Spaghetti med trattkantareller, parmesan och lagrad balsamvinäger

Varmrätt

RECEPTET - Spaghetti med trattkantareller, parmesan och lagrad balsamvinäger (4 pers)

Spaghetti för fyra personer

500 g trattkantareller, rensad
En knippe salviablad, grovt hackad
2 tsk hackad timjan
2 tsk hackad bladpersilja
2 vitlöksklyftor, fint hackade

En bit parmesan
Balsamvinäger av bra kvalitet
Smör
Olivolja
Salt & Nymalen svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:
Lägg svampen i stekpanna och stek utan smör ett par minuter så att vätskan går ur. Klicka ner smör, salvia, timjan, bladpersilja och vitlök och fräs ihop allt med svampen ca 7-10 minuter till önskad konsistens. Ställ av men håll var, och smaka av med salt, svartpeppar och ringla över några droppar balsamvinäger.

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Häll av och ringla över en skvätt olivolja och riv ner ca 1 dl parmesan. Rör om och smaka av med salt.

SERVERING:
Varva pasta med svamp och avsluta eventuellt med lite extra riven parmesan och olivolja.

Passande dryck: 
2013 Ruffino Riserva Ducale(Nr 79652 / 155 kr / 90 LGP)
Ett klassiskt vin som stått tidens tand och nymodigheter mycket bra och bjuder på ett bra humör och god dagsform. Det är rent, gott och snyggt med finlemmad krydda, transparenta tanniner och bra syrlig fräschör i frukten som uppvisar sig i formen av röda körsbär och mörka vinbär som beklätts med lätt lakrits med en vind av maritim sälta. Lavendel, tobak och örter ansluter sig vidare på ett typiskt toskanskt manér. Ett balanserat och strukturerat vin som dessutom passar ypperligt i kombinationen här.

Rätten är härligt rustik med klara toner från skogen, vilket vinet kärleksfullt omhuldar och ger ytterligare nyanser till. Ruffino´n bjuder även på sin vegetala sida till anrättningen som tacksamt tar emot med öppen famn. En enkel och väldigt god kombination helt enkelt, passande till säsongen.

Här hittar du Ruffino Riserva Ducale på Systembolaget >>