Ppura – Ekologiska italienska råvaror för en smakrikare måltid

Livets Goda 24 Aug, 2017
Mat och Restaurang Maurizio och Cemal växte upp ihop och de långa och goda söndagsmåltiderna tillsammans med familjerna är kära minnen. Det var framförallt pastan och de hemmagjorda såserna som de saknade allra mest när det var dags att flytta hemifrån. När längtan blev för stor så föddes idén att starta eget för att försöka återskapa och dela med sig av de kärleksfulla måltiderna, självklart med de bästa råvarorna och utan kompromisser. Efter mycket experimenterande fick de tillslut tillräckligt bra betyg av familjerna så att Maurizio och Cemal vågade säga upp sig på sina jobb för att satsa helhjärtat på den nya passionen: Ppura.

Ppuras sortiment erbjuder pesto, pasta och olivolja och alla produkter är ekologiska. 

Ppura står just för passion & perfektion och man är noga med att betona vikten av att förvalta de italienska kulinariska traditionerna samt att bidra till att bibehålla det italienska jordbrukets mångfald. Råvarorna kommer från väl utvalda ekologiska små-jordbruk där elen som förbrukas kommer från förnyelsebara energikällor. Ppuras förpackningar består i stort sett uteslutande av biologiskt nedbrytbara material. 

Glutenintoleranta erbjuds majspasta i tre olika former och du kan även välja pasta av högkvalitativt durumvete. I sortimentet erbjuds utöver klassisk pesto genovese, vegansk pesto genovese och pesto gjord på salantinotomater; Dessutom finner du smaksatta oljor med rödlök, citron, basilika och Karl-johansvamp samt två naturella novello-olivoljor.

Pastan väger 250 gram och kostar mellan 40-70 kr beroende på sort. Peston väger 120-140 gram och kostar ca 60-80 kronor. De smaksatta oljorna med citron, rödlök och basilika innehåller 100 ml och kostar ca 70-90 kr. Oljan med Karl johansvamp innehåller 100 ml och kostar ca 180-199 kronor. De två novello-olivoljorna innehåller 500 ml och kostar ca 150-220 kronor beroende på sort.

Läs mer här


Dafgårds lanserar tre nya rätter tillsammans med TV-kocken Wichudaporn Chaiyasaeng

Mat och Restaurang Nu lanserar Dafgårds ett samarbete med TV-kocken Wichudaporn som var…
19 Sep, 2019

Les Chétillons 2012 lanseras 20 sept

Vin Pierre Péters prestigechampagne Les Chétillons är något alldeles extra. De…
19 Sep, 2019

Korvfestivalen och Poppels inleder samarbete

Whisky och Bourbon Den 11 – 12 oktober arrangeras Korvfestivalen för första gången…
19 Sep, 2019

Öppet Hus på Kiviks Musteri under Äppelmarknaden

Whisky och Bourbon Det är mitt i skördetid och traditionsenligt är det Äppelmarknad…
19 Sep, 2019

Årets konditor koras på Bak- & Chokladfestivalen

Mat och Restaurang En av höjdpunkterna under Bak- & Chokladfestivalen, 10-13 oktober på…
19 Sep, 2019

McDonald's i Sverige får ny VD

Mat och Restaurang Den 1 oktober tillträder Joachim Knudsen som VD för McDonald’s…
19 Sep, 2019

Kiviks Musteri lanserar Björn Ranelid Paradismust

Whisky och Bourbon Ett unikt samarbete mellan Björn Ranelid och Kiviks Musteri, där…
19 Sep, 2019

Arla lanserar världens första klimatneutrala mejerisortiment

Mat och Restaurang Nu går de ekologiska Arlabönderna före och inför ytterligare höjda…
19 Sep, 2019

Fanta lanserar sin "läskigaste" nyhet någonsin

Övrigt För att göra Halloween ännu "läskigare" lanserar Fanta Dark Mystery…
18 Sep, 2019

Lättillgängliga viner ställer höga krav på tekniken

Övrigt Aldrig någonsin har väl den tekniska utvecklingen gått i en…
18 Sep, 2019

Gillar du romproducenten Diplomático? Ta chansen att medverka på en provning i romens tecken

Whisky och Bourbon Den 24:e september kan du lära dig mer om Diplomático…
18 Sep, 2019

Malaco Vattenmeloner

Övrigt Malaco Vattenmeloner är ett syrligt gelégodis med vattenmelonsmak som tilltalar…
18 Sep, 2019

Satsa matsvinnet på börsen och tjäna 200 000 kronor på 20 år

Mat och Restaurang Mat står för 25 procent av svenskars klimatpåverkan och varje…
18 Sep, 2019

Kinas ambassadör studerade svensk livsmedelsproduktion i Skåne

Mat och Restaurang Kinas ambassadör Gui Congyou besökte igår flera lantbruk och produktionsanläggningar…
18 Sep, 2019

Hennessy VS i nytt samarbete med Felipe Pantone

Whisky och Bourbon I augusti lanseras Hennessy VS med en design som tagits…
17 Sep, 2019

Findus lanserar Pease Bowls: veganska färdigrätter gjorda på ärtprotein

Mat och Restaurang Under 2018 lanserade Findus sitt nya produktsortiment Pease – Bra…
17 Sep, 2019

Portvinsfat i Mackmyras nya säsongsutgåva

Whisky och Bourbon Mackmyra har tillsammans med den portugisiska portvinsproducenten Quinta Do Vallado…
17 Sep, 2019

Nordens bästa vinlistor utses på söndag

Vin Den 22 september utses Nordens bästa vinlistor av vinguiden Star…
17 Sep, 2019

Rekordsvag krona och elbrist hotar framtiden för svensk livsmedelsindustri

Mat och Restaurang För den svenska livsmedelsindustrin bjöd årets andra kvartal på ökade…
17 Sep, 2019

Höstens nyhet från Oumph! rullar in

Mat och Restaurang Från och med vecka 38 släpps nu Oumph!’s nyhet för…
17 Sep, 2019
Artikelarkivet