Prenumerera på nyrostat kaffe - Kafferosteriet Koppar

Christoffer Enquist 21 Apr, 2017
Övrigt Under en resa till Costa Rica 2014/2015, så besökte Fredrik Gustafsson ett kaffeplantage och där han fick prova en kopp nymalen, nyrostad och nymalen kaffe på riktigt. Det var starten till Kafferosteriet Koppar som kom att grundas senare samma år av Fredrik. Kafferosteriet Koppar är en tjänst, där man prenumererar och får hemskickat nyrostat kaffe av vald sort, allt för att komma så nära den upplevelsen Fredrik fick i Costa Rica. Vi har i veckan provat en av dessa rostningar, Kaffebrev No 2 Mellanrost Ekologisk Brygg, hela bönor, Arabica.

- När vi besökte ett plantage där vi gick runt bland plantorna, vandrade omkring i den spartanska anläggningen där själva fruktköttet tvättades bort från "bönan" och avslutade turen med att avnjuta en varsin kopp nyrostad, nymalen och nybryggd kaffe, så var fast, berättar Fredrik. När jag kom hem gjorde jag allt för att uppleva samma smakupplevelse igen. Men att hitta riktigt färskrostat kaffe var inte det lättaste. Lösningen blev att starta mitt eget kafferosteri.

Hösten 2015 startades Kafferosteriet Koppar som bland annat erbjuder tjänsten kaffebrev, vilket betyder att man prenumerar på nyrostat kaffe, hem till dörren.

- Tillsammans med  Sveriges bästa rostare och baristor tog jag fram de recept som vi idag rostar Kafferosteriet Koppars egna kaffe efter. Ett äkta hantverk, med omsorg från böna till kopp, och min förhoppning är att prenumeranterna kommer uppleva samma lycka som jag, när de dricker sin första kopp Koppar, avslutar Fredrik.

Livets Goda provar Kaffebrev No 2 Mellanrost Ekologisk Brygg, hela bönor, Arabica
N°2 Mellanrost är ett generöst och långsamt mellanrostat kaffe som kan beredas genom de flesta bryggmetoder. Detta kaffe är en blend av ekologisk Arabica från Central- och Sydamerika och bönvikten i förpackningen är 230 g (vilket ger ca 20 bryggda koppar kaffe).
Aromen är färsk, rik och fyllig med fuktiga, rödbäriga inslag och en lätt fruktighet. Smaken är snäll och mjuk med återhållsam rostning och krämig textur med lätta vegetala vindar. För den som inte gillar för hårt/mörkt rostat kaffe så är det här ett riktgt och gott mellanrostalternativ som bjuder på en trivsam vardagsupplevelse.

Mer information om Kafferosteriet Koppar, dess utbud och tjänster finner ni på hemsidan, kafferosterietkoppar.se

 


Folkkäre Leif GW Persson lanserar ”GW:s röda”

Vin Tegnér Spirits & Wine lanserar det röda vinet "GW:s röda"…
25 May, 2018

Stockholms Bränneri släpper rosa gin

Whisky och Bourbon Den 5 juni, 10:00 släpper Stockholms Bränneri sin första batch…
25 May, 2018

Cantina Baglietti lanserar No. 7 och No. 10 i Sverige

Vin Efter en lång och noggrann process är vinhuset Cantina Baglietti,…
25 May, 2018

Moët & Chandon hyllar tennislegenden Roger Federer

Vin Igår, den 24 maj, lanserade Moët & Chandon en limiterad…
25 May, 2018

General med smak av svenska örter – nytt portionssnus från krögaren Karl Ljung

Whisky och Bourbon I dag lanseras General Gastronomy Series Summer 2018, ett portionssnus…
25 May, 2018

Världens kockar till Smaka på Stockholm

Mat och Restaurang 10 juni kommer kända kockar från hela världen till Smaka…
25 May, 2018

Arla inviger mognadslager i Falköping

Övrigt Tillsammans med Falbygdens Ost öppnar Arla ett mognads och förädlingslager…
24 May, 2018

Napolitansk pizzamarknad på Giro Pizzeria

Mat och Restaurang Lördag den 2 juni firar Giro Pizzeria Italiens nationaldag med…
24 May, 2018

Strålandet årgång av M. Chapoutiers Côtes du Rhône - 2016 Belleruche

Vin Ett toppnamn vet hur en slipsten ska dras och att…
24 May, 2018

Kaos när Kiviks Musteri släppte lös 2 miljoner sommarjobbare

Övrigt Rätt pollinering är en förutsättning för goda skördar från Kiviks…
23 May, 2018

Pontus in the Air är nominerad i ännu en internationell prestigetävling

Mat och Restaurang Pontus in the Air med Brasserie är nominerade i den…
23 May, 2018

Jordbruksverket tar ett helhetsgrepp om hållbar mat

Övrigt Jordbruksverket släpper nu en rapport om hur vi kan producera…
22 May, 2018

Cidraie hedrar sitt franska arv med ny sommarskrud

Whisky och Bourbon I över hundra år har cideräpplena i Normandie plockats för…
22 May, 2018

Inspiration - Proteinrik vaniljkaka med citron

Mat och Restaurang I detta recept inspireras vi av Maria Längfors som för…
22 May, 2018

Coppersmith´s samarbetar med 24 Västerås krogar

Whisky och Bourbon Ett tjugotal restauranger från Västerås gick ihop för att brygga…
22 May, 2018

Prosecco från Montelvini hos Winefinder

Vin Montelvini är en Prosecco i klassisk stil som Winefinders Wineteam…
22 May, 2018

150 ton mindre socker i Axfoods läsk

Övrigt Sockerhalten i Axfoods läsk av märket Premier minskas nu med…
22 May, 2018

Lansering av dessertvin från Brochet - Brochet Quarts de Chaume Grand Cru 2015

Vin Brochet Quarts de Chaume Grand Cru 2015 lanseras i Systembolagets…
21 May, 2018

Lavazza blir Stureplansgruppens nya kaffeleverantör

Övrigt Den Italienska kaffeleverantören Lavazza har skrivit avtal med Stureplansgruppen och…
21 May, 2018

Lasse Solum ny VD Divine AB

Vin Divine förstärker och hälsar Lasse välkommen som ny VD.
21 May, 2018
Artikelarkivet