Prova gin i världsklass under ny öl- och ginfestival

Livets Goda 20 Apr, 2017
Whisky och Bourbon Finska Kyrö har sedan tidigare utsetts till den producent som gör världens bästa gin, och är helt klart en favorit hos ginkonnässörerna. Man är även en av de snabbast växande nordiska hantverksdestillerierna, och har varit med och förändrat sättet att dricka gin & tonic på, då Kyrö bytt den klassiska citronskivan mot rosmarin och tranbär.

Kyrö gör allt ur råg, och de nordiska somrarna, med sol nästan dygnet runt, gör den finska rågen rejäl kryddig och fyllig i smaken. Förutom den intensiva smaken av råg, bidrar även lokala växter, vilda blommor, havtorn, tranbär och björklöv till den friska smaken i Kyrös gin.

Kyrö Napue utsågs 2015 till "Världens bästa gin för Gin & Tonic" av International Wine & Spirit Competition (IWSC) i och finns nu i barer över hela världen (redan i 28 länder!).

Kyrö gör även något så ovanligt som en fatlagrad gin – Kyrö Koskue, som utgör den perfekta föreningen av råg, lokala växter och amerikanska ekfat. Denna ovanliga, karamellfärgade gin har även fått whiskyälskare på fall, och avnjuts bäst med ofiltrerad äppeljuice, gärna garnerad med färsk vaniljstång och en skiva äpple.

Liksom de flesta goda idéer som föds i Finland, föddes idén om ett rågdestilleri, i en bastu för fem år sedan. Fem vänner diskuterade varför det inte fanns finska rågdestillerier, trots god tillgång på den högkvalitativa råvaran. Tanke ledde snabbt till handling, och efter en del renoveringsarbeten och typisk finsk 'sisu', stod Kyro Destilleri klart 2014.

STOCKHOLMS FÖRSTA KOMBINERADE GIN & ÖLFESTIVAL
Mat, dryck, grill, utomhusbar, dj’s, tävlingar och massor av andra spännande aktiviteter.

VAR: Fåfängan Restaurang och Evenemang, Södermalm, Stockholm.
NÄR: 21-22 April. Fredag 15:00 till 21:00 samt lördag 11:00 till 17:00.
BILJETTER INTRÄDE: förköp: 200,- på plats: 225,-
DRYCKESPROVNING GIN/Öl/ALKOFRITT: 30,- styck (halvstorlekar)
PAKETPRIS (lägre inträde): 300,- inkl 4 provdrycker

BILJETTER: www.fafangan.se/events/

Läsa mer om ginen? Klicka på länken nedan!
http://www.grapevine.se/vara-drycker/kyro-napue-rye-gin?vid=469


Kir-Yianni Assyrtiko lanseras den första september

Vin Den 1 september lanseras det vita vinet Kir-Yianni Assyrtiko 2017…
21 Jun, 2018

Snart lanseras Hernö Sipping Gin 2018 med rökiga toner i ett arv från Islay

Whisky och Bourbon Om en vecka lanseras Hernö Sipping Gin 2018 som kommer…
21 Jun, 2018

Inspiration - Cidersorbet

Mat och Restaurang Midsommar närmar sig och en av de självklara komponenterna vid…
21 Jun, 2018

Kocklandslaget bjöd in kvinnliga kocknätverket TakeOver att provsmaka kommande tävlingsrätter

Mat och Restaurang Onsdagen 20 juni var det dags för en ny träningsupplagning…
21 Jun, 2018

Citat Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Citat av Juryn ordförande Årets Kock 2018, jury för handlagstest…
21 Jun, 2018

Så påverkar sommarvädret våra mat- och dryckesvanor

Mat och Restaurang Hur varmt eller kallt vädret blir i sommar kommer att…
20 Jun, 2018

Nespresso lanserar två nya iskaffevarianter samt en smart mjölkskummare

Övrigt Under varma sommardagar kan en iskaffe vara riktigt uppfriskande. Nu…
20 Jun, 2018

Mer svensk kaffe på Finlands nationalarena

Övrigt Publiken på Finlands nationalarena, Hartwall Arena i Helsingfors, kommer att…
20 Jun, 2018

Bisol väljer Lively Wines

Vin Lively Wines är otroligt stolta att presentera det senaste tillskottet…
20 Jun, 2018

Ginger Beer - en nyhet men ändå inte

Whisky och Bourbon Denna vecka avvecklar vi fyra myter om Ginger Beer. Många…
20 Jun, 2018

Limited Edition i chipshyllan

Övrigt Det är sommar i chipsfabriken och Estrella vill passa på…
20 Jun, 2018

Stad, bad och god mat på Mallorca

Mat och Restaurang Mallorca är ett klassiskt svenskt resmål. Det var hit de…
19 Jun, 2018

Nyhet: Flädertiser - trendiga drinken som utmanar Aperol Spritz på uteserveringarna i sommar

Whisky och Bourbon Nu gör Hallands Fläder och Appletiser gemensam sak, när de…
19 Jun, 2018

De är vidare till dag 2 i kvalet till Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Efter en lång dag med teoriprov, råvarukännedom och upplagning av…
19 Jun, 2018

Eau de grill - sommarens grilltrend?

Whisky och Bourbon Lagom till Midsommar lanserar Falcon en parfym som doftar grill.…
19 Jun, 2018

Barabells lanserar nyhet - Strawberry White Chocolate.

Övrigt Sveriges mest sålda proteinbar släpper en ny Limited Edition Protein…
19 Jun, 2018

Paul Svensson till Matfestivalen i Skövde för femte gången

Mat och Restaurang Den kände TV-kocken Paul Svensson kommer att gästa Matfestivalen i…
19 Jun, 2018

Gustibus Wine & Spirit Academy startar Ölsommelierutbildning

Övrigt Efter 13 år och 25 sommelierklasser startar nu Gustibus Wine…
18 Jun, 2018

J. Bally Millésime 1998, lanseras exklusivt på Systembolaget den 6:e juli

Whisky och Bourbon Fredagen den 6:e juli lanserar importören Moestue Grape Selections 180…
18 Jun, 2018

Varför vill unga inte odla kaffe längre?

Övrigt För Burundi har kaffeodlingen alltd varit en generator i landets…
18 Jun, 2018
Artikelarkivet