Nya kökschefer när Park Inn by Radisson Lund satsar på bistromeny med lokala råvaror

Livets Goda 9 Nov, 2017
Mat och Restaurang Med de nya kökscheferna, Henrik Forsbrant och Patrik Persson, i restaurangen hos Park Inn by Radisson Lund fylls menyn av maträtter med lokala råvaror, mycket grönt och spännande smaksättningar. – Som kockar är det härligt att laga mat på oxkött från Sjöbo, kyckling från Varmlösa och att kunna servera grönsaker från skånska odlingar.

De nya kökscheferna har lång erfarenhet från såväl fine dining-restauranger, skånska krogar och internationella kök och har tidigare jobbat på Brogatan, Hamnkrogen i Torekov, Hamnkrogen i Båstad, Stortorget i Lund och utomlands. Med långtidsbakad gris från Ugglarp, flankstek från Sjöbo, skånska jordärtskockor och betor och spicy black bean salsa och tomatbarbeque lockar de Lundaborna till en restaurang med både variation och smakmässig höjd.

– Kärnan i köket är att laga mat med kärlek och bra råvaror och vi ser att våra gäster uppskattar bistrokänslan, säger Henrik Forsbrant och utlovar rätter som kommer att möta nyfikenheten hos de som äter här ofta:

– Även våra dagliga lunchgäster ska kunna att äta något nytt och gott under hela veckan. För oss är det ett högt betyg att se när de, och även övriga lundabor, söker sig hit även på kvällar och helger.

Kockarna satsar på en meny med både smårätter och soppor förutom vegetariska och klassiska huvudrätter. 

– Allt vi tillagar har influenser från de kök vi jobbat i. Jag tycker om utmaningen att få en traditionell rätt att lyfta smakmässigt och även att låta grönsaker vara i centrum, säger Patrik Persson som delar kollegans passion att kombinera hantverk och tänk från fransk bistro med lokala ingredienser. 

Från hotellets foajé till baren och hela vägen in i restaurangen hos Park Inn by Radisson Lund samlas en blandning av hotellgäster, de som arbetar i närområdet och lokala lundabor.

– I våras firade vi tre år och det är härligt att fler och fler hittar hit. Vår restaurang passar för både affärsluncher, privata tillställningar och familjemiddagen. Här välkomnar vi både större tillställningar och sällskap men erbjuder även en intim miljö för en lördagsmiddag, säger hotelldirektör Anna Blomqvist. 


Den 1 december lanseras La Farra Prosecco Superiore Rive di Solago

Vin Vinet är producerat endast av druvor från ”Rive dei Nardi”…
21 Nov, 2018

Baileys och Chokladfabriken tolkar den klassiska pralinasken till jul

Övrigt Enda sedan 1940-talet är den klassiska pralinasken en viktig jultradition…
21 Nov, 2018

Succé för Livets Goda Premium – allt det här får du

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
30 Oct, 2018

Lansering av Roodeberg Grythyttan Edition

Vin I maj tävlade 33 sommelierstudenter på Restaurang- och hotellhögskolan Grythyttan…
21 Nov, 2018

Italiens mest ansedda utmärkelse till Speri Amarone

Vin Speri Amarone Della Valpolicella Classico 2013 har fått 94 poäng,…
21 Nov, 2018

En trio exklusiva viner från Domaine Marquis d´Angerville

Vin Domaine Marquis de Angerville anses vara en av de främre…
21 Nov, 2018

Åhus Akvavit smaksätter nya jultraditioner

Whisky och Bourbon Den anrika drycken akvavit är åter på tapeten och i…
20 Nov, 2018

Julkaffe - en ny tradition från Kafferosteriet Koppar

Övrigt - N˚8 Julkaffe höjer julstämningen. Det piggar upp likt julstjärnorna…
20 Nov, 2018

Nu kommer McDelivery till Malmö

Mat och Restaurang Nu lanseras McDelivery i Malmö– vilket gör det möjligt att…
20 Nov, 2018

James Suckling ger 90 poäng till Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon

Vin Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon 2017 har belönats med hela…
20 Nov, 2018

Nu skapas de Svenska tävlingsrätterna till Bocuse d´Or

Mat och Restaurang En fransk klassiker i modern tappning samt hyllning till tävlingens…
20 Nov, 2018

Ny 92-poängare av Mothers Milk

Vin Ny härlig årgång av storfavoriten Mothers Milk - 100 procent…
20 Nov, 2018

BCA Pop Up Bar Broken Shaker + The Spare Room Los Angeles

Whisky och Bourbon Nordens mest prestigefyllda barutmärkelse, Bartenders' Choice Awards, bjuder i samarbete…
20 Nov, 2018

Lakritsroten öppnar en flaggskeppsbutik mitt i Göteborgs City

Övrigt Den 23 november, Black Friday, öppnar upplevelsebutiken Lakritsroten sin första…
20 Nov, 2018

Sverige ska hämta hem guldet i mat-VM

Whisky och Bourbon De regerande världsmästarna Fazer Culinary Team kommer att representera Sverige…
20 Nov, 2018

Löfbergs planerar rekordinvestering i Karlstad

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs planerar att bygga en helt ny produktionsenhet för…
19 Nov, 2018

Dags för Lussebulleläsk!

Övrigt Efter succén med semmelsodan kommer nu en otippad uppföljare i…
19 Nov, 2018

Roku Gin - från Japan till Sverige

Whisky och Bourbon Roku Gin föddes ur visionen om en äkta, japansk premiumgin,…
19 Nov, 2018

Lidl och Fazer i branschunikt samarbete för minskat brödsvinn

Mat och Restaurang Färskt bröd står för en stor del av svinnet i…
19 Nov, 2018

Winefinders vinterlansering

Vin "Missa inte vinterns hetaste viner. Idag släpper vi en massa…
19 Nov, 2018
Artikelarkivet