Rimmade torskflakes

En sagolikt god blandning smaker från rimmad torsk, citron- och honungsglaserade rödbetor, getost och bacon.

Ingredienser för 4 personer

1 kg Norsk Torskryggfilé
500 g rödbeta, inlagd
2 dl honung
500 g chèvre ost
200 g bacon
100 g pinjenötter
1 st citron

ärtskott
olivolja
salt och peppar


Gör så här

Rimma torsken genom att gnida in den i salt och låt den ligga framme i ca 30 minuter.
Baka fisken i ugnen på ca 100° till en kärntemperatur på ca 50°. Låt svalna.
Skär rödbetorna i små klyftor, värm honungen i en kastrull och pressa i saften från en halv citron.
Vänd ner betorna och låt dem glaseras i ett par minuter, smaka av med lite salt.
Stek det tärnade baconet knaprigt och lägg på hushållspapper för att torka.
Plocka sedan torskköttet genom att försiktigt trycka på det och låta det skiva sig i sina naturliga lameller.
Sprid ut torsken, rödbetorna och baconet på en tallrik.
Smula över getosten och skotten, avsluta med att droppa över olivolja och citron.
Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.

Passande dryck

2015 Aristargos
Swartland / Sydafrika / David & Nadia / (750 ml) Nr 95594 / 319 kr / 91 LGP
Kompakt, läckert och exotiskt, massor av gula frukter samsas med uppiggande syra och rundad eftersmak. Uns av marsipan och honungspastiller dröjer sig kvar.
Quaffable Wines Sweden AB


2015 Rotenberg Riesling Trocken Grosses Gewächs
Altenbamberg / Tyskland / Gut Hermannsberg / (750 ml) Nr 96802 / 299 kr / 92 LGP
Doft med härligt djup som rymmer intensiva toner av vanillin och söta päron. Syrligt och fräscht med läckert av passionsfrukt, mangojuice, fruktkarameller och lång eftersmak. Riktigt bra köp!
Enjoy Wine & Spirits AB


2015 Mullineux Swartland White
Swartland / Sydafrika / Mullineux Family Wines / (750 ml) Nr 92185 / 195 kr / 90 LGP
Finfin balans mellan honungsmelon, apelsinkaramell, litchi och mandelmassa. Aromatiska toner och citronmeliss mynnar ut i tät eftersmak. Riktigt bra!
Terrific Wines AB


Kommentera