Ny köksmästare på Högberga Gård

Livets Goda 21 Aug, 2017
Mat och Restaurang Högberga Gård förstärker med ny köksmästare. Marcus Jansson är en ung, driven och erfaren kock som senast jobbat som köksmästare på Sveriges ambassad i holländska Haag. Med sin kreativitet i köket och passion för matlagning ska Marcus bidra till att förhöja den gastronomiska upplevelsen på Högberga Gård.

Högberga Gård fortsätter att satsa offensivt med nya rekryteringar. Näst på tur är köksmästare Marcus Jansson som kommer att ingå i det kreativa köksteamet under ledning av Tommy Eriksson.

– Att vi förstärker med Marcus gör att vi kan fortsätta att utvecklas och leverera på en ännu högre nivå. Han har precis de egenskaper som vi efterfrågade. Han är ung, driven och har fortfarande enorm utvecklingspotential samtidigt som han har fina meriter från välkända restauranger. Det är en spännande tid vi har framför oss tillsammans, säger Tommy Eriksson, gastronomisk ledare på Högberga Gård.

Marcus Jansson har en kandidatexamen i gastronomi och har tidigare arbetat på den Michelinstjärnprydda restaurangen Bloom in the park i Malmö. Efter examen började han som köksmästare på Pighuset Tapas och Cava på Gotland för att sedan flytta till Haag. Nu är han tillbaka till Sverige igen.

– Jag har haft både givande och spännande år i Holland. Men nu kände jag att det var dags att flytta tillbaka och Högberga Gård är ett naturligt nästa steg i min karriär. Här hamnar jag på en plats som värnar om kvalitativa råvaror precis som jag gör och som har en gastronomisk filosofi som liknar min egen, säger Marcus Jansson, tillträdande köksmästare på Högberga Gård.


Niklas Tipsar: Villa Conchi - En elegant Cava

Vin Strax söder om Barcelona finner du Penedès, regionen som för…
22 May, 2018

Vilket kaffe väljer våra mammor?

Övrigt Livets Goda följer med stort intresse Kafferosteriet Koppars utveckling i…
21 May, 2018

Stor succé för Glenmorangie och Ardbeg i prestigetävlingar

Whisky och Bourbon Glenmorangies och Ardbegs single malt whiskys har triumferat vid två…
18 May, 2018

Sista flaskorna av Clarendelle Rouge 2012, samt 2011 på magnum

Vin Clarendelle Rouge är Bordeauxvinet som blivit en av Livets Godas…
17 May, 2018

Danmarks hittills dyraste whisky såld för 549.000 danska kronor

Whisky och Bourbon Hans Just har precis sålt Danmarks hittills dyraste whiskyset genom…
17 May, 2018

Ardbeg Day firas under bar himmel den andra juni

Whisky och Bourbon Ardbeg Day är snart här, så gräv fram dina platåskor…
17 May, 2018

564 sidor! Digitala Livets Goda Topp 20 - Sveriges Bästa Restauranger 2018

Mat och Restaurang För femte året nu listar och rankar Livets Goda Sveriges…
15 May, 2018
Artikelarkivet