Pipers Crisps - chipsens Grand Cru nu i Sverige

Livets Goda 16 Jan, 2018
Övrigt Ibland känns det extra fint att heta Livets Goda. Som när det dimper ner ett gäng olika smaker från Pipers Crisps C:o - de utan tvivel godaste chips vi provat och som genast satte en helt ny nivå på vad man kan göra med friterade potatisskivor. Än bättre, varumärket från engelska Lincolnshire finns sedan en tid tillbaka i Sverige.

Pipers chips har varit igång sedan 2004 men det är först de senaste två åren som företaget sett en tillväxt som medfört att de nu rankas bland Englands 50 snabbast växande inom mat- och dryckesindustrin. I Sverige så samarbetar Pipers med House of Liquids som nu lanserat chipsen i landet.

Är det verkligen så stor skillnad på chips och chips då? De senaste åren har premiumchips blivit allt större och den som följt utvecklingen har säkerligen noterat att det visst finns kvalitetsskillnader mellan olika varumärken. Och det handlar inte enbart om att finna exakt rätt friteringstemperatur för att maximera krispighet och smak utan precis lika stor inverkan har de övriga råvaror som används. Kryddornas ursprung och kvalitet exempelvis. Och det är nog detta vi regarerar främst på när Pipers Crisps provas.

Men jo, och det bör nämnas, Pipers har en krispighet som få samtidigt som de lyckas ha en absorberande förmåga där smakerna bibehålles. De känns så att säga rika i smaken utan att för den sakens skull vara fetare.

Vi öppnar sex olika smaker; Angleysea Sea Salt, Lye Cross Cheddar & Onion, Kirkby Malhalm Chorizo, Burrow Hill Cider Vinegar & Sea Salt, Karnataka Black Pepper & Sea Salt och så den senaste lanseringen från firman, Atlas Mountains Whild Thyme & Rosemary. Samtliga smaker har en närmast familjär länk till sin huvudkrydda. I fallet vinägerchips så kommer huvudingrediensen från Julian Temperley och dennes ciderproduktion vid egendomen Burrow Hill i Somerset. Chorizon hämtas från Chris & Nigel Wildman's egenproduktion av såväl korven som uppfödningen av svarta grisar och den ovanliga Oxford Sandy-rasen i Yorkshire. Timjan- och rosmarin hämtas från höghöjdsodlingar i marockanska Atlasbergen och Tellicherry-peppar hämtas Faiz-familjens odlingar i södra Indien.

De kryddigare sorterna har ingen våldsam hetta utan snarare är det tal om en smygande sådan. Tellicherry har ett djup i pepparkryddigheten som dessutom är riktigt fräsch, chorizon smyger på en och timjan/rosmarinchipsen får oss att längta efter en GT av bättre standard. Vinägerchipsen är mer vinösa än av såda art som närmast fräter sönder svalget, Angleysea-varianten med havssalt lockar fram potatissmaken på ett fint vis och cheddarchipsen smakar....cheddar!

Med andra ord, håll utkik efter Pipers, chipsens Grand cru, som importeras av House of Liquids. För mer information om distribution och tillgänglighet, kontakta importören.


Sommarbål på Rémy Martin VSOP

Whisky och Bourbon I artikeln här så finner ni inspiration till en bål…
27 May, 2018

Klassisk whiskybar går i graven

Whisky och Bourbon Mjölby Stadshotells whiskybar går i graven då Kenneth Lindblad säljer…
25 May, 2018

Edrington avtäcker The Macallans nya destilleri i skotska Speyside

Whisky och Bourbon Det nya destilleriet är beläget på det natursköna Easter Elchies…
24 May, 2018

Bourgogne 2016 - Maison Louis Jadot

Vin Premium I höstas gjorde Livets Goda tre resor till Bourgogne för…
23 May, 2018

Niklas Tipsar: Villa Conchi - En elegant Cava

Vin Strax söder om Barcelona finner du Penedès, regionen som för…
22 May, 2018

Vilket kaffe väljer våra mammor?

Övrigt Livets Goda följer med stort intresse Kafferosteriet Koppars utveckling i…
21 May, 2018

Stor succé för Glenmorangie och Ardbeg i prestigetävlingar

Whisky och Bourbon Glenmorangies och Ardbegs single malt whiskys har triumferat vid två…
18 May, 2018

Sista flaskorna av Clarendelle Rouge 2012, samt 2011 på magnum

Vin Clarendelle Rouge är Bordeauxvinet som blivit en av Livets Godas…
17 May, 2018
Artikelarkivet