Restaurang Råkultur byter skepnad

Livets Goda 8 Aug, 2017
Mat och Restaurang Efter åtta år har tiden blivit mogen för Restaurang Råkultur att anta en ny skepnad. Restaurangen kommer att avsluta sin traditionella restaurangverksamhet för att kunna ge tid och plats för nya, intressanta och mer samtida projekt. Råkultur kommer dock fortsätta att erbjuda ett urval av sitt utbud som take-away och catering.

Öppet fram till 31 augusti
Råkultur avslutar sin traditionella restaurangverksamhet 31 augusti men kommer att fortsätta erbjuda take-away och catering tillsammans med Esperanto Group Catering. Råkultur kommer dessutom erbjuda aktiviteter såsom sommelierledda provningar i mat & dryck såväl som lunch, middag och mingel för något större sällskap i sina restauranglokaler.

 ”Det har varit 8 fantastiskt roliga och kreativa år med Råkultur där vi har provat det mesta i sushi-väg med skandinaviska fiskar och spännande inslag som kolsyreis och popcorn”, säger Sayan Isaksson, kock och delägare av restaurangerna inom Esperanto Group. 

 ”Vi skulle vilja tacka alla våra kära gäster som har besökt Råkultur genom åren och hälsar dem givetvis varmt välkomna till vår bevarade take-away samt till våra andra restauranger såsom Shibumi och Imouto”, fortsätter Sayan Isaksson.

 ”Då vi gärna vill ge de gäster som önskar möjlighet att planera in ett sista restaurangbesök kommer vi att ta emot bordsbokningar på Råkultur mellan 21 aug - 31 aug”, menar Alexandra Ericsson, restaurangchef Råkultur.

Råkultur 2009 – 2017
Råkultur öppnade våren 2009 med ambitionen att höja Stockholms sushiutbud och variera menyn efter de svenska säsongerna. Samma år tog Sayan Isaksson, tillsammans med aktuella kocken Frida Ronge, silvermedalj i ”Seven Sushi Samurai” (inofficiella sushi-VM). 

Under åren har Råkultur vunnit flertalet utmärkelser, däribland Gulddraken (2010) och DI’s ”Årets Affärskrog” (2010). Råkultur hamnade även på en imponerande 12:e plats i Livets Goda Topp20 - Sveriges Bästa Restauranger 2015.


Spottswoode´s, Napas Margaux - Sant eller falskt?

Vin Med otrolig och imponerade komplexitet, täthet och fokus, så gläds…
16 Oct, 2017

Ardbeg lanserar sällsynt 23-åring från destilleriets mörkaste tid

Whisky och Bourbon I början av november lanseras Ardbeg Twenty Something. En 23…
16 Oct, 2017

Åter i lager! - Sjörövarrom med stil - 91 poäng till J Bally 7 Ans Pyramide

Whisky och Bourbon I början av veckan så tipsade vi er om J…
10 Oct, 2017

Uppdrucket vecka 40

Vin Vive la France! Goda viner som sparats några år, ett…
13 Oct, 2017

D.E.W. and Brew väcker liv i klassisk irländsk tradition

Whisky och Bourbon Att dricka whiskey tillsammans med öl är en gammal irländsk…
13 Oct, 2017

Årets Sill 2017 med smak av O.P.Anderson

Whisky och Bourbon När Klädesholmen och Salt & Sill i år presenterade Årets…
13 Oct, 2017

Svensk vodka bäst i Asien

Whisky och Bourbon Purity Vodka från Ellinge har vunnit det högsta priset i…
12 Oct, 2017

Smakrikt bröd blir till öl av Paul Svensson och Melleruds

Whisky och Bourbon Höstens mest spännande gastronomiska samarbete är signerat Paul Svensson, Fotografiskas…
12 Oct, 2017

Imperial IPA – en ny ale signerad Fuller’s nya bryggmästare

Whisky och Bourbon Efter succén med lanseringen av Fuller’s Past Masters kommer nu…
12 Oct, 2017

The Macallan introducerar Edition No.3, limiterad utgåva

Whisky och Bourbon The Macallan presenterar stolt Edition No.3 – en ny limiterad…
11 Oct, 2017
Artikelarkivet