Nyhet på Systembolagets beställningssortiment från och med den första augusti - Dewar´s 12 YO

Whisky och Bourbon Dewars Master blender Stephanie McLeod har till denna blend handplockat faten där whiskyn mognat under åtminstone tolv år. Upp till 40 sorters malt och grainwhisky får sedan gifta sig på ekfat i ytterligare sex månader för att skapa resultatet vi finner i Dewar´s 12 YO.

Att låta whiskyn gifta sig på ekfat efter blendingen är en sällsynt, dyr och omfattande process, men Dewar´s kompromissar inte med denna process då man anser att den skapar en whisky med en väsentligt högre kvalitet.

Den här 12-åriga blenden är en hyllning till Dewar´s familjens långa tradition som whiskyproducenter och är speciellt framtagen för att hedra hedra Dewar´s grundare, John Dewar. Även designen på flaskan är en flirt tillbaka till sitt ursprung, samtidigt som den har en klar blick mot framtiden. 

Producentens beskrivning av whiskyn:
"Paletten är fruktig, fyllig med mättade honungstoner som kommer fram i en varm och  smörig kropp som gifter sig med kanderade äpplen och fudge. Fruktigheten väller fram med  saftiga sultanrussin och fräsch citrus och i bakrunden kvittrar mjuka vaniljtoner förföriskt. Rent, runt och livfullt. Finishen har en hint av karamell och en touch av ek som rullar ut i en rundad, mjuk  lång eftersmak. Den tolvåriga Dewar´s är perfekt att blanda drinkar med, men står lika väl på egna ben med eller utan vatten. "

Dewar´s 12 lanserades på Systembolagets beställningssortiment den första augusti.
Art.nr: 86068
Pris: 369 kr


Kommentera