Nya Stockholm Culinary Team börjar växa fram

Livets Goda 19 Apr, 2017
Mat och Restaurang Efter Sveriges fantastiska framgångar senaste åren med guld i VM och OS så har lagledare Andreas Printz klivit av och tagit en plats i kocklandslaget. Vi tackar honom för det otroliga jobb han har gjort med laget för att nå de stora framgångar vi gjort och önskar honom stort lycka till i hans nya roll i landslaget. Ny lagledare för Stockholm Culinary Team är Fredrik Persson som redan påbörjat arbetet med att leda laget mot nya medaljer i VM 2018 och OS 2020.

Fredrik hittar man till vardags på Hufvudsta Gård. Han har en bakgrund från krogar i både London, Köpenhamn och Stockholm som exempelvis Nobu, Kommendanten, F12 och Proviant. I tävlingssammanhang har han varit i två semi-
finaler och en sista chansen i Årets kock.


– När jag fick frågan kändes det väldigt roligt och samtidigt en stor utmaning att få ta över ett lag som haft sådan framgång senaste åren, berättar Fredrik Persson. Just nu håller jag på att sammanställa laget med många duktiga kockar och konditorer som kommer tillbringa många träningstimmar tillsammans för att försvara guldet.


– Det vi kommer lägga mycket energi på till VM och OS är att vissa upp vilken fantastisk matregion Stockholm med omnejd är när det kommer till råvaror, fortsätter Fredrik. Vi har otroligt duktiga bönder, uppfödare och producenter som jobbar hårt för att få fram bra produkter och det vill vi i Stockholm Culinary Team visa upp i vårt arbete.


Brännland Cider släpper Just Cider

Whisky och Bourbon Brännland Cider startade med idèn om att göra en enkel,…
23 Apr, 2018

​23 dagar kvar till den stora finalen i Milano – världens bästa unga kock ska koras

Mat och Restaurang 21 talangfulla unga kockar från hela världen tävlar om titeln…
19 Apr, 2018

Svenska mästerskapet för sommelierer

Vin 6 maj avgörs årets svenska mästerskap i sommellerie på At…
18 Apr, 2018
Artikelarkivet