Prova gin i världsklass under ny öl- och ginfestival

Livets Goda 20 Apr, 2017
Whisky och Bourbon Finska Kyrö har sedan tidigare utsetts till den producent som gör världens bästa gin, och är helt klart en favorit hos ginkonnässörerna. Man är även en av de snabbast växande nordiska hantverksdestillerierna, och har varit med och förändrat sättet att dricka gin & tonic på, då Kyrö bytt den klassiska citronskivan mot rosmarin och tranbär.

Kyrö gör allt ur råg, och de nordiska somrarna, med sol nästan dygnet runt, gör den finska rågen rejäl kryddig och fyllig i smaken. Förutom den intensiva smaken av råg, bidrar även lokala växter, vilda blommor, havtorn, tranbär och björklöv till den friska smaken i Kyrös gin.

Kyrö Napue utsågs 2015 till "Världens bästa gin för Gin & Tonic" av International Wine & Spirit Competition (IWSC) i och finns nu i barer över hela världen (redan i 28 länder!).

Kyrö gör även något så ovanligt som en fatlagrad gin – Kyrö Koskue, som utgör den perfekta föreningen av råg, lokala växter och amerikanska ekfat. Denna ovanliga, karamellfärgade gin har även fått whiskyälskare på fall, och avnjuts bäst med ofiltrerad äppeljuice, gärna garnerad med färsk vaniljstång och en skiva äpple.

Liksom de flesta goda idéer som föds i Finland, föddes idén om ett rågdestilleri, i en bastu för fem år sedan. Fem vänner diskuterade varför det inte fanns finska rågdestillerier, trots god tillgång på den högkvalitativa råvaran. Tanke ledde snabbt till handling, och efter en del renoveringsarbeten och typisk finsk 'sisu', stod Kyro Destilleri klart 2014.

STOCKHOLMS FÖRSTA KOMBINERADE GIN & ÖLFESTIVAL
Mat, dryck, grill, utomhusbar, dj’s, tävlingar och massor av andra spännande aktiviteter.

VAR: Fåfängan Restaurang och Evenemang, Södermalm, Stockholm.
NÄR: 21-22 April. Fredag 15:00 till 21:00 samt lördag 11:00 till 17:00.
BILJETTER INTRÄDE: förköp: 200,- på plats: 225,-
DRYCKESPROVNING GIN/Öl/ALKOFRITT: 30,- styck (halvstorlekar)
PAKETPRIS (lägre inträde): 300,- inkl 4 provdrycker

BILJETTER: www.fafangan.se/events/

Läsa mer om ginen? Klicka på länken nedan!
http://www.grapevine.se/vara-drycker/kyro-napue-rye-gin?vid=469


Dubbla nyheter från Roccamozzi – nu i butik

Vin Tidigare i år lanserades Roccamozzi Sangiovese Toscana från Italien på…
19 Oct, 2017

Highland Park lanserar Valkyrie - först ut i ny serie

Whisky och Bourbon Highland Park presenterar stolt Valkyrie Special Edition Single Malt Scotch…
19 Oct, 2017

Mack-SM 2017 utser Sveriges godaste macka – här är finalisterna

Mat och Restaurang En riktigt god och mättande macka är något av det…
19 Oct, 2017

Bee's wrap - miljösmart matfolie

Övrigt Bee's wrap är ett smart naturligt matfolie som fungerar som…
19 Oct, 2017

Kvinnliga entreprenörer bakom Zoégas julkaffe

Övrigt Årets limiterade julkaffeblandning består av fina bönor från Zoégas egna…
19 Oct, 2017

Yasuragi lanserar nya TV-fria rum

Övrigt I en tid när vi sällan kopplar ned, utan mer…
19 Oct, 2017

Vapiano inför värderingsstyrd rekrytering

Mat och Restaurang Det krävs inga förkunskaper för att anställas på Vapiano. Restaurangkoncernen…
19 Oct, 2017

Schwapples – säsongens höstigaste fördrink

Whisky och Bourbon Nu är det höst med allt vad det innebär och…
19 Oct, 2017

Maison Perrier-Jouët presenterar en ny årgång av ikoniska Perrier-Jouët Belle Epoque 2011

Vin Efter fem års åldrande i Perrier-Jouëts källare har denna cuvée…
19 Oct, 2017

Lansering av Brutal Brewings nya Raw Law - Pineapple Wheat Wine

Whisky och Bourbon Raw Law, Brutal Brewings egna tolkning av de 500 år…
18 Oct, 2017

Ny kartläggning visar: Svenskarna äter skrämmande mycket socker under Halloween

Övrigt Halloween växer för varje år som går och allt fler…
18 Oct, 2017

Oppigårds tillverkar ett jubileumsöl för SMAD!

Whisky och Bourbon SMAD, The Single Malt Academy of Dalecarlia, firar under 2017…
18 Oct, 2017

Brix Wine och Chefs Night gästspelar på svenska ambassaden i Rom

Mat och Restaurang Brix Wine och kocken Görgen Tidén, vars varumärke Chefs Night…
18 Oct, 2017

GBG Beer Week är Årets Ölutvecklare 2017

Whisky och Bourbon Ölveckan GBG Beer Week har tilldelats priset ”Årets Ölutvecklare 2017”…
17 Oct, 2017

Frida Ronge vann dubbla utmärkelser på Restauranggalan

Mat och Restaurang På Restauranggalan 16 oktober tilldelades Frida Ronge och Petter Stordalen…
17 Oct, 2017

Vegetarisk snabbmat på 5 minuter

Mat och Restaurang Nu lanseras tre färdiglagade, vegetariska bönrätter under det holländska varumärket…
13 Oct, 2017

Vegan eller stockholmsvegetarian - vilken är du?

Mat och Restaurang Intresset för vegetarisk matlagning har ökat rejält de senaste åren.…
12 Oct, 2017

Absolut Uncover - årets Limited Edition flaska är här

Whisky och Bourbon Med kreativitet som en av företagets drivkrafter presenterar Absolut nu…
11 Oct, 2017

Nils Oscar har producerat sprit i 18 år, men nu är det full satsning på öl som gäller

Whisky och Bourbon Det började som ett projekt 1999 och sedan dess har…
11 Oct, 2017

Svenskar slänger mat och får dåligt samvete

Mat och Restaurang En tredjedel av svenskarna slänger mat när de ser att…
11 Oct, 2017
Artikelarkivet