - Hockeyhjärtat med säljfokus

Övrigt Han är inne på sin 31:e säsong för Djurgårdens IF,…
23 Jan, 2019

Rhône & Loire - Ny Naturvinslåda i Winefinders butik

Vin - Rhône och Loire är temat i vår nya Naturvinslåda…
23 Jan, 2019

McDonald’s lanserar burgare med Hot Sriracha

Mat och Restaurang Från och med idag serverar McDonald’s en nyhet för alla…
23 Jan, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Studenter skapar app för sensorik

Mat och Restaurang Två studenter vid Örebro universitet ska under våren ta fram…
23 Jan, 2019

Kronfågels Minutfamilj växer – med Minutstrimlor av lårfilé

Mat och Restaurang Kronfågel Minutfilé, en utbankad kycklingfilé, har blivit en stor succé.…
23 Jan, 2019

Restaurangkedjan Harrys skänker 272 000 kr för att hjälpa till att förebygga sexuellt våld mot barn

Övrigt Under perioden 23 november till 31 december 2018 gick 20…
23 Jan, 2019

Margarin överlägsen vinnare av Årets matbluff

Mat och Restaurang Lättas palmoljebluff fick över hälften av rösterna, som dessutom var…
23 Jan, 2019

Just Brunch lanseras på The Strand

Mat och Restaurang På Blasieholmen i Stockholm finner man det mytomspunna hotellet Radisson…
22 Jan, 2019

Teeling Whiskey lanserar unik 12-årig Amarone Cask på Systembolaget den 28:e februari

Whisky och Bourbon Dublinbaserade craft-märket Teeling Whiskey skapar regelbundet unika och innovativa fatlagrade…
22 Jan, 2019

HammerFall lanserar vodka

Whisky och Bourbon Om du ska göra någonting – gör det ordentligt. Det…
22 Jan, 2019

Surdegsfavorit från Leksands Knäckebröd i ny form

Mat och Restaurang En ny trekant från Leksands knäckebröd tar plats i brödhyllan…
22 Jan, 2019

SMAD bjuder in till provning 199 - PNA med Folke Andersson

Whisky och Bourbon Våren 1998 så lanserades den första whiskyn i en serie…
22 Jan, 2019

Nu släpps en Tommasi-klassiker från Valpolicella

Vin Familjen Tommasi har varit sin hemtrakt trogen i snart 120…
22 Jan, 2019

Nyheter från Nespresso: Limited Edition Café Istanbul & Caffè Venezia

Mat och Restaurang Nespresso lanserar nu två limiterade kaffesorter, Café Istanbul och Caffè…
22 Jan, 2019

Ny studie: Endast var tredje svensk äter rekommenderad mängd sjömat

Mat och Restaurang En ny studie från Norges Sjömatråd visar att vår konsumtion…
22 Jan, 2019

Nu beskär Kiviks Musteri 105000 äppelträd för hand

Whisky och Bourbon På Kiviks Musteri har man nu inlett beskärningen av sina…
22 Jan, 2019

Skånska mat- och dryckesevenemang ska nå internationell världsklass

Mat och Restaurang Tourism in Skåne bjuder nu in till The Gastrolution of…
21 Jan, 2019

Tågsemestermöte leder till nyrekrytering av hållbarhetskonsult till U&We

Vin Lagom till att vi går in i det nya året…
21 Jan, 2019

Nyhet från OLW - Chili Bea

Mat och Restaurang I drygt 60 år har svenskarna haft en kärlekshistoria med…
21 Jan, 2019
Artikelarkivet