Våra recept

Här i Livets Godas Receptbank kan du söka bland och få tillgång till detaljerad information om recept och drycker i kombination.

Sök recept

Cassoulet på kanin och anka

Cassoulet är en sydfransk klassiker. Den serveras oftast till röda viner men passa även utmärkt till vita, fylliga bourgogneviner. Ersätt kaninen med lamm eller kalv om du inte får tag i någon. 4 portioner.

Produktbild
Foto: Magnus Skoglöf

Ingredienser

1 kanin
1 dl vetemjöl
2 inlagda confitlår av anka
2 färska fläskkorvar
2 morötter

1 purjolök

1 tsk timjan

2 lagerblad

2 dl stora vita bönor
1,5 l hönsbuljong

salt och peppar

Tillagning

Stycka kaninen grovt och lägg slagsidorna åt sidan. Fiska upp anklåren ur sitt fett. Vänd kanindelarna i mjöl, salt och peppar.

Skala och skiva morötter och purjolök.

Bryn kaninbitarna i fettet från ankconfiten till de fått en fin färg. Bryn slagsidorna för sig och lägg dem åt sidan. De ska vara riktigt knaperstekta. Bryn korven och skär den i grova slantar. Lägg kanindelarna, korvslantarna, morötter, purjo, timjan och lagerblad i en stor gryta. Häll på buljongen och låt allting långsamt sjuda under lock i cirka 45 minuter. Dela anklåren på mitten och lägg ner dem i grytan, tillsätt bönorna och smaka av med salt och peppar.

Servering
Lägg upp cassouleten i en fin skål. Strimla de brynta slagsidorna och strö dem över tillsammans med lite färska örter. Servera med ris, matvete, potatis eller ett gott bröd.

Passande drycker

Röd bourgogne eller mogen röd bordeaux.
Kan också funka med en fyllig vit bourgogne från Meursault.

Kommentera