Ny köksmästare på Högberga Gård

Livets Goda 21 Aug, 2017
Mat och Restaurang Högberga Gård förstärker med ny köksmästare. Marcus Jansson är en ung, driven och erfaren kock som senast jobbat som köksmästare på Sveriges ambassad i holländska Haag. Med sin kreativitet i köket och passion för matlagning ska Marcus bidra till att förhöja den gastronomiska upplevelsen på Högberga Gård.

Högberga Gård fortsätter att satsa offensivt med nya rekryteringar. Näst på tur är köksmästare Marcus Jansson som kommer att ingå i det kreativa köksteamet under ledning av Tommy Eriksson.

– Att vi förstärker med Marcus gör att vi kan fortsätta att utvecklas och leverera på en ännu högre nivå. Han har precis de egenskaper som vi efterfrågade. Han är ung, driven och har fortfarande enorm utvecklingspotential samtidigt som han har fina meriter från välkända restauranger. Det är en spännande tid vi har framför oss tillsammans, säger Tommy Eriksson, gastronomisk ledare på Högberga Gård.

Marcus Jansson har en kandidatexamen i gastronomi och har tidigare arbetat på den Michelinstjärnprydda restaurangen Bloom in the park i Malmö. Efter examen började han som köksmästare på Pighuset Tapas och Cava på Gotland för att sedan flytta till Haag. Nu är han tillbaka till Sverige igen.

– Jag har haft både givande och spännande år i Holland. Men nu kände jag att det var dags att flytta tillbaka och Högberga Gård är ett naturligt nästa steg i min karriär. Här hamnar jag på en plats som värnar om kvalitativa råvaror precis som jag gör och som har en gastronomisk filosofi som liknar min egen, säger Marcus Jansson, tillträdande köksmästare på Högberga Gård.


Old Winter Ale is coming

Whisky och Bourbon Det är återigen julölssäsong på Systembolaget och Old Winter Ale…
21 Nov, 2017

Årgångsmust från Solnäs Gård

Övrigt Solnäs Gård är en fruktodling och ett uppskattat utflyktsmål med…
21 Nov, 2017

Nyhet i december - Big Drop Brewing Co Milk Stout Alcohol Free

Whisky och Bourbon Alkoholfri öl ser vi mer och mer av på den…
20 Nov, 2017

Vinet & Maten inspiration - Torskrygg på het tomat- & vinsås

Vin Livets Godas Vinet & Maten redaktion har senaste tiden experimenterat…
20 Nov, 2017

Kilchoman Vintage 2009 - den hittills äldsta utgåvan kommer till Sverige

Whisky och Bourbon Från det lilla familjeägda gårdsdestilleriet lanseras nu Kilchoman Vintage 2009.…
8 Nov, 2017

Köksmästaren Anders Blomkvist och Provinum kör gästspel nu på söndag, på Kagges i Gamla Stan

Mat och Restaurang Nu på söndag samarbetar importören Provinum och Anders Blomkvist (f.d…
15 Nov, 2017

Juldrinkar med stil

Whisky och Bourbon Rasmus Harnell, Portfolio Manager på WG&S, bjuder på recept och…
14 Nov, 2017

Fontanafredda tilldelades "European Winery of the Year" av Wine Enthusiast

Vin Fontanafredda, den historiska vinproducenten i Serralunga d'Alba, tilldelades officiellt titeln…
14 Nov, 2017
Artikelarkivet