Nytt svenskt Export-företag - Pot Stiller Thor Wallgren

Livets Goda 4 Jul, 2017
Whisky och Bourbon Pot Stiller Thor Wallgren är ett mikrodestilleri i Hällefors som fokuserar på ekologiskt producerade spritdrycker. Starten skedde i mars 2016 och idag finns 3 produkter att tillgå på Systembolaget.

Från och med idag, tisdagen den 4:e juli, så finns en av produkterna i Tyskland, med distributionslösning för hela Europa, delar av Nord- och Sydamerika samt Asien och Oceanien. Det är en försiktig export-satsning med endast www.rueverte.com som portal i dagsläget.

Drycken som Tyska Rue Verte har funnit intresse i är Sveriges första ekologiskt producerade absint och heter Quarantaine Absinthe Verte de Thor Wallgren och säljs på halvlitersflaska. Den finns också i Systembolagets beställningssortiment, 55 volym% alkohol och kostar 349 kronor för 500ml.

- Känns ju fantastiskt roligt att få komma ut på världsmarknaden trots att man har ett så litet och okänt destilleri långt borta i Bergslagens djupa skogar, men det är ju viktigt att hitta andra kanaler än det mossbevuxna Systembolaget, säger enmansföretagaren Thor Wallgren om sin internationella debut med Quarantaine Absinthe.

Antalet ekologiska spritdrycker är inte så många på marknaden ännu, men det finns en trend hos köparna att börja leta efter ekologiska spritdrycker. Precis som med öl och vin kommer de ekologiska varumärkena att öka i omsättning även på spritsidan, spår Thor Wallgren. Inom kategorin Absint finns endast ett 10-tal ekologiska alternativ på världsmarknaden idag, Quarantaine Absinthe Verte de Thor Wallgren är en av dessa.

Fakta: EU-förordningen 834/2007 definierar ekologisk livsmedelsproduktion så att endast organiskt odlade råvaror används i tillverkningen, dvs icke-besprutade råvaror som odlas utan konstgödsel. Att förordningen följs granskas av oberoende certifieringsorgan som besiktar verksamheten varje år.


Gratis guide: Boxtoppen bjuder dig på en omfattande genomgång av lådviner!

Övrigt Boxtoppen.se har gjort en genomgång av hela 125 lådviner ur…
15 Jul, 2019

Erik Nilsson, Jönköping, tar silver i Jameson Barrelmen’s Homecoming 2019

Whisky och Bourbon Jameson Barrelmen’s Homecoming är en global Jameson Whiskey-tävling som ordnas…
15 Jul, 2019

Brygghuset Finn bjuder in till Ölfestival

Whisky och Bourbon Den tredje augusti bjuder Brygghuset Finn in till en exklusiv…
15 Jul, 2019

Systembolaget lanserar i begränsad upplaga två viner från Ferraton Père et Fils

Vin Den 16 augusti erbjuder Vinovativa två viner från Rhôneproducenten Ferraton…
15 Jul, 2019

Red Stripe i samarbete med hiphop kollektiv för årets Red Stripe Music Tour

Whisky och Bourbon Red Stripe – den kultförklarade ölen från Jamaica med sin…
15 Jul, 2019

Vem dricker svenskarna helst öl med i sommar? GW såklart!

Whisky och Bourbon Leif GW Persson, Sveriges mest folkliga kriminolog tillika uppskattade medieprofil…
12 Jul, 2019

Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, nu på magnumflaska

Vin 20-års jubilerande Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, Sveriges mest sålda…
10 Jul, 2019

Årets lansering av Dogheria är här

Vin Poderi dal Nespoli firar iår 90 år och Lively Wines…
10 Jul, 2019

Sveriges bästa bartender utsedd

Whisky och Bourbon I förra veckan vann Josephine Sondlo den eftertraktade titeln ”Sveriges…
9 Jul, 2019

Thilda & Jerome representerar Sverige i S. Pellegrino Young Chef

Mat och Restaurang Nu är det avgjort, två svenskar går vidare till regionsfinalen…
9 Jul, 2019

Unikt samarbete mellan trendiga Teeling Irish Whiskey och Rum Plantation

Whisky och Bourbon Craftdestilleriet Teeling Whiskey är extremt kreativa när det gäller fatlagringar…
9 Jul, 2019

SodaStream lanserar to-go-flaskan My Only Bottle

Övrigt Debatten om plastens oroväckande inverkan på miljön är ständigt aktuell…
8 Jul, 2019

Var femte svensk vet inte vad bäst före betyder

Mat och Restaurang En av fem svenskar kan inte skilja på bäst före-dag…
8 Jul, 2019

Nästa års Michelin-stjärnor delas ut i Trondheim

Mat och Restaurang För första gången ska Michelin-guiden presenteras i Norge. Nästa år…
5 Jul, 2019

”Jakten på en perfekt Gin & Tonic” utsedd till världens bästa ginbok

Whisky och Bourbon Den svenska boken ”Jakten på en perfekt Gin & Tonic”…
4 Jul, 2019

McHalloum-ish? McDonald’s lanserar en nordisk variant av den populära osten

Mat och Restaurang McDonald’s letar ständigt efter möjligheter att kunna bredda sin meny…
4 Jul, 2019

Maskiner och människor testade knäckebröd – fick samma resultat

Övrigt Ett nytt forskningsprojekt har visat att en mekanisk prövning utförd…
4 Jul, 2019

Grilla kyckling med Årets Kock-finalist

Mat och Restaurang Under sommaren kommer våra åtta finalister i Årets Kock 2019…
4 Jul, 2019

Bila genom franska vingårdar

Övrigt Det är populärt att bila igenom Frankrikes landsbygd och vingårdar.…
3 Jul, 2019

Här är årets finalister i Sveriges Bästa Gin & Tonic

Whisky och Bourbon Nu är det klart vilka GT-makare som går vidare till…
2 Jul, 2019
Artikelarkivet