Rosmarinkryddad lammstek med rostade rödbetor och potatis med pecorino

Ingredienser 6 personer

1 st Scan Lammstek benfri ca 1 kg
2 msk torkad Rosmarin
Rostade rotfrukter:
700 g Potatis
700 g Färska rödbetor
2 msk Rapsolja
1 msk Ströbröd
100 g Pecorino eller parmesan
1 kruka Timjan


Gör så här

Sätt ugnen på 175°C. Krydda steken med rosmarin, salt och
peppar och lägg den i en ugnsform. Sätt i en stektermometer i
köttet. Skala potatis och rödbetor. Skär rödbetorna i stora
klyftor och potatisen i halvor. Lägg rotfrukterna runt köttet på
plåten. Ringla oljan över och vänd runt. Krydda med salt och
peppar. Strö ströbrödet över rotfrukterna. Ställ in plåten i mitten
av ugnen. Stek köttet tills termometern visar 60°C, efter ca
1 timme. Ta ur steken och rulla in den i smörpapper och låt
vila i minst 10 minuter. Riv pecorinon grovt och strö över rotfrukterna.
Strö också över repad timjan. Servera lammsteken i
skivor med de rostade rotfrukterna. En svampsås är gott till.

Passande dryck

I glaset: Pinot Noir från Bourgogne, Oregon eller Nya Zeeland.


Kommentera