Nyhet i december - Big Drop Brewing Co Milk Stout Alcohol Free

Livets Goda 20 Nov, 2017
Whisky och Bourbon Alkoholfri öl ser vi mer och mer av på den svenska marknaden och nu lanseras för första gången en alkoholfri stout på Systembolaget, Big Drop Brewing Co Milk Stout Alcohol Free. Den 1:a december finns denna stout på hyllorna, från stoutens vagga - Storbritannien. Livets Goda har naturligtvis provat ölen.

Denna stout är skapad av Big Drop Brewing Co’s grundare Rob Fink och dess bryggmästare Johnny Clayton. Målet var att skapa en öl som skulle se ut, dofta och smaka precis som en alkoholhaltig stout. Förutsättningarna för att kunna göra detta innebär att ölen bryggs på samma sätt som en konventionell öl. Urvalet av de specifika råvarorna och den exakta recepturen är därför extra viktigt. De använder en noga utvald mäsk bestående av en blandning av råg, korn och havre som är mindre i storlek än normalt. Detta resulterar i en mindre sockerbas, vilken sedermera konverteras till alkohol. De tillför vad vi kan kalla en ”slö” jästsort som inte är så aktiv och efter en kort jäsningsperiod där ölen får jäsa fullt ut och allt socker i mäsken konverteras till alkohol har de skapat en brygd med en alkoholhalt på 0,4%.

För att kompensera det faktum att en alkoholfri öl tenderar att få mindre fyllighet så tillför man laktos under bryggprocessen. Även kakao tillsätts för att ge den klassiska chokladsmaken till stouten och i slutet av bryggprocessen så torrhumlas även stouten för att förstärka humlekaraktären.

Livets Goda om Milk Stout Alcohol Free
Chokladig doft med inslag av kokta rotfrukter, aska och kaffe. Fint torr smak, tydlig stoutkaraktär, fräsch kolsyra, kaffe och behaglig bitterhet som stannar kvar. Ännu en snygg alkoholfri! öl

Art.nr 11966
Storlek: 330 ml
Pris: 19,90 kr

Big Drop Brewing Co Milk Stout Alcohol Free har också vunnit utmärkelser i flera internationella tävlingar. De vann nyligen en guldmedalj i The International Beer Challenge där de tävlade mot andra lågalkoholhaltiga ölsorter. Mer imponerade är den silvermedalj som de nyligen tilldelades i World Beer Awards i kategorin -smaksatt stout och porter- där de tävlade mot konventionell, alkoholhaltig öl. 

Om Big Drop Brewing Co
Big Drop Brewing Co skapades av Rob Fink då han tröttnade på att det inte fanns några bra alkoholfria ölalternativ på marknaden. Han slog sig samman med den respekterade bryggmästaren Johnny Clayton, tidigare på Wild Beer, samt designern James Kindred för att skapa det första bryggeriet i världen dedikerade åt att endast producera alkoholfri öl. Bryggeriet har idag fyra öl i sitt sortiment och ligger i framkant för skapandet av flertalet nya brygder. Big Drop Brewing Co är idag världsledande i sitt segment.


Nu släpps höstens exklusiva whiskysamlingar

Whisky och Bourbon Under hösten 2018 lanserar Diageo två serier av exklusiva skotska…
23 Oct, 2018

Josefine ”Ölgäris” Törnqvist är Årets Ölutvecklare 2018

Whisky och Bourbon Josefine ”Ölgäris” Törnqvist har tilldelats priset ”Årets Ölutvecklare 2018” för…
23 Oct, 2018

Ölen och maten: Löksoppa med prästosttoast till Krusovice Imperial

Mat och Restaurang Löksoppa med toast är en fransk klassiker. Vi förnyar den…
22 Oct, 2018

Succé för Dilmah School of Tea i Stockholm – Sveriges största te-event någonsin

Övrigt Dilmahs världsberömda School of Tea gick av stapeln på Fotografiska…
19 Oct, 2018

Små partier ÖL 19 oktober 2018 – 13 drycker provade

Whisky och Bourbon Premium En lansering med kul mix av nyheter. Bland favoriterna finns…
19 Oct, 2018
Artikelarkivet