Nya Stockholm Culinary Team börjar växa fram

Livets Goda 19 Apr, 2017
Mat och Restaurang Efter Sveriges fantastiska framgångar senaste åren med guld i VM och OS så har lagledare Andreas Printz klivit av och tagit en plats i kocklandslaget. Vi tackar honom för det otroliga jobb han har gjort med laget för att nå de stora framgångar vi gjort och önskar honom stort lycka till i hans nya roll i landslaget. Ny lagledare för Stockholm Culinary Team är Fredrik Persson som redan påbörjat arbetet med att leda laget mot nya medaljer i VM 2018 och OS 2020.

Fredrik hittar man till vardags på Hufvudsta Gård. Han har en bakgrund från krogar i både London, Köpenhamn och Stockholm som exempelvis Nobu, Kommendanten, F12 och Proviant. I tävlingssammanhang har han varit i två semi-
finaler och en sista chansen i Årets kock.


– När jag fick frågan kändes det väldigt roligt och samtidigt en stor utmaning att få ta över ett lag som haft sådan framgång senaste åren, berättar Fredrik Persson. Just nu håller jag på att sammanställa laget med många duktiga kockar och konditorer som kommer tillbringa många träningstimmar tillsammans för att försvara guldet.


– Det vi kommer lägga mycket energi på till VM och OS är att vissa upp vilken fantastisk matregion Stockholm med omnejd är när det kommer till råvaror, fortsätter Fredrik. Vi har otroligt duktiga bönder, uppfödare och producenter som jobbar hårt för att få fram bra produkter och det vill vi i Stockholm Culinary Team visa upp i vårt arbete.


Belle Epoque Edition Automne 2006 - en rosé cuvée i limiterad utgåva om 48 exemplar

Vin Belle Epoque Edition Automne 2006 är säsongens andra limiterade utgåva…
18 Oct, 2017

Specialbilaga The Penfolds Collection 2017 - ute nu!

Vin Nu är den här! Vår specialbilaga om Penfolds och vinerna…
17 Oct, 2017

Spottswoode´s, Napas Margaux - Sant eller falskt?

Vin Med otrolig och imponerade komplexitet, täthet och fokus, så gläds…
16 Oct, 2017

Ardbeg lanserar sällsynt 23-åring från destilleriets mörkaste tid

Whisky och Bourbon I början av november lanseras Ardbeg Twenty Something. En 23…
16 Oct, 2017

Åter i lager! - Sjörövarrom med stil - 91 poäng till J Bally 7 Ans Pyramide

Whisky och Bourbon I början av veckan så tipsade vi er om J…
10 Oct, 2017

Uppdrucket vecka 40

Vin Vive la France! Goda viner som sparats några år, ett…
13 Oct, 2017

D.E.W. and Brew väcker liv i klassisk irländsk tradition

Whisky och Bourbon Att dricka whiskey tillsammans med öl är en gammal irländsk…
13 Oct, 2017

Årets Sill 2017 med smak av O.P.Anderson

Whisky och Bourbon När Klädesholmen och Salt & Sill i år presenterade Årets…
13 Oct, 2017

Svensk vodka bäst i Asien

Whisky och Bourbon Purity Vodka från Ellinge har vunnit det högsta priset i…
12 Oct, 2017

Smakrikt bröd blir till öl av Paul Svensson och Melleruds

Whisky och Bourbon Höstens mest spännande gastronomiska samarbete är signerat Paul Svensson, Fotografiskas…
12 Oct, 2017

Imperial IPA – en ny ale signerad Fuller’s nya bryggmästare

Whisky och Bourbon Efter succén med lanseringen av Fuller’s Past Masters kommer nu…
12 Oct, 2017

The Macallan introducerar Edition No.3, limiterad utgåva

Whisky och Bourbon The Macallan presenterar stolt Edition No.3 – en ny limiterad…
11 Oct, 2017
Artikelarkivet