Pontus Frithiof satsar på generös och näringsrik frukost för affärsresenärer

Livets Goda 1 Feb, 2018
Mat och Restaurang I takt med att företagsresandet ökar lanserar krögaren och entreprenören Pontus Frithiof nya frukostmenyer för MTR Express förstaklasspassagerare, 1 klass Plus. Enligt en studie visas att en variationsrik, nyttig och god frukost värderas högt av affärsresenärerna. Satsningen är ytterligare ett steg i Pontus Groups strategi om att skapa bra mat för många med ett hållbart koncept och gröna val i fokus.

Sedan MTR Express start i mars 2015 har Pontus Frithiof tillsammans med partnern Thomas Dahlstedt, Nordrest, serverat de medvetna tågresenärerna mat och dryck ombord för MTR Express Café och 1 klass. Tillsammans med MTR Express delar de visionen om att erbjuda världens bästa tågupplevelse, där mat- och dryckesutbudet är en avgörande del. 

Under 2017 ökade företagsresandet med hela 102 %, vilket visar att MTR Express har lyckats attrahera affärssegmentet. För att möta efterfrågan och utveckla förstaklassprodukten gjordes grundläggande studier i affärsresenärernas vanor och önskemål. Variationsrik, hälsosam och god frukost står högt i kurs enligt studien om morgonavgångarna.

För dagens medvetna resenärer som väljer tåg framför andra kommunikationsmedel känns det extra roligt att kunna erbjuda ett bredare urval av hållbara och näringsrika frukostalternativ. Vårt mål och vision är att förhöja upplevelsen för människor som är på väg, säger Pontus Frithiof, grundare och ägare Pontus Group.

De nya frukostmenyerna i 1 klass Plus består av tre roterande menyer: 
* Kallrökt lax, syrade morötter, rostade sesamfrön och alfagroddar på dansk kavring. Färsk frukt så som ananas, blåbär och honungsmelon. En bägare med overnight oats, granola och torkad frukt.

* Spritsad färskost med kummin, quinoa och krasse på danskt rågbröd. Färsk frukt så som vindruvor, jordgubbar och honungsmelon samt en bägare med overnight oats, granola och torkad frukt.

* Skinka, ägg, finhackade picklade grönsaker, rostad lök och krasse på kavring. Färsk frukt så som skivad ananas, blåbär och apelsin samt en bägare med grekisk yoghurt och rårörda bär och granola.  


Allt om auktionen 10 - 12 december

Vin Tidens tand ger fler dimensioner. Det ser man tydligt i…
10 Dec, 2018

Brännland Cider och Petter Alexis Askergren i samarbete

Vin Petter Alexis Askergren och Brännland Ciders Anderas Sundgren Graniti fann…
10 Dec, 2018

Malmö Beer Week flyttas och ingår samarbete med Malmö Öl & Whiskyfestival

Whisky och Bourbon Intresset för öl och hantverket bakom är kanske större än…
10 Dec, 2018

Klassisk cognac under granen i år?

Whisky och Bourbon Rémy Martin XO Excellence är en av cognacindustrins mest respekterade…
6 Dec, 2018

Lilla Hyttnäs, "årets glögg, utan tvekan!", nu i butik!

Vin Från och med igår så hittar man Lilla Hyttnäs i…
6 Dec, 2018

Livets Goda Premium - vad ingår?

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
3 Dec, 2018

Kilchoman Sanaig tar guld i VM

Whisky och Bourbon Kilchoman Sanaig har vunnit VM-guld i klassen: Bästa rökiga whiskyn
4 Dec, 2018
Artikelarkivet