Restaurang Råkultur byter skepnad

Livets Goda 8 Aug, 2017
Mat och Restaurang Efter åtta år har tiden blivit mogen för Restaurang Råkultur att anta en ny skepnad. Restaurangen kommer att avsluta sin traditionella restaurangverksamhet för att kunna ge tid och plats för nya, intressanta och mer samtida projekt. Råkultur kommer dock fortsätta att erbjuda ett urval av sitt utbud som take-away och catering.

Öppet fram till 31 augusti
Råkultur avslutar sin traditionella restaurangverksamhet 31 augusti men kommer att fortsätta erbjuda take-away och catering tillsammans med Esperanto Group Catering. Råkultur kommer dessutom erbjuda aktiviteter såsom sommelierledda provningar i mat & dryck såväl som lunch, middag och mingel för något större sällskap i sina restauranglokaler.

 ”Det har varit 8 fantastiskt roliga och kreativa år med Råkultur där vi har provat det mesta i sushi-väg med skandinaviska fiskar och spännande inslag som kolsyreis och popcorn”, säger Sayan Isaksson, kock och delägare av restaurangerna inom Esperanto Group. 

 ”Vi skulle vilja tacka alla våra kära gäster som har besökt Råkultur genom åren och hälsar dem givetvis varmt välkomna till vår bevarade take-away samt till våra andra restauranger såsom Shibumi och Imouto”, fortsätter Sayan Isaksson.

 ”Då vi gärna vill ge de gäster som önskar möjlighet att planera in ett sista restaurangbesök kommer vi att ta emot bordsbokningar på Råkultur mellan 21 aug - 31 aug”, menar Alexandra Ericsson, restaurangchef Råkultur.

Råkultur 2009 – 2017
Råkultur öppnade våren 2009 med ambitionen att höja Stockholms sushiutbud och variera menyn efter de svenska säsongerna. Samma år tog Sayan Isaksson, tillsammans med aktuella kocken Frida Ronge, silvermedalj i ”Seven Sushi Samurai” (inofficiella sushi-VM). 

Under åren har Råkultur vunnit flertalet utmärkelser, däribland Gulddraken (2010) och DI’s ”Årets Affärskrog” (2010). Råkultur hamnade även på en imponerande 12:e plats i Livets Goda Topp20 - Sveriges Bästa Restauranger 2015.


Små partier öl 8 december 2017

Whisky och Bourbon Premium Månadens enda nyhetslansering rymmer några riktiga godbitar bland öl. Friska…
8 Dec, 2017

Niklas Tipsar - Solas pinot noir 2016

Vin Languedoc och pinot noir är omedelbart inte den mest väntade…
8 Dec, 2017

Enkla men goda julgodisar med whiskysting

Whisky och Bourbon Glen Grants 12-åriga Speyside-whisky lanserades i somras i Systembolagets ordinarie…
7 Dec, 2017

Nikka Red gästspelar och Coffey Grain prissänks

Whisky och Bourbon Den 8 december gör Nikka Pure Malt Red ett tillfälligt…
6 Dec, 2017

Laurent-Perrier Grand Siècle – en prestigecuvée med tre årgångar

Vin Laurent-Perrier Grand Siècle är något så unikt som en prestigechampagne…
5 Dec, 2017

Niklas Tipsar - Glen Grant 12 Years Old - en elegant singlemalt från Speyside

Whisky och Bourbon Glen Grant grundades 1840 av bröderna John och James Grant…
2 Dec, 2017
Artikelarkivet