Provning av nya Glenfiddich Cask Collection

Livets Goda 6 Sep, 2017
Whisky och Bourbon William Grant & Sons presenterar nya Glenfiddich Cask Collection med ett nytt utseende som speglar en djärv varumärkesidentitet. Den nya kollektionen består av Glenfiddich Select Cask, Glenfiddich Reserve Cask och Glenfiddich Vintage Cask - tre väldigt olika single malt som erbjuds exklusivt för taxfree-butiker och är framtagna med Glenfiddichs unika Solera-process.

Glenfiddich är ett varumärke som alltid går sin egen väg och har en lång historia av innovation inom single malt. Glenfiddich Cask Collection bygger just på detta historiska arv och är en hyllning till Glenfiddichs unika Solera-process. I Solera-processen, som utvecklades av Glenfiddich 1998 i framställandet av deras 15-åriga whisky, blandas noga utvalda single malt tillsammans under minst två månader med syfte att skapa en rik och balanserad whisky med komplexa smaker. Processen garanterar en kontinuitet för whiskyns profil genom att säkerställa att varje fat aldrig är mindre än halvfullt och ständigt fylls på. De nya handgjorda träfaten, som tagits fram exklusivt för Cask-kollektionen, är gjorda utifrån det ursprungliga Solera-fatet i Warehouse 8 i hjärtat av Glenfiddich-destilleriet.

Glenfiddich Select Cask , 90p
Börjar försiktigt men växer fort. Faten tydliga men samtidigt väl integrerade med en svag bris av vanilj samt adderande toner av läder och tobak, tillsammans med päron, citrus, kola, pepparkrydda, jung och florala vindar. Om man gräver ner sig riktigt ordentligt i whiskyn så finner vi även röda toner från vinfaten i horisonten. Rustik och nymodig elegans med en avslutande kryddspets och övergripande fräschör.
Fatlagring: bourbon-, europeisk ek- och rödvinsfat från Kalifornien.

Glenfiddich Reserve Cask, 91p
En introvert och elegant nos. En utsökt 40%-are med balanserad sötma, generös med röda bärfrukter, karamelliserat råsocker, läder, honungscitron, apelsinskal, körsbär, sultanrussin och en silkig kryddspänst. Fullkomlig livsfarlig då den slinker ner lätt. Riktigt snyggt och gott.
Fatlagring: Spanska sherryfat som rundas av och gifts samman i ett solera-kar, som man successivt fyller på/tappar ur med motsvarande 40 flaskor per gång.

Glenfiddich Vintage Cask, 91p
Denna whisky är unik för William Grant & Sons eftersom det är deras enda torvrökta malt. Inleder bra med en peaty/torvkänsla, men velar aningen i mellanspelet då sötman trampar lite vatten. Men med detta sagt, som alltid levererar Glenfiddich kvalité och så även i detta fall. Vidare ges vi adderande toner av toffée-kola, citron, skog med florala vindar, gröna päron, diskret och vanilj.
Fatlagring: Europeisk ek- och amerikanska bourbon-fat, innan de blandats i Solera-fat nr 3.

Alla tre single malt i Glenfiddich Cask-kollektionen har en 40-procentig alkoholhalt, vilket enligt Ian Miller är den perfekta styrkan.

 - Jag gillar whisky med 40 procents alkoholstyrka då den alltid är ready-to-go. Jag behöver bara en flaska, ett glas och kärleken från min hand för att kunna njuta.

Mer om den nya varumärkesprofilen
I syfte att sticka ut i hyllorna och samtidigt framhäva exklusiviteten och historien bakom Glenfiddich har WG&S omarbetat den grafiska profilen för kollektionen inför hösten 2017. Kundundersökningar har visat att majoriteten av de som handlar i taxfree-butiker tar köpbesluten i butiken och påverkas i hög grad av vad de ser på hyllorna.

- Single malt är den spritkategori som visar störst tillväxt hos taxfree-butikerna. Även om Glenfiddich Cask-kollektionen har mottagits väl sedan lanseringen 2013, känner vi att den kan gynnas av ett mer modernt och tidsenligt utseende, säger Ed Cottrell, chef för Global Travel Retail på WGS.

Att sticka ut när det gäller design är därför nyckeln till att generera försäljningsframgångar där färger spelar en psykologiskt viktig roll. Den psykologiska innebörden skiljer sig stort mellan olika nyanser. När det gäller förpackningarna har valet fallit på olika nyanser av blått för att visa en tydlig skillnad mellan dem – vilket hjälper kunderna att navigera bland utbudet och uppmuntra befintliga köpare att handla mer.

- Blå är en färg som man måste använda med slutmålet i åtanke. Det är universellt den mest omtyckta färgen av både män och kvinnor när det kommer till förtroende, ärlighet och trovärdighet, styrka och enhet. Till Select-förpackningen har vi använt en intensiv blå färg som är tänkt att locka yngre kunder till kategorier som premium blend, bourbon eller liknande. Den mer djupblå färgen på Reserve-förpackningen speglar den mer rika och komplexa naturen i spritdrycken och kommer att tilltala en mer mogen konsument, medan Vintage-förpackningen är mörkt blå för att tilltala dem som söker efter ytterligare djup och mognad, säger Cottrell.

Nya Glenfiddich Cask collection är tillgänglig i taxfree-butiker från och med andra halvåret 2017.

Om William Grant & Sons
William Grant & Sons är en oberoende, familjeägd dryckeskoncern som grundades av William Grant 1886. Idag drivs företaget av den femte generationen Grant och destillerar några av världens ledande spritsorter t.ex. Glenfiddich®, The Balvenie®, Scotch Grant’s®, Tullamore Dew®, Hendrick’s® Gin, Sailor Jerry® och Milagro Tequila®.

 


Esperanto tar farväl

Mat och Restaurang Efter totalt 13 år lägger Esperanto tillsammans med sina systerrestauranger…
21 Jun, 2018

Ny rapport: Fattigdom och lidande bakom vår mat

Mat och Restaurang I en livsmedelsindustri som går med miljarder dollar i vinst…
21 Jun, 2018

Sveriges bästa hantverkscider korad

Vin Nu är Sveriges bästa hantverkscider korad. Det är Spritmuseum som…
20 Jun, 2018

Nu är det klart – här är finalisterna i Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Under kvalets andra dag har de 16 tävlande genomfört ett…
20 Jun, 2018

Besök Bordeaux i skördetider - Exklusiv vinresa med Winefinder.se

Vin I april genomförde Winefinder sin första Premiumresa någonsin, då en…
20 Jun, 2018

Årets stora Bordeauxprovning - Biljetter släppta

Vin Nu är det snart dags för årets stora händelse för…
20 Jun, 2018

Sverige och Norges skickligaste cocktailskapare är korade - utsedd av The North, The Cooper & The Men of Tain by Glenmorangie

Whisky och Bourbon I söndags, den 17 juni, hölls finalen av The North,…
19 Jun, 2018

2008 Cristal, "min bästa hittills" säger Roederers källarmästare

Vin -Det här året markerar min 30:e skörd hos Roederer, och…
19 Jun, 2018

Dags för Årets Stora Bordeauxprovning 2018

Vin För åttonde året i rad bjuder Winefinder in till Årets…
19 Jun, 2018

VASA Bryggeri börjar med öl; återlanserar det gamla varumärket Sundsvalls Öl

Whisky och Bourbon VASA Bryggeri återlanserar nu det nostalgiframkallande och lokala varumärket Sundsvalls…
18 Jun, 2018

Silver till Sverige i kock-EM

Mat och Restaurang Det blev tre nordiska länder på pallen i Bocuse d’Or…
17 Jun, 2018
Artikelarkivet