Scandic är det hotell som räddat mest mat under 2017

Livets Goda 5 Jan, 2018
Mat och Restaurang Scandic har utmärkt sig som den hotellkedja som räddat mest mat under 2017. Under våren 2017 ingick Scandic Hotels ett samarbete med maträddningsappen Karma, med mål om att minska matsvinnet. Genom att till exempel servera med mindre tallrikar och mindre portioner har Scandic Hotels totalt räddat 2,5 ton mat sedan dess.

Foto: Scandic

Vi är otroligt glada och stolta över vårt samarbete med Scandic, att rädda 2,5 ton mat från att slängas är verkligen en bedrift. Vi ser fram emot att rädda ännu mer mat tillsammans med Scandic under 2018, Hjalmar Ståhlberg Nordegren, VD & medgrundare på Karma.

Scandic har stora ambitioner för att hantera flera miljöproblem som vi står inför, med ett fokus på att minska förbrukningen av el och koldioxid samt med att minska svinn, med matsvinn i synnerhet.

- Vi har cirka 80 restauranger i drift runt om i landet och är en stor aktör, så när vi gör små ändringar i vår verksamhet leder det till att vi räddar väldigt mycket mat. Genom att samarbeta med Karma har vi lyckats minska vårt matsvinn ytterligare och samtidigt mätta fler magar, vilket såklart känns jättebra, Thomas Fankl, ansvarig för Scandics Food & Beverage-verksamhet i Sverige.


Anton Hysén firar Pride på The Winery Hotel

Vin Drömmer du om att bli serverad ett glas iskallt rosévin…
20 Jul, 2018

Konsten tar ännu mer plats runt Brunkebergstorg

Övrigt Det är inte bara konst- och designhotellet At Six som…
20 Jul, 2018

Stor uppslutning i Sverige för bönderna

Övrigt Sveriges befolkning ställer solidariskt upp för bönderna i den svåra…
13 Jul, 2018

MAX tar världens första klimatpositiva burgare till Way Out West

Mat och Restaurang För tredje året i rad öppnar MAX Burgers upp en…
12 Jul, 2018

Busnel Calvados vald till "World´s best calvados of the year"

Whisky och Bourbon Busnel Calvados fick nu utmärkelsen World’s Best Calvados of the…
12 Jul, 2018

Anton Hyséns vinetikett börjar ta form

Vin Den etikett som Anton Hysén designat tillsammans med Jan Söder…
12 Jul, 2018

Château Mangot i hyllade årgången 2015 hos Winefinder, 93p

Vin I WInefinders lager finns nu detta Bordeauxvin från Saint-Emilion, i…
12 Jul, 2018

Säkra tips för att lyckas med matlagning utomhus i sommar

Övrigt Tillagning av mat utomhus under sommaren är trevligt och lockar…
11 Jul, 2018

Ölen som ska förena världen

Vin Fotbolls-VM är ett av de sportevenemang som attraherar mest uppmärksamhet…
11 Jul, 2018

Två årgångsbyten väntar för Chateau Musar

Vin Under sommaren sker ett årgångsbyte av Chateau Musar för att…
11 Jul, 2018

Absolut Vodka tar över Berns under EuroPride

Whisky och Bourbon Berns blir stans bästa Pride-tillhåll när EuroPride intar Stockholm i…
10 Jul, 2018

För dig som vet vad du inte vill äta

Mat och Restaurang Har du svårt att hitta recept som passar familjens matallergier?…
10 Jul, 2018

Rekordökning av resor till Karibien

Övrigt Tidigare i våras lanserade Stena Line ett nytt koncept på…
10 Jul, 2018

95-poängs riesling från Österrike hos Winefinder

Vin Guldmedaljör i Decanters World Wine Award 2018. Müllers vingård Silberbichl…
10 Jul, 2018

Cider-sorbet är sommarens glasstrend från Carlsberg

Övrigt Sommaren är den tid på året då det äts mest…
10 Jul, 2018

Nyhet - MYTH Sparkling

Vin Den 9 juli lanseras MYTH Sparkling på Systembolaget; ett veganvänligt…
9 Jul, 2018

Ny hälsosam törstsläckare lanseras i Sverige

Övrigt ZERoh! har gjort stor succé hos hälsomedvetna norrmän sedan starten…
9 Jul, 2018

Bengaliska Shanti-restaurangerna går över till biogas

Mat och Restaurang Fler krögare vill minska restaurangernas ekologiska fotavtryck och väljer därför…
9 Jul, 2018

Etablerad krögare nysatsar stort i Nya Hovås

Mat och Restaurang Med hemtrevligt italienska Sorelle blev svägerskorna Maria och Caroline Karlsten…
9 Jul, 2018

Mobilspelet som tar hela familjen ut i naturen

Övrigt Sommarloven är i full fart och semestern närmar sig för…
9 Jul, 2018
Artikelarkivet