Restaurang Råkultur byter skepnad

Livets Goda 8 Aug, 2017
Mat och Restaurang Efter åtta år har tiden blivit mogen för Restaurang Råkultur att anta en ny skepnad. Restaurangen kommer att avsluta sin traditionella restaurangverksamhet för att kunna ge tid och plats för nya, intressanta och mer samtida projekt. Råkultur kommer dock fortsätta att erbjuda ett urval av sitt utbud som take-away och catering.

Öppet fram till 31 augusti
Råkultur avslutar sin traditionella restaurangverksamhet 31 augusti men kommer att fortsätta erbjuda take-away och catering tillsammans med Esperanto Group Catering. Råkultur kommer dessutom erbjuda aktiviteter såsom sommelierledda provningar i mat & dryck såväl som lunch, middag och mingel för något större sällskap i sina restauranglokaler.

 ”Det har varit 8 fantastiskt roliga och kreativa år med Råkultur där vi har provat det mesta i sushi-väg med skandinaviska fiskar och spännande inslag som kolsyreis och popcorn”, säger Sayan Isaksson, kock och delägare av restaurangerna inom Esperanto Group. 

 ”Vi skulle vilja tacka alla våra kära gäster som har besökt Råkultur genom åren och hälsar dem givetvis varmt välkomna till vår bevarade take-away samt till våra andra restauranger såsom Shibumi och Imouto”, fortsätter Sayan Isaksson.

 ”Då vi gärna vill ge de gäster som önskar möjlighet att planera in ett sista restaurangbesök kommer vi att ta emot bordsbokningar på Råkultur mellan 21 aug - 31 aug”, menar Alexandra Ericsson, restaurangchef Råkultur.

Råkultur 2009 – 2017
Råkultur öppnade våren 2009 med ambitionen att höja Stockholms sushiutbud och variera menyn efter de svenska säsongerna. Samma år tog Sayan Isaksson, tillsammans med aktuella kocken Frida Ronge, silvermedalj i ”Seven Sushi Samurai” (inofficiella sushi-VM). 

Under åren har Råkultur vunnit flertalet utmärkelser, däribland Gulddraken (2010) och DI’s ”Årets Affärskrog” (2010). Råkultur hamnade även på en imponerande 12:e plats i Livets Goda Topp20 - Sveriges Bästa Restauranger 2015.


Esperanto tar farväl

Mat och Restaurang Efter totalt 13 år lägger Esperanto tillsammans med sina systerrestauranger…
21 Jun, 2018

Ny rapport: Fattigdom och lidande bakom vår mat

Mat och Restaurang I en livsmedelsindustri som går med miljarder dollar i vinst…
21 Jun, 2018

Sveriges bästa hantverkscider korad

Vin Nu är Sveriges bästa hantverkscider korad. Det är Spritmuseum som…
20 Jun, 2018

Nu är det klart – här är finalisterna i Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Under kvalets andra dag har de 16 tävlande genomfört ett…
20 Jun, 2018

Besök Bordeaux i skördetider - Exklusiv vinresa med Winefinder.se

Vin I april genomförde Winefinder sin första Premiumresa någonsin, då en…
20 Jun, 2018

Årets stora Bordeauxprovning - Biljetter släppta

Vin Nu är det snart dags för årets stora händelse för…
20 Jun, 2018

Sverige och Norges skickligaste cocktailskapare är korade - utsedd av The North, The Cooper & The Men of Tain by Glenmorangie

Whisky och Bourbon I söndags, den 17 juni, hölls finalen av The North,…
19 Jun, 2018

2008 Cristal, "min bästa hittills" säger Roederers källarmästare

Vin -Det här året markerar min 30:e skörd hos Roederer, och…
19 Jun, 2018

Dags för Årets Stora Bordeauxprovning 2018

Vin För åttonde året i rad bjuder Winefinder in till Årets…
19 Jun, 2018

VASA Bryggeri börjar med öl; återlanserar det gamla varumärket Sundsvalls Öl

Whisky och Bourbon VASA Bryggeri återlanserar nu det nostalgiframkallande och lokala varumärket Sundsvalls…
18 Jun, 2018
Artikelarkivet