Poppels avancerar och är nu näst största hantverksbryggeriet i Sverige

Livets Goda 10 Jan, 2018
Whisky och Bourbon När Systembolagets försäljning för 2017 summeras blir det tydligt att Poppels Bryggeri har haft en anmärkningsvärd tillväxt. På försäljningslistan för svenska hantverksbryggerier avancerar bryggeriet från en 6:e plats till en 2:a plats. Detta tack vare en försäljningsökning på 50%. 2016 köptes 404 000 liter Poppels jämfört med 616 000 liter 2017.

Poppels Bryggeri, grundat så sent som 2012, har verkligen utvecklats i ett rasande tempo.

Försäljningschef Petter Gunnarson kommenterar:
- Under året har vi släppt tre nya öl som verkligen har hittat en stor publik. Det är extra roligt att se att man numera väljer Poppels allt oftare över hela landet.

Petter fortsätter:
- Det känns overkligt att det numera i snitt dricks en Poppels var 20:e sekund. Det hade vi aldrig kunnat drömma om när vi startade för bara 5 år sedan.

VD Mats Wahlström kommenterar:
- Det märks att vi växer i alla led. Under 2017 har vi gått från att vara 9 personer till 14 heltidsanställda.


Även Bryggmästare Daniel Granath märker av växtvärken:
- Vi flyttade in i vårt nya bryggeri 2016. Att vi redan 2017 skulle behöva komplettera bryggverket kunde vi inte ens drömma om då. Men det har vi gjort. Nu är det dags igen. Vi har redan beställt tankar för att kunna fördubbla bryggerikapaciteten under 2018.

Nedan visas två topplistor som är resultatet av en sammanställning gjord gällande svenska hantverksbryggeriers försäljning på Systembolaget 2017. Listorna är baserade på Systembolagets officiella statistik.

Topp 5-listan Svenska Hanverksbryggerier
1. Oppigårds Bryggeri, 1 783 000 liter
2. Poppels Bryggeri, 616 000 liter
3. Jämtlands Bryggeri, 612 000 liter
4. Nils Oscar, 534 000 liter
5. Nynäshamns Ångbryggeri, 419 000 liter

Topp 5-listan Hantverksbryggerier i Göteborg
1. Poppels Bryggeri, 616 000 liter
2. Göteborgs Nya Bryggeri, 278 000 liter
3. Stigbergets Bryggeri, 207 000 liter
4. Dugges Bryggeri, 145 000 liter
5. Electric Nurse, 144 000 liter


Esperanto tar farväl

Mat och Restaurang Efter totalt 13 år lägger Esperanto tillsammans med sina systerrestauranger…
21 Jun, 2018

Ny rapport: Fattigdom och lidande bakom vår mat

Mat och Restaurang I en livsmedelsindustri som går med miljarder dollar i vinst…
21 Jun, 2018

Sveriges bästa hantverkscider korad

Vin Nu är Sveriges bästa hantverkscider korad. Det är Spritmuseum som…
20 Jun, 2018

Nu är det klart – här är finalisterna i Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Under kvalets andra dag har de 16 tävlande genomfört ett…
20 Jun, 2018

Besök Bordeaux i skördetider - Exklusiv vinresa med Winefinder.se

Vin I april genomförde Winefinder sin första Premiumresa någonsin, då en…
20 Jun, 2018

Årets stora Bordeauxprovning - Biljetter släppta

Vin Nu är det snart dags för årets stora händelse för…
20 Jun, 2018

Sverige och Norges skickligaste cocktailskapare är korade - utsedd av The North, The Cooper & The Men of Tain by Glenmorangie

Whisky och Bourbon I söndags, den 17 juni, hölls finalen av The North,…
19 Jun, 2018

2008 Cristal, "min bästa hittills" säger Roederers källarmästare

Vin -Det här året markerar min 30:e skörd hos Roederer, och…
19 Jun, 2018

Dags för Årets Stora Bordeauxprovning 2018

Vin För åttonde året i rad bjuder Winefinder in till Årets…
19 Jun, 2018

VASA Bryggeri börjar med öl; återlanserar det gamla varumärket Sundsvalls Öl

Whisky och Bourbon VASA Bryggeri återlanserar nu det nostalgiframkallande och lokala varumärket Sundsvalls…
18 Jun, 2018

Silver till Sverige i kock-EM

Mat och Restaurang Det blev tre nordiska länder på pallen i Bocuse d’Or…
17 Jun, 2018
Artikelarkivet