”In i dimman” cheesecake med Diplomático och rostad kokos

Efterrätt

Recept - ”In i dimman” cheesecake med Diplomático och rostad kokos
Botten

Ca 12-14 st digestivekex
1 msk rårörsocker
100 g smält smör

Fyllning
600 g färskost
1,5 dl strösocker
5 cl Diplomático Reserva Exclusiva
½ vaniljstång
½ apelsin, zesten
3 st ägg

Topping
Ca 70 g riven kokos

GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa digestivekexen i en mixer och tillsätt socker och smält smör. tryck ut till en botten i en rund spring-form, ca 22 cm. Grädda mitt i ugnen under 10 minuter. Ta ut och låt svalna. Sänk värmen till 160 grader. Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen förutom äggen. Tillsätt sedan ett ägg i taget och arbeta ihop en jämn smet. Häll över fyllningen i springformen och grädda i mitten i ca 60 minuter. Stäng därefter av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 15 minuter. Ta ut kakan och ställ i kylen under 3-4 timmar. Innan servering, rosta
kokosflingorna i en varm stekpanna tills de är lätt gyllenbruna, och toppa på cheesecaken.

Passande Dryck: 
Diplomático Reserva Exclusiva (art.nr356, 495 kr)
En närapå kriminellt god rom i ett komplex utförande där vi rör oss i en balanserad och välsmord kittel av fallfrukt, tropiskt torkad frukt, kola, nöt, nougat, kakao, diskret vanilj, muscovadosocker, fat, små örtiga rosmarintoner, lätta russintoner, plommon och pomerans. Det finns sötma som spinner som en katt och avslutet är långt, fruktigt och silkigt med elegant bett och kraft en frukt. En ren njutning rakt igenom således! 
Denna efterrätt är en ren njutning från början till slut, där rommens alla härliga smaker integreras underbart med cheesecaken. Det blir till en fluffig, mjuk men fortfarande distinkt och fräsch tillställning där man dessutom lyfter anrättningens apelsintoner, och omhuldar den med toner av choklad om man häller över lite Diplomático på cheesecaken. Avslutningsvis så agerar vår rostade kokos som pricken över i:et där den sammanför romens vaniljrostade nötighet med kakan. Vi kallar detta maxat goda spektakel kärleksfullt en ”in i dimman” efterrätt.