Nya kökschefer när Park Inn by Radisson Lund satsar på bistromeny med lokala råvaror

Livets Goda 9 Nov, 2017
Mat och Restaurang Med de nya kökscheferna, Henrik Forsbrant och Patrik Persson, i restaurangen hos Park Inn by Radisson Lund fylls menyn av maträtter med lokala råvaror, mycket grönt och spännande smaksättningar. – Som kockar är det härligt att laga mat på oxkött från Sjöbo, kyckling från Varmlösa och att kunna servera grönsaker från skånska odlingar.

De nya kökscheferna har lång erfarenhet från såväl fine dining-restauranger, skånska krogar och internationella kök och har tidigare jobbat på Brogatan, Hamnkrogen i Torekov, Hamnkrogen i Båstad, Stortorget i Lund och utomlands. Med långtidsbakad gris från Ugglarp, flankstek från Sjöbo, skånska jordärtskockor och betor och spicy black bean salsa och tomatbarbeque lockar de Lundaborna till en restaurang med både variation och smakmässig höjd.

– Kärnan i köket är att laga mat med kärlek och bra råvaror och vi ser att våra gäster uppskattar bistrokänslan, säger Henrik Forsbrant och utlovar rätter som kommer att möta nyfikenheten hos de som äter här ofta:

– Även våra dagliga lunchgäster ska kunna att äta något nytt och gott under hela veckan. För oss är det ett högt betyg att se när de, och även övriga lundabor, söker sig hit även på kvällar och helger.

Kockarna satsar på en meny med både smårätter och soppor förutom vegetariska och klassiska huvudrätter. 

– Allt vi tillagar har influenser från de kök vi jobbat i. Jag tycker om utmaningen att få en traditionell rätt att lyfta smakmässigt och även att låta grönsaker vara i centrum, säger Patrik Persson som delar kollegans passion att kombinera hantverk och tänk från fransk bistro med lokala ingredienser. 

Från hotellets foajé till baren och hela vägen in i restaurangen hos Park Inn by Radisson Lund samlas en blandning av hotellgäster, de som arbetar i närområdet och lokala lundabor.

– I våras firade vi tre år och det är härligt att fler och fler hittar hit. Vår restaurang passar för både affärsluncher, privata tillställningar och familjemiddagen. Här välkomnar vi både större tillställningar och sällskap men erbjuder även en intim miljö för en lördagsmiddag, säger hotelldirektör Anna Blomqvist. 


Talisker lanserar glamping-upplevelse på Fejan Outdoor tillsammans med danske stjärnkocken Mikkel Karstad

Whisky och Bourbon Till sommaren lanserar whiskyvarumärket Talisker, tillsammans med den danske stjärnkocken…
27 Apr, 2018

Det japanska risvinet ska bli ännu godare - med hjälp av artificiell intelligens

Övrigt IT-företaget Fujitsu samarbetar med det japanska bryggeriet Asahi Shuzo där…
27 Apr, 2018

Guldmedalj i Göteborg till Kavalan Solist Bourbon

Whisky och Bourbon Den 6-7 april arrangerades Göteborgs stora öl- och whiskymässa på…
27 Apr, 2018

Swedish Young Chef Award - Amanda Lundahl om vinnaråret

Mat och Restaurang Swedish Young Chef Award är en kocktävling för sistaårselever på…
27 Apr, 2018

Varannan äter för lite frukt och grönt

Övrigt 500 gram om dagen – så mycket frukt och grönt…
27 Apr, 2018

Nytt ekologiskt utbud av viner i SJs bistrosortiment

Vin Lagom till valborgsmässohelgen byter SJ ut sitt dryckessortiment. In kommer…
27 Apr, 2018

5 inspirerande cocktails för sommaren

Whisky och Bourbon Pernod Ricard har i samarbete med utvalda bartenders låtit tagit…
26 Apr, 2018

Hernö Gin bygger för fortsatt tillväxt och välkomnar fler aktieägare

Whisky och Bourbon Hernö Gin investerar i en fullvärdig besöksanläggning med intilliggande vinterträdgård…
26 Apr, 2018

Mats Palmquist, ny VD på Convini

Övrigt Mat- och dryckesleverantören Convini rekryterar Mats Palmquist som ny VD…
26 Apr, 2018

Kanadensiska Collective Arts släpper uttrycksfull Imperial IPA på alla Systembolag

Whisky och Bourbon Collective Arts Brewing är hyllat för sina brygder och sitt…
26 Apr, 2018

House of Dagmar klär Anna de Codorníu-flaskan i sommar

Vin Det spanska vinhuset Codorníu och det svenska modehuset House of…
26 Apr, 2018

Grillvin från Argentina hos Winefinder - El Enemigo Malbec 2013, 95p

Vin Adrianna Catena, yngsta dottern till Nicolas Catena, gick ihop med…
26 Apr, 2018

En nyhet från Georges Duboeuf

Vin Från den folkkäre producenten Georges Duboeuf kommer nu rosényheten -…
25 Apr, 2018

Uppdrucket vecka 16 med Ulrika Karlsson

Vin Under veckan har det provats viner till den egna krogen…
25 Apr, 2018

Köttbulleutmanaren falafel i ny kostym – Sevan ska ta kikärtan in i husmanskosten med produktnyheter för kyldisken

Mat och Restaurang Sevan utmanar den klassiska köttbullen med det grönare alternativet falafel.…
25 Apr, 2018

Nytt i cigarrväg: Ny cigarrserie från AVO och cigarrmakaren Christian Eiroa på besök

Whisky och Bourbon AVO har nu presenterat en ny cigarrserie, vilken finns tillgänglig…
25 Apr, 2018

Ny citroncider från Irland - Magners Cloudy Lemon släpps på Systembolaget

Whisky och Bourbon Magners Original Irish Cider gjord på färskpressade äpplen är en…
25 Apr, 2018

Sibyllas klassiska burkkorv utökas med kyckling

Mat och Restaurang Nästan 90 år efter lanseringen kommer uppföljaren till Sibyllas kokkorv…
25 Apr, 2018

Kändisviner

Vin Idag kliver vi in i glamourens värld och tar en…
25 Apr, 2018

The Wine Companys sommelier förklarar: Därför ser vinflaskor olika ut

Övrigt Vinflaskor kommer i dag i alla möjliga olika former och…
25 Apr, 2018
Artikelarkivet