Scandic är det hotell som räddat mest mat under 2017

Livets Goda 5 Jan, 2018
Mat och Restaurang Scandic har utmärkt sig som den hotellkedja som räddat mest mat under 2017. Under våren 2017 ingick Scandic Hotels ett samarbete med maträddningsappen Karma, med mål om att minska matsvinnet. Genom att till exempel servera med mindre tallrikar och mindre portioner har Scandic Hotels totalt räddat 2,5 ton mat sedan dess.

Foto: Scandic

Vi är otroligt glada och stolta över vårt samarbete med Scandic, att rädda 2,5 ton mat från att slängas är verkligen en bedrift. Vi ser fram emot att rädda ännu mer mat tillsammans med Scandic under 2018, Hjalmar Ståhlberg Nordegren, VD & medgrundare på Karma.

Scandic har stora ambitioner för att hantera flera miljöproblem som vi står inför, med ett fokus på att minska förbrukningen av el och koldioxid samt med att minska svinn, med matsvinn i synnerhet.

- Vi har cirka 80 restauranger i drift runt om i landet och är en stor aktör, så när vi gör små ändringar i vår verksamhet leder det till att vi räddar väldigt mycket mat. Genom att samarbeta med Karma har vi lyckats minska vårt matsvinn ytterligare och samtidigt mätta fler magar, vilket såklart känns jättebra, Thomas Fankl, ansvarig för Scandics Food & Beverage-verksamhet i Sverige.


Boulebar tar in digital marknadschef

Mat och Restaurang Boulebar, restaurangen och inomhusparken där kärleken till boule och fransk…
14 Oct, 2019

Alkoholfri öl vinner första pris på Stockholm Beer and Whisky Festival

Whisky och Bourbon Det alkoholfria ölbryggeriet Big Drop Brewing Co belönas med en…
14 Oct, 2019

Årets Tomteglass är äntligen här – säg hej till marsipangris

Övrigt Nu nalkas Sveriges glassigaste jultradition - Tomteglass 2019 är här…
14 Oct, 2019

Nytt släpp av A Lisa från bodega Noemía

Vin Den 18 oktober släpps 4200 flaskor och 1200 magnumflaskor av…
14 Oct, 2019

Belgisk julöl från Abbaye D'aulne i Belgien - på Systembolaget 1 november

Whisky och Bourbon Första den november finns Julölen D'aulne Christmas Triple Ale 9…
11 Oct, 2019

Årets skörd av färsk Kalix löjrom

Mat och Restaurang Nu har det första partiet av färsk Kalix löjrom anlänt
11 Oct, 2019

Pontus Frithiof blir officiell partner till Porsche Carrera Cup Scandinavia 2020

Mat och Restaurang Pontus Frithiof blir officiell partner till Porsche Carrera Cup Scandinavia…
11 Oct, 2019

Frog's Leap Chardonnay - åter i lager

Vin Nu finns Frog's Leap Chardonnay åter i lager.
11 Oct, 2019

Årets pepparkakssmak är här

Mat och Restaurang Det doftar tradition - för sjätte året i rad har…
11 Oct, 2019

Bakom kulisserna hos Tamahagane

Övrigt En modern kökskniv och ett traditionellt samurajsvärd. Tro det eller…
10 Oct, 2019

LD Fält gör comeback lagom till jaktsäsongen

Övrigt LD:s populära specialutgåva i camouflagemönstrad dosa - LD Fält -…
10 Oct, 2019

Marabou Pepparkaka

Övrigt Lagom till att uppladdningen inför jul tar vid lanserar Marabou…
9 Oct, 2019

Gästspel: Kenya AA+ rostas just nu hos kafferosteriet Koppar

Övrigt "En gång i månaden rostar vi exceptionella kaffen som vi…
9 Oct, 2019

Nu lanseras Jula-must

Övrigt Lagom till årets julhandel lanseras den nya Jula-musten. – Vi…
9 Oct, 2019

Matsvinnet ökar i Sverige: Livsmedelsbranschen vill lösa problemet

Mat och Restaurang Svenska folket vill minska sitt matsvinn för klimatets skull, enligt…
9 Oct, 2019

Kampanjen ”Get That Pizza” tar reda på hur långt man är beredd att gå för en Grandiosa pizza

Mat och Restaurang För att ta reda på exakt hur långt människors begär…
8 Oct, 2019

Proteinberikade våfflor - gott och nyttigt

Mat och Restaurang Charlotte Beijer har här skapat ett såväl nyttigt som gott…
8 Oct, 2019

Matsmart tar in 182 miljoner för internationell expansion

Mat och Restaurang Matsmart tar in 182 miljoner kronor i en investeringsrunda. Ny…
8 Oct, 2019

Grytsäsong

Mat och Restaurang Alla årstider har sin charm – inte minst när det…
8 Oct, 2019

Nyhet på norska Vinmonopolet - Rémy Martin VSOP i svartfrostad flaska

Whisky och Bourbon Det är inte bara svenska marknaden som får ta del…
8 Oct, 2019
Artikelarkivet