Scan bjuder in till Gårdsmiddag 2017 – i samarbete med Sveriges bästa köttrestauranger

Erik Dahlström 24 Apr, 2017
Mat och Restaurang Nu bjuder Scan in till årets version av Gårdsmiddag. En matupplevelse ute i det gröna som kombinerar vackra vyer, Sveriges bästa restauranger och köttdetaljer av högsta kvalitet. Resultatet blir fyra kvällar med matglädje i fokus på utvalda Scan-samarbetsgårdar runt om i Sverige. För menyn står Restaurang AG i Stockholm, TOSO i Göteborg, Holy Smoke BBQ utanför Malmö och Johannes Kök i Linköping.

Scan har över 10 000 samarbetsgårdar runt om i Sverige som gemensamt står för allt svenskt kött som Scan förädlar och säljer. Förra året lanserade Scan middagskonceptet Gårdsmiddag som ett sätt att öppna upp gårdsmiljön för nyfikna och samla alla de viktiga beståndsdelar som ingår i en riktigt god middag i en och samma matupplevelse. Nu utökar Scan konceptet och bjuder in till fyra smakrika middagar på gårdar runt om i Sverige.”Att göra livet godare innebär inte bara att erbjuda en gastronomisk upplevelse. Vi tror att maten smakar bättre om man vet vart den kommer ifrån. Allt kött som Scan producerar kommer från svenska gårdar och tillsammans med våra bönder har vi länge varit en del av svensk landsbygd och mattradition. Med Gårdsmiddag vill vi öppna upp vår värld och visa att ursprung, god djurhållning och kreativ tillagning tillsammans utgör kärnan i äkta matglädje.” säger Anna Lind, Program Manager på Scan.

Fyra middagar på gårdar runt om i Sverige
Scan Gårdsmiddag sker i samarbete med Restaurang AG, TOSO, Holy Smoke BBQ och Johannes Kök. Konceptet består av en matresa under sommaren med ett stopp på respektive gård. Samtliga menyer skiljer sig åt i uttryck för att på så vis ge varje Gårdsmiddag en egen prägel och skapa fyra olika kvällar som speglar respektive restaurang, gård och landskapet där gården verkar.

Schema för sommarens Gårdsmiddag: 

  • Den 20 maj: Matresan börjar på gården Skattmansö utanför Stockholm där prisade Restaurang AG står för menyn.
  • Den 10 juni: Därefter går stafettpinnen vidare till Bänatorp Gård strax utanför Göteborg. TOSO håller i middagen med asiatiska influenser.
  • Den 17 juni: Gårdsmiddag kommer till Malmö och gården Börringe. Holy Smoke BBQ, nominerade till Sveriges bästa krog 2017, står för smakerna som går i rökens tecken.
  • Den 12 augusti: Sist ut är middagen på gården Stora Greby strax utanför Linköping. Restaurangen Johannes Kök serverar en grillmeny med bland annat Scans innovation Svensk Rapsgris.

Pris och transport
En biljett kostar mellan 795–995 SEK per person vilket inkluderar en unik middag komponerad och tillagad av respektive restaurang, inklusive dryck. I priset ingår även transport till och från Stockholm C, Göteborg C, Linköping C och Malmö C, beroende på vilken ort som ligger närmast gården. Varje Gårdsmiddag har plats för ca 100 gäster och gästerna rekommenderas att ta med varma kläder och oömma skor.

Ett matpass ska locka köttfantasten
Förutom möjligheten att köpa biljett till en Gårdsmiddag finns det ett fåtal exklusiva matpass som köper plats vid samtliga middagar. Biljetten till alla fyra middagar kommer kosta 2995 SEK och riktar sig till alla matentusiaster som vill uppleva en smaksensation genom Sverige utan dess like.

För mer information om Gårdsmiddag och biljettbokning besök: http://www.gårdsmiddag.se


Spottswoode´s, Napas Margaux - Sant eller falskt?

Vin Med otrolig och imponerade komplexitet, täthet och fokus, så gläds…
16 Oct, 2017

Ardbeg lanserar sällsynt 23-åring från destilleriets mörkaste tid

Whisky och Bourbon I början av november lanseras Ardbeg Twenty Something. En 23…
16 Oct, 2017

Åter i lager! - Sjörövarrom med stil - 91 poäng till J Bally 7 Ans Pyramide

Whisky och Bourbon I början av veckan så tipsade vi er om J…
10 Oct, 2017

Uppdrucket vecka 40

Vin Vive la France! Goda viner som sparats några år, ett…
13 Oct, 2017

D.E.W. and Brew väcker liv i klassisk irländsk tradition

Whisky och Bourbon Att dricka whiskey tillsammans med öl är en gammal irländsk…
13 Oct, 2017

Årets Sill 2017 med smak av O.P.Anderson

Whisky och Bourbon När Klädesholmen och Salt & Sill i år presenterade Årets…
13 Oct, 2017

Svensk vodka bäst i Asien

Whisky och Bourbon Purity Vodka från Ellinge har vunnit det högsta priset i…
12 Oct, 2017

Smakrikt bröd blir till öl av Paul Svensson och Melleruds

Whisky och Bourbon Höstens mest spännande gastronomiska samarbete är signerat Paul Svensson, Fotografiskas…
12 Oct, 2017

Imperial IPA – en ny ale signerad Fuller’s nya bryggmästare

Whisky och Bourbon Efter succén med lanseringen av Fuller’s Past Masters kommer nu…
12 Oct, 2017

The Macallan introducerar Edition No.3, limiterad utgåva

Whisky och Bourbon The Macallan presenterar stolt Edition No.3 – en ny limiterad…
11 Oct, 2017
Artikelarkivet