Nyhet på Systembolagets beställningssortiment från och med den första augusti - Dewar´s 12 YO

Livets Goda 31 May, 2017
Whisky och Bourbon Dewars Master blender Stephanie McLeod har till denna blend handplockat faten där whiskyn mognat under åtminstone tolv år. Upp till 40 sorters malt och grainwhisky får sedan gifta sig på ekfat i ytterligare sex månader för att skapa resultatet vi finner i Dewar´s 12 YO.

Att låta whiskyn gifta sig på ekfat efter blendingen är en sällsynt, dyr och omfattande process, men Dewar´s kompromissar inte med denna process då man anser att den skapar en whisky med en väsentligt högre kvalitet.

Den här 12-åriga blenden är en hyllning till Dewar´s familjens långa tradition som whiskyproducenter och är speciellt framtagen för att hedra hedra Dewar´s grundare, John Dewar. Även designen på flaskan är en flirt tillbaka till sitt ursprung, samtidigt som den har en klar blick mot framtiden. 

Producentens beskrivning av whiskyn:
"Paletten är fruktig, fyllig med mättade honungstoner som kommer fram i en varm och  smörig kropp som gifter sig med kanderade äpplen och fudge. Fruktigheten väller fram med  saftiga sultanrussin och fräsch citrus och i bakrunden kvittrar mjuka vaniljtoner förföriskt. Rent, runt och livfullt. Finishen har en hint av karamell och en touch av ek som rullar ut i en rundad, mjuk  lång eftersmak. Den tolvåriga Dewar´s är perfekt att blanda drinkar med, men står lika väl på egna ben med eller utan vatten. "

Dewar´s 12 lanserades på Systembolagets beställningssortiment den första augusti.
Art.nr: 86068
Pris: 369 kr


Varför servera franska viner till Nobelmiddagens svenska smaker?

Mat och Restaurang Nobelbanketten på Stadshuset i Stockholm är Sveriges främsta gastronomiska skyltfönster…
11 Dec, 2017

Napolitansk pizza är kulturarv

Mat och Restaurang Nu står det klart; konsten att baka napolitansk pizza är…
11 Dec, 2017

Scans julskinkor hamnar på första- och andraplats i Aftonbladets årliga julskinketest

Mat och Restaurang Bland totalt 18 testade julskinkor är Scan Gourmet Julskinka den…
11 Dec, 2017

Ny restaurang med livescen på Dramaten

Mat och Restaurang I Dramatens gamla biljettkontor öppnar fredagen den 15 december Dramatenbaren.…
11 Dec, 2017

Coop erbjuder svenskt kvalitetskött från Ölanda Säteri

Mat och Restaurang Svenska konsumenter väljer gärna svenskt kött. Nu kommer Coop tillsammans…
11 Dec, 2017

Så satsar Clarion Hotel och Marcus Samuelsson på sin restaurangpersonal

Mat och Restaurang Clarion Hotel och By Marcus Samuelsson™ stärker sin position som…
11 Dec, 2017

Taittinger Brut Réserve blev årets utvalda champagne till Nobelbanketten

Vin Det anrika champagnehuset Taittinger tilldelades den stora äran att förse…
11 Dec, 2017

Plantation 20th Anniversary XO

Whisky och Bourbon När Alexandre Gabriel som 22-åring började arbeta med en av…
8 Dec, 2017

Bangkoks Michelinguide lyfter Thailands turism

Mat och Restaurang Bangkoks mat- och dryckesscen är välkänd, och i går fick…
8 Dec, 2017

Inga idéer för helgens matlagning? - Låt dig inspireras av Livets Godas egengjorda recept

Mat och Restaurang Ibland går man tom på idéer när det gäller matlagning…
30 Nov, 2017

Don Melchor 2015 - "En av de bästa årgångarna i mitt liv"

Vin Från och med den 5 december finns 15 lådor á…
8 Dec, 2017

Glenmorangies innovativa arbete belönas med tre hållbarhetsutmärkelser

Whisky och Bourbon Under november belönades Glenmorangie trefaldigt för sitt initiativ och engagemang…
8 Dec, 2017

Sayan Isaksson smygöppnar nytt kök i Teatern

Mat och Restaurang Idag öppnar ett nytt kök i Teatern i Ringen centrum.…
8 Dec, 2017

Världspremiären för Bollinger La Grande Année Rosé 2007 sker i Sverige

Vin Som första land i världen sker lanseringen av Bollinger La…
8 Dec, 2017

Mikrobryggeri skapar unika möjligheter

Whisky och Bourbon Snart är det klart för den första ölbrygden i mikrobryggeriet,…
7 Dec, 2017

O’Learys får nytt utseende – som en del av ny varumärkesstrategi

Mat och Restaurang Nu uppdaterar restaurang- och sportbarskedjan O’Learys sin grafiska profil, vilket…
7 Dec, 2017

Gourmetburgaren Jureskog Signature är tillbaka på McDonald's – för sista gången

Mat och Restaurang Lärorikt och smakrikt samarbete med Johan Jureskog avslutas och firas…
7 Dec, 2017

Skånska Gastronomipriset 2017

Mat och Restaurang Skånska Gastronomiprisets jury har nöjet att tillkännage nomineringarna till 2017…
7 Dec, 2017

Gaja i dagens Webblansering på Systembolaget

Vin Klockan 10:00 idag satte en ny webblansering igång på Systembolaget…
7 Dec, 2017

Jessica Frej signerar nordiskt bokavtal med HarperCollins Nordic

Mat och Restaurang Matprofilen och TV-kocken Jessica Frej signerar nordiskt bokavtal med HarperCollins…
7 Dec, 2017
Artikelarkivet