Premiär för En Öl & Whiskymässas whiskytävling

Livets Goda 21 Mar, 2018
Whisky och Bourbon 2015 anordnades för första gången En Öl & Whiskymässas öltävling. Tävlingen som har vuxit i både anseende och storlek med åren har inspirerat till att starta En Öl & Whiskymässas whiskytävling.

Jurymedlemmarna

I år får whiskyn ta sin naturliga plats på scen med en egen tävling i samband med mässan. Tävlingen anordnas i samarbete med Whiskytower -The Soul of Whisky som är en av Sveriges största digitala plattformar för whisky. Whiskytower drivs av Kenth Thorn och Anders Bergström som varvar personliga reportage om whiskypersonligheter med whiskynyheter och rena recensioner av whisky.

Tävlingen kommer att bestå av ett antal olika kategorier och dom tävlande bidragen kommer att bedömas under en blindprovning. En jurygrupp bestående av både män och kvinnor med kunskap och erfarenhet av att recensera whisky har handplockats för uppdraget och ansvarig för domargruppen är den välrenommerade Ingvar Rönde, som är världskänd för sin passion för whisky och den uppskattade årliga utgåvan av Malt Whisky Yearbook. Vinnarna i respektive kategori kommer att presenteras på mässans första dag.

- Vi vill med tävlingen ge våra utställare möjligheten att visa upp sig och sina drycker för att bidra till en ökad kännedom och status för whiskyn vilken den förtjänar säger Stanley Wong, VD på Svenska Dryckesmässor som arrangerar En Öl & Whiskymässa tillsammans med Svenska Mässan.


Noga utvalt från Kafferosteriet Koppar - N°7 Papua Nya Guinea

Vin Eastern Highlands i Papua Nya Guinea är en av de…
21 Sep, 2018

Fyra favoriter i dagens Systembolagslansering

Vin Idag klockan 10:00 är det dags för ett nytt nyhetssläpp…
21 Sep, 2018

Hanna Eriksson är Sveriges bästa kvinnliga sommelier 2018

Vin Finalen i årets upplaga av Lily Bollinger Award är avgjord.…
18 Sep, 2018

Höstens lagerrensning hos Winefinder är här!

Vin Nu startar Winefinder höstens stora lagerrensning. Över 100 viner ska…
17 Sep, 2018

Matkassen fyller 10 år

Mat och Restaurang I våras var det 10 år sedan matkasseföretaget Matkomfort grundades…
17 Sep, 2018
Artikelarkivet