Nya kökschefer när Park Inn by Radisson Lund satsar på bistromeny med lokala råvaror

Livets Goda 9 Nov, 2017
Mat och Restaurang Med de nya kökscheferna, Henrik Forsbrant och Patrik Persson, i restaurangen hos Park Inn by Radisson Lund fylls menyn av maträtter med lokala råvaror, mycket grönt och spännande smaksättningar. – Som kockar är det härligt att laga mat på oxkött från Sjöbo, kyckling från Varmlösa och att kunna servera grönsaker från skånska odlingar.

De nya kökscheferna har lång erfarenhet från såväl fine dining-restauranger, skånska krogar och internationella kök och har tidigare jobbat på Brogatan, Hamnkrogen i Torekov, Hamnkrogen i Båstad, Stortorget i Lund och utomlands. Med långtidsbakad gris från Ugglarp, flankstek från Sjöbo, skånska jordärtskockor och betor och spicy black bean salsa och tomatbarbeque lockar de Lundaborna till en restaurang med både variation och smakmässig höjd.

– Kärnan i köket är att laga mat med kärlek och bra råvaror och vi ser att våra gäster uppskattar bistrokänslan, säger Henrik Forsbrant och utlovar rätter som kommer att möta nyfikenheten hos de som äter här ofta:

– Även våra dagliga lunchgäster ska kunna att äta något nytt och gott under hela veckan. För oss är det ett högt betyg att se när de, och även övriga lundabor, söker sig hit även på kvällar och helger.

Kockarna satsar på en meny med både smårätter och soppor förutom vegetariska och klassiska huvudrätter. 

– Allt vi tillagar har influenser från de kök vi jobbat i. Jag tycker om utmaningen att få en traditionell rätt att lyfta smakmässigt och även att låta grönsaker vara i centrum, säger Patrik Persson som delar kollegans passion att kombinera hantverk och tänk från fransk bistro med lokala ingredienser. 

Från hotellets foajé till baren och hela vägen in i restaurangen hos Park Inn by Radisson Lund samlas en blandning av hotellgäster, de som arbetar i närområdet och lokala lundabor.

– I våras firade vi tre år och det är härligt att fler och fler hittar hit. Vår restaurang passar för både affärsluncher, privata tillställningar och familjemiddagen. Här välkomnar vi både större tillställningar och sällskap men erbjuder även en intim miljö för en lördagsmiddag, säger hotelldirektör Anna Blomqvist. 


Mack FREEZE - Den första alkohol- och glutenfria ölen på marknaden

Whisky och Bourbon Den första februari lanseras Mack FREEZE, marknadens första öl som…
18 Jan, 2018

Stockholmskrogar på listan över världens vackraste restauranger

Mat och Restaurang Condé Nast Traveller har i dagarna utsett världens vackraste restauranger…
18 Jan, 2018

Umamiburgare kommer tillbaka till MAX - nu även med kyckling

Mat och Restaurang En av MAX mest populära kampanjburgare, Grand Deluxe Umami, hittar…
18 Jan, 2018

Trendbrott: viktmissnöjet bland unga växer

Övrigt Tre av fyra svenskar vill gå ner i vikt, det…
18 Jan, 2018

300 miljoner liter kaffe i slasken varje år

Övrigt Klimatförändringarna gör att världens kaffeproduktion står inför stora utmaningar. I…
18 Jan, 2018

Urban Deli lanserar brödöl för minskat matsvinn

Mat och Restaurang Varje dag kastas mängder av bröd på landets bagerier. En…
18 Jan, 2018

Förköpspris på Vingårdsbarbaresco via Winefinder - Produttori del Barbaresco

Vin För drygt en vecka sedan erbjöd Winefinder Brunello 2013 till…
17 Jan, 2018

Två exklusiva ekologiska lanseringar från Alain Jaume & Fils

Vin Domaine du Clos de Sixte Lirac 2014 (magnum) samt Domaine…
17 Jan, 2018

Uppdrucket vecka 2 med Ulrika Karlsson

Vin Jag älskar att prova OM viner, att ha ett gäng…
17 Jan, 2018

Bästa italienska vinbar i Stockholm utsedd - Adria Ristorante & Bar

Mat och Restaurang Igår höll Gambero Rosso sin årliga prisutdelning för Top Italian…
17 Jan, 2018

Skandinavisk premiär: Ät 6-rätters middag med 3D

Mat och Restaurang Det innovativa middagskonceptet Dinner Time Story med världens minsta kock,…
17 Jan, 2018

Melker Andersson öppnar ny krog i Uppsala

Mat och Restaurang I det gamla anrika stadshotellet mitt i Uppsala öppnar nu…
17 Jan, 2018

Exklusiv sherrylansering på Systembolaget av "Tio Pepes olika åldrar"

Vin Varje år i oktober tar Antonio Flores, legendarisk vinmakare på…
17 Jan, 2018

Lammproducenter från Kungsör belönas med HKScans Miljöpris

Övrigt Paret Anna och Tomas Olsson belönas med HKScans Miljöpris till…
17 Jan, 2018

Svenska småbryggerier i exportsatsning

Whisky och Bourbon Svenska småbryggerier satsar på export och ställer ut på en…
16 Jan, 2018

Den andra februari lanseras exklusivt Chablis Premier Cru ”Montée de Tonnerre” 2015 från Samuel Billaud

Vin Samuel Billaud tillhör en välkänd och etablerad vinmakarfamilj i Chablis.…
16 Jan, 2018

Martin & Servera skänkte fyra ton varor

Mat och Restaurang Martin & Servera stöttar sedan hösten 2017 Stockholms Stadsmissions Matcentralen…
16 Jan, 2018

2400 flaskor Soave Vintage Bertani 2015 lanseras i februari

Vin Den familjeägda producenten Bertani lanserar den 2:a februari 2400 flaskor…
16 Jan, 2018

Wayne’s Coffee öppnar kafé i Vietnam

Övrigt De senaste åren har den svenska kafékedjan öppnat kaféer i…
16 Jan, 2018

Château La Croix Teynac från den stora årgången 2010 hos Winefinder

Vin Winefinder har nu i lager Château La Croix Teynac från…
16 Jan, 2018
Artikelarkivet