Nyhet från Boschendal - Brut Rosé

Livets Goda 10 Oct, 2017
Vin Nu lanserar den Sydafrikanska vinproducenten Boschendal en rosa nyhet: Boschendal Brut Rosé. Druvorna till vinet kommer från en av Boschendals bättre vingårdar och har skördats tidigt på säsongen för att få en låg naturlig sockerhalt i en frisk stil.

Boschendal Brut Rosé innehåller 80% pinotage och 20% chardonnay, vars blend är noggrant utvald för att komplettera den klassiska champagne-stilen. Druvorna till vinet kommer från en av Boschendals bättre vingårdar och har skördats tidigt för att få en naturligt låg sockerhalt. 

Direkt efter pressning av de röda druvorna gjordes blenden med chardonnay-vinet. Därefter buteljerades vinet, för att sedan genomgå en andra jäsning på flaska enligt champagne-metoden (i Sydafrika kallad Méthode Cap Classique). Vinet har sedan legat 20 månader på jästfällning för att ge ytterligare komplexitet och efter degorgering förslöts flaskan med champagnekork.

Vinet finns tillgängligt i Systembolagets beställningssortiment fr.o.m. 10:e Oktober.

Boschendal Brut Rosé
Sydafrika, Coastal Region
Alkoholhalt: 12 % vol 
Art.nr: 70320, 149 kr (750 ml)


Varför servera franska viner till Nobelmiddagens svenska smaker?

Mat och Restaurang Nobelbanketten på Stadshuset i Stockholm är Sveriges främsta gastronomiska skyltfönster…
11 Dec, 2017

Napolitansk pizza är kulturarv

Mat och Restaurang Nu står det klart; konsten att baka napolitansk pizza är…
11 Dec, 2017

Scans julskinkor hamnar på första- och andraplats i Aftonbladets årliga julskinketest

Mat och Restaurang Bland totalt 18 testade julskinkor är Scan Gourmet Julskinka den…
11 Dec, 2017

Ny restaurang med livescen på Dramaten

Mat och Restaurang I Dramatens gamla biljettkontor öppnar fredagen den 15 december Dramatenbaren.…
11 Dec, 2017

Coop erbjuder svenskt kvalitetskött från Ölanda Säteri

Mat och Restaurang Svenska konsumenter väljer gärna svenskt kött. Nu kommer Coop tillsammans…
11 Dec, 2017

Så satsar Clarion Hotel och Marcus Samuelsson på sin restaurangpersonal

Mat och Restaurang Clarion Hotel och By Marcus Samuelsson™ stärker sin position som…
11 Dec, 2017

Taittinger Brut Réserve blev årets utvalda champagne till Nobelbanketten

Vin Det anrika champagnehuset Taittinger tilldelades den stora äran att förse…
11 Dec, 2017

Plantation 20th Anniversary XO

Whisky och Bourbon När Alexandre Gabriel som 22-åring började arbeta med en av…
8 Dec, 2017

Bangkoks Michelinguide lyfter Thailands turism

Mat och Restaurang Bangkoks mat- och dryckesscen är välkänd, och i går fick…
8 Dec, 2017

Inga idéer för helgens matlagning? - Låt dig inspireras av Livets Godas egengjorda recept

Mat och Restaurang Ibland går man tom på idéer när det gäller matlagning…
30 Nov, 2017

Don Melchor 2015 - "En av de bästa årgångarna i mitt liv"

Vin Från och med den 5 december finns 15 lådor á…
8 Dec, 2017

Glenmorangies innovativa arbete belönas med tre hållbarhetsutmärkelser

Whisky och Bourbon Under november belönades Glenmorangie trefaldigt för sitt initiativ och engagemang…
8 Dec, 2017

Sayan Isaksson smygöppnar nytt kök i Teatern

Mat och Restaurang Idag öppnar ett nytt kök i Teatern i Ringen centrum.…
8 Dec, 2017

Världspremiären för Bollinger La Grande Année Rosé 2007 sker i Sverige

Vin Som första land i världen sker lanseringen av Bollinger La…
8 Dec, 2017

Mikrobryggeri skapar unika möjligheter

Whisky och Bourbon Snart är det klart för den första ölbrygden i mikrobryggeriet,…
7 Dec, 2017

O’Learys får nytt utseende – som en del av ny varumärkesstrategi

Mat och Restaurang Nu uppdaterar restaurang- och sportbarskedjan O’Learys sin grafiska profil, vilket…
7 Dec, 2017

Gourmetburgaren Jureskog Signature är tillbaka på McDonald's – för sista gången

Mat och Restaurang Lärorikt och smakrikt samarbete med Johan Jureskog avslutas och firas…
7 Dec, 2017

Skånska Gastronomipriset 2017

Mat och Restaurang Skånska Gastronomiprisets jury har nöjet att tillkännage nomineringarna till 2017…
7 Dec, 2017

Gaja i dagens Webblansering på Systembolaget

Vin Klockan 10:00 idag satte en ny webblansering igång på Systembolaget…
7 Dec, 2017

Jessica Frej signerar nordiskt bokavtal med HarperCollins Nordic

Mat och Restaurang Matprofilen och TV-kocken Jessica Frej signerar nordiskt bokavtal med HarperCollins…
7 Dec, 2017
Artikelarkivet