Nyemission - Svenska vodkan Virtuous Spirits tar in nytt kapital

Livets Goda 6 Dec, 2017
Whisky och Bourbon Den svenska vodkatillverkaren Virtuous Spirits satsar stort inför kommande år. Nyligen skrevs ett samarbetsavtal med Arcus för distribution på den svenska marknaden. Nu tar företaget nästa steg i sin satsning och söker i en nyemission sex till åtta miljoner kronor i kapital. Kampanjen sträcker sig fram tills mitten av januari och ska stärka närvaron på den svenska marknaden samt expansionen internationellt.

Virtuous Spirits grundades 2013 och tillverkar en karaktärsvodka gjord på ekologisk råg i Järvsö, Hälsingland. Vodkan är ofiltrerad på ett sätt som lyfter fram rågens unika smak, vilken kort tid blivit väldigt populär och i dag finns företagets produkter tillgängliga i sex länder, däribland Danmark, Italien och Storbritannien.

På den svenska marknaden, som är företagets största, säljs det cirka 12 000 flaskor om året. En siffra som Virtuous Spirits, tillsammans med distributören Arcus, spår kommer att tredubblas under 2018. Vid 2020 är prognosen inställd på en distribution av 200 000 flaskor på samtliga marknader, där den svenska marknaden ska stå för knappt hälften. Målsättningen för bruttomarginalen, som i dag ligger på knappt 50 procent är närmare 60 procent under 2019.

Virtuous Spirits planerar även att utöka antalet marknader under det kommande året. Från dagens sex länder till ytterligare fem och då med målet inställt på bland annat en etablering i Tyskland.

– Vi har en unik premiumprodukt i Virtuous och det finns en stor potential och efterfrågan på marknaden. Vi ser Sverige som vår viktigaste marknad de kommande åren, men har samtidigt fokus på en internationell expansion. Under den här investeringsrundan som även kommer att göras tillgänglig för alla genom FundedByMe:s plattformar hoppas vi tilltala personer som tror lika mycket på produkten som vi gör, förklarar Johan Ranstam, styrelseordförande för Virtuous Spirits.


McVegan först ut när McDonald’s väljer vegoburgare från Anamma

Mat och Restaurang McDonald’s Food Team har tillsammans med Anamma, ett varumärke inom…
12 Dec, 2017

Lagom till jul öppnar Baileys Treat Factory upp dörrarna - nu släpps biljetterna

Övrigt Nu till helgen öppnar Baileys Treat Factory - en julgodisfabrik…
12 Dec, 2017

Astar och Scandic inleder ett samarbete för att råda bot på kockbristen

Mat och Restaurang Tillsammans med Arbetsförmedlingen startas en ny gemensam arbetsmarknadsutbildning där målet…
12 Dec, 2017

Hemköp klimatkompenserar hemleveranser

Mat och Restaurang Som första svenska dagligvaruaktör klimatkompenserar nu Hemköp sina leveranser från…
12 Dec, 2017

Varför servera franska viner till Nobelmiddagens svenska smaker?

Mat och Restaurang Nobelbanketten på Stadshuset i Stockholm är Sveriges främsta gastronomiska skyltfönster…
11 Dec, 2017

Napolitansk pizza är kulturarv

Mat och Restaurang Nu står det klart; konsten att baka napolitansk pizza är…
11 Dec, 2017

Scans julskinkor hamnar på första- och andraplats i Aftonbladets årliga julskinketest

Mat och Restaurang Bland totalt 18 testade julskinkor är Scan Gourmet Julskinka den…
11 Dec, 2017

Ny restaurang med livescen på Dramaten

Mat och Restaurang I Dramatens gamla biljettkontor öppnar fredagen den 15 december Dramatenbaren.…
11 Dec, 2017

Coop erbjuder svenskt kvalitetskött från Ölanda Säteri

Mat och Restaurang Svenska konsumenter väljer gärna svenskt kött. Nu kommer Coop tillsammans…
11 Dec, 2017

Så satsar Clarion Hotel och Marcus Samuelsson på sin restaurangpersonal

Mat och Restaurang Clarion Hotel och By Marcus Samuelsson™ stärker sin position som…
11 Dec, 2017

Taittinger Brut Réserve blev årets utvalda champagne till Nobelbanketten

Vin Det anrika champagnehuset Taittinger tilldelades den stora äran att förse…
11 Dec, 2017

Plantation 20th Anniversary XO

Whisky och Bourbon När Alexandre Gabriel som 22-åring började arbeta med en av…
8 Dec, 2017

Bangkoks Michelinguide lyfter Thailands turism

Mat och Restaurang Bangkoks mat- och dryckesscen är välkänd, och i går fick…
8 Dec, 2017

Inga idéer för helgens matlagning? - Låt dig inspireras av Livets Godas egengjorda recept

Mat och Restaurang Ibland går man tom på idéer när det gäller matlagning…
30 Nov, 2017

Don Melchor 2015 - "En av de bästa årgångarna i mitt liv"

Vin Från och med den 5 december finns 15 lådor á…
8 Dec, 2017

Glenmorangies innovativa arbete belönas med tre hållbarhetsutmärkelser

Whisky och Bourbon Under november belönades Glenmorangie trefaldigt för sitt initiativ och engagemang…
8 Dec, 2017

Sayan Isaksson smygöppnar nytt kök i Teatern

Mat och Restaurang Idag öppnar ett nytt kök i Teatern i Ringen centrum.…
8 Dec, 2017

Världspremiären för Bollinger La Grande Année Rosé 2007 sker i Sverige

Vin Som första land i världen sker lanseringen av Bollinger La…
8 Dec, 2017

Mikrobryggeri skapar unika möjligheter

Whisky och Bourbon Snart är det klart för den första ölbrygden i mikrobryggeriet,…
7 Dec, 2017

O’Learys får nytt utseende – som en del av ny varumärkesstrategi

Mat och Restaurang Nu uppdaterar restaurang- och sportbarskedjan O’Learys sin grafiska profil, vilket…
7 Dec, 2017
Artikelarkivet