Prenumerera på nyrostat kaffe - Kafferosteriet Koppar

Christoffer Enquist 21 Apr, 2017
Övrigt Under en resa till Costa Rica 2014/2015, så besökte Fredrik Gustafsson ett kaffeplantage och där han fick prova en kopp nymalen, nyrostad och nymalen kaffe på riktigt. Det var starten till Kafferosteriet Koppar som kom att grundas senare samma år av Fredrik. Kafferosteriet Koppar är en tjänst, där man prenumererar och får hemskickat nyrostat kaffe av vald sort, allt för att komma så nära den upplevelsen Fredrik fick i Costa Rica. Vi har i veckan provat en av dessa rostningar, Kaffebrev No 2 Mellanrost Ekologisk Brygg, hela bönor, Arabica.

- När vi besökte ett plantage där vi gick runt bland plantorna, vandrade omkring i den spartanska anläggningen där själva fruktköttet tvättades bort från "bönan" och avslutade turen med att avnjuta en varsin kopp nyrostad, nymalen och nybryggd kaffe, så var fast, berättar Fredrik. När jag kom hem gjorde jag allt för att uppleva samma smakupplevelse igen. Men att hitta riktigt färskrostat kaffe var inte det lättaste. Lösningen blev att starta mitt eget kafferosteri.

Hösten 2015 startades Kafferosteriet Koppar som bland annat erbjuder tjänsten kaffebrev, vilket betyder att man prenumerar på nyrostat kaffe, hem till dörren.

- Tillsammans med  Sveriges bästa rostare och baristor tog jag fram de recept som vi idag rostar Kafferosteriet Koppars egna kaffe efter. Ett äkta hantverk, med omsorg från böna till kopp, och min förhoppning är att prenumeranterna kommer uppleva samma lycka som jag, när de dricker sin första kopp Koppar, avslutar Fredrik.

Livets Goda provar Kaffebrev No 2 Mellanrost Ekologisk Brygg, hela bönor, Arabica
N°2 Mellanrost är ett generöst och långsamt mellanrostat kaffe som kan beredas genom de flesta bryggmetoder. Detta kaffe är en blend av ekologisk Arabica från Central- och Sydamerika och bönvikten i förpackningen är 230 g (vilket ger ca 20 bryggda koppar kaffe).
Aromen är färsk, rik och fyllig med fuktiga, rödbäriga inslag och en lätt fruktighet. Smaken är snäll och mjuk med återhållsam rostning och krämig textur med lätta vegetala vindar. För den som inte gillar för hårt/mörkt rostat kaffe så är det här ett riktgt och gott mellanrostalternativ som bjuder på en trivsam vardagsupplevelse.

Mer information om Kafferosteriet Koppar, dess utbud och tjänster finner ni på hemsidan, kafferosterietkoppar.se

 


Julbutiken har öppnat hos Winefinder

Vin För andra året i rad öppnar WInefinder.se en julbutik i…
22 Nov, 2017

Nytt i Fine Wines butiken - 2013 Chassagne-Montrachet J. Drouhin

Vin Joseph Drouhin grundades redan 1880 och idag är det Veronique…
22 Nov, 2017

Västerbottensost® – fortsatt i topp bland rekommenderade varumärken

Övrigt Västerbottensost® placerar sig på en stolt sjätteplats över Sveriges mest…
22 Nov, 2017

Exklusiv sherryfatswhiskey från det Irländska craftdestilleriet Teeling Whiskey – nu på Systembolaget

Whisky och Bourbon Teeling Brabazon Series 1 Limited Edition säljs nu som tillfälligt…
21 Nov, 2017

Drinkinspiration - varm GT

Whisky och Bourbon Den klassiska GT:n är ständigt aktuell och nu inspirerar Martin…
21 Nov, 2017

Smaktest klart – Så smakar griskött

Mat och Restaurang Svensk Kött har i samarbete med Tala Smak kartlagt grisköttets…
21 Nov, 2017

Bli medlem i Livets Godas Vinklubb! Ta del av exklusiva erbjudanden och bli först med att få information om Livets Godas vinprovningar

Vin Livets Godas Vinklubb är ett kostnadsfritt medlemskap. Som medlem blir…
23 Oct, 2017

Copperhill Mountain Lodge prisad i skidturismens egen "Oscarsgala"

Mat och Restaurang Under lördagens prisutdelning på skidturismens egen Oscarsgala, World Ski Awards,…
20 Nov, 2017

Danmarks bästa "wrapper" utses på Santa Marias fabrik i Landskrona

Mat och Restaurang Tisdagen den 21 november utses Danmarks bästa ”wrapper” i Landskrona.…
20 Nov, 2017

Plantation Rum lanserar två varianter av Extrême i begränsad upplaga.

Whisky och Bourbon Den 23/11 släpps två varianter av exklusiva Plantation Extrême på…
20 Nov, 2017

Champagnehusets november- och decemberlanseringar

Vin Under november och december bjuder importören Champagnehuset på en hel…
20 Nov, 2017

HKScan utvecklar framtidens stall tillsammans med Abetong

Mat och Restaurang Sedan ett år tillbaka har HKScan drivit ett av Jordbruksverkets…
20 Nov, 2017

Hierarkisk värld med starka ideal – Lotte Wellton har kartlagt krognäringen

Mat och Restaurang Lotte Wellton har forskat om vilka ideal som präglar restaurangnäringen.…
17 Nov, 2017

The Macallan lanserar Edition No.3 i samarbete med Roja Dove

Whisky och Bourbon The Macallan presenterar Edition No.3 – en ny limiterad utgåva…
17 Nov, 2017

Moët & Chandon lanserar 2009 som Grand Vintage

Vin Moët & Chandon är stolta över att presentera Grand Vintage…
16 Nov, 2017

Skånskt mikrodestilleri bäst i världen

Whisky och Bourbon Världens ledande vin- och spritproducenter samlades igår i London för…
16 Nov, 2017

BrewDog lanserar ny öl i begränsad upplaga bara för Sverige – Hello My Name is Agnetha

Whisky och Bourbon Idag skålar BrewDog med sina svenska fans i en öl…
16 Nov, 2017

Facile & Co AB säljer varumärke Seriously vodka till engelsk spritdistributör

Whisky och Bourbon Facile & Co AB har sålt varumärke Seriously vodka till…
16 Nov, 2017

Champagnehuset Duval-Leroy släpper en ny champagne i samarbete med den franska sommeliereliten

Vin Champagnehuset Duval-Leroy släpper en ny Champagne i samarbete med den…
15 Nov, 2017

Pimpad krog intar Vasastan med Saffransfestival – inredningen producerad av Canon

Mat och Restaurang Bistro Casper på Dalagatan i Vasastan i Stockholm tar till…
15 Nov, 2017
Artikelarkivet