Michel Jamais

Bor i Stockholm och har sin bakgrund som kock, kökschef och sommelier. Verksam som utbildare och konsult inom dryck och mat och har hållit över 3 000 föreläsningar om drycker. De senaste 16 åren har han gjort över 140 vinresor och besökt mer än 800 vingårdar i alla världsdelar. Som skribent har Michel figurerat här i Livets Goda sedan 2004 och han har även hunnit skriva 11 böcker om drycker, däribland Destillerat, Lilla Spritboken, Vin & Gastronomi samt två upplagor av En Värld Av Vin samt böckerna Michels Vin & Mat, Michels Ost & Vin och Michels Öl & Mat (Grenadine Förlag). År 2006 belönades Michel med Vinakademiens Stipendium för sina insatser för vinkulturen i Sverige. Svag för storslagna viner från Kalifornien, Bourgogne, Bordeaux, Spanien och Österrike och har alltid kikarsiktet inställt på druvorna Riesling, Pinot Noir och Cabernet Sauvignon.

E-post
michel.jamais@livetsgoda.se

Visa alla artiklar av Michel Jamais