Nya kökschefer när Park Inn by Radisson Lund satsar på bistromeny med lokala råvaror

Livets Goda 9 Nov, 2017
Mat och Restaurang Med de nya kökscheferna, Henrik Forsbrant och Patrik Persson, i restaurangen hos Park Inn by Radisson Lund fylls menyn av maträtter med lokala råvaror, mycket grönt och spännande smaksättningar. – Som kockar är det härligt att laga mat på oxkött från Sjöbo, kyckling från Varmlösa och att kunna servera grönsaker från skånska odlingar.

De nya kökscheferna har lång erfarenhet från såväl fine dining-restauranger, skånska krogar och internationella kök och har tidigare jobbat på Brogatan, Hamnkrogen i Torekov, Hamnkrogen i Båstad, Stortorget i Lund och utomlands. Med långtidsbakad gris från Ugglarp, flankstek från Sjöbo, skånska jordärtskockor och betor och spicy black bean salsa och tomatbarbeque lockar de Lundaborna till en restaurang med både variation och smakmässig höjd.

– Kärnan i köket är att laga mat med kärlek och bra råvaror och vi ser att våra gäster uppskattar bistrokänslan, säger Henrik Forsbrant och utlovar rätter som kommer att möta nyfikenheten hos de som äter här ofta:

– Även våra dagliga lunchgäster ska kunna att äta något nytt och gott under hela veckan. För oss är det ett högt betyg att se när de, och även övriga lundabor, söker sig hit även på kvällar och helger.

Kockarna satsar på en meny med både smårätter och soppor förutom vegetariska och klassiska huvudrätter. 

– Allt vi tillagar har influenser från de kök vi jobbat i. Jag tycker om utmaningen att få en traditionell rätt att lyfta smakmässigt och även att låta grönsaker vara i centrum, säger Patrik Persson som delar kollegans passion att kombinera hantverk och tänk från fransk bistro med lokala ingredienser. 

Från hotellets foajé till baren och hela vägen in i restaurangen hos Park Inn by Radisson Lund samlas en blandning av hotellgäster, de som arbetar i närområdet och lokala lundabor.

– I våras firade vi tre år och det är härligt att fler och fler hittar hit. Vår restaurang passar för både affärsluncher, privata tillställningar och familjemiddagen. Här välkomnar vi både större tillställningar och sällskap men erbjuder även en intim miljö för en lördagsmiddag, säger hotelldirektör Anna Blomqvist. 


Hierarkisk värld med starka ideal – Lotte Wellton har kartlagt krognäringen

Mat och Restaurang Lotte Wellton har forskat om vilka ideal som präglar restaurangnäringen.…
17 Nov, 2017

The Macallan lanserar Edition No.3 i samarbete med Roja Dove

Whisky och Bourbon The Macallan presenterar Edition No.3 – en ny limiterad utgåva…
17 Nov, 2017

Moët & Chandon lanserar 2009 som Grand Vintage

Vin Moët & Chandon är stolta över att presentera Grand Vintage…
16 Nov, 2017

Skånskt mikrodestilleri bäst i världen

Whisky och Bourbon Världens ledande vin- och spritproducenter samlades igår i London för…
16 Nov, 2017

BrewDog lanserar ny öl i begränsad upplaga bara för Sverige – Hello My Name is Agnetha

Whisky och Bourbon Idag skålar BrewDog med sina svenska fans i en öl…
16 Nov, 2017

Facile & Co AB säljer varumärke Seriously vodka till engelsk spritdistributör

Whisky och Bourbon Facile & Co AB har sålt varumärke Seriously vodka till…
16 Nov, 2017

Champagnehuset Duval-Leroy släpper en ny champagne i samarbete med den franska sommeliereliten

Vin Champagnehuset Duval-Leroy släpper en ny Champagne i samarbete med den…
15 Nov, 2017

Pimpad krog intar Vasastan med Saffransfestival – inredningen producerad av Canon

Mat och Restaurang Bistro Casper på Dalagatan i Vasastan i Stockholm tar till…
15 Nov, 2017

Weingut Dr Loosen på Farangs Riesling Onsdag 15 november 2017

Mat och Restaurang Riesling onsdag denna vecka på Farang bjuder bland annat på…
15 Nov, 2017

Licor 43 sprider passion över Sverige med drink gjord på afrodisiaka

Whisky och Bourbon Lagom till att kylan sveper in över Sverige lanserar den…
14 Nov, 2017

Black Friday 2017

Övrigt Black Friday är en shoppingdag som härstammar från USA. Det…
14 Nov, 2017

Champagne Lanson lanseras i limiterad presentförpackning

Vin Lagom till december månad och startskottet för vinterns alla festligheter…
14 Nov, 2017

Tegnér & Son förfinar traditionen i ny julcognac

Whisky och Bourbon Galateas samarbete med prestigemärket Tegnér & Son fortsätter traditionen sedan…
13 Nov, 2017

Magic Mountain är Årets Munskänksvin 2017

Vin Sedan 2007 har Munskänkarna delat ut priset Årets Munskänksvin. På…
13 Nov, 2017

Nu kommer uppföljaren till In Flames Signature Craft Gin No13, Batch 1

Whisky och Bourbon När In Flames gav sig in på gin blev succén…
13 Nov, 2017

Kombucha - en uråldrig hälsokur

Övrigt Kombucha, fermenterat te, är en uråldrig hälsokur som har använts…
13 Nov, 2017

Höstens primör från Zeta

Övrigt Ju tidigare på säsongen oliver skördas, desto smakrikare blir olivoljan.…
12 Nov, 2017

Nedräkning för Sveriges bästa barer & krogar 2017

Whisky och Bourbon Snart avgörs Nordens mest prestigefyllda barutmärkelse Bartenders’ Choice Awards. Nordens…
10 Nov, 2017

At Six skapar internationellt brunchkoncept i Stockholm

Mat och Restaurang Executive Chef Andreas Askling beskriver matkonceptet som “En visionär resa…
10 Nov, 2017

Uppdrucket vecka 45 med Ulrika Karlsson

Vin Några veckor i Frankrike och Italien bjuder på många minnesvärda…
10 Nov, 2017
Artikelarkivet