Scans julskinkor hamnar på första- och andraplats i Aftonbladets årliga julskinketest

Livets Goda 11 Dec, 2017
Mat och Restaurang Bland totalt 18 testade julskinkor är Scan Gourmet Julskinka den enda som får fem av fem plus och därmed vinner ”Bäst i test” med kommentaren ”Världsklass!”. Bland omdömena finns ”en vacker skinka med perfekt fettrand, bra sälta och torr på ett positivt sätt. Köttet riktigt smälter i munnen”, ”en prydnad på julbordet, både smak- och utseendemässigt” samt ”saftig med mycket fin snittyta. Det här är en riktig superskinka”.

”Näst bäst i test” med fyra av fem plus gick till Scan Julskinka av Svensk Rapsgris med kommentaren ”Lika överlägsen tvåa som Gourmet-skinkan är etta”. Scan Julskinka av Svensk Rapsgris fick bland annat omdömena ”En jämn och finfin skinka, extremt välmarmorerad, fet och god” samt ”perfekt saftig och perfekt sälta, så här ska en riktig julskinka smaka”.

– Det är fantastiskt roligt att våra julskinkor och dess höga kvalité prisas i en av Sveriges största tidningar. Både Gourmet och Svensk Rapsgris är julskinkor som vi har tagit fram med stor omsorg. Vi hoppas att våra skinkor bidrar till att göra julen ännu godare för våra kunder i år, säger Per Dalborg, Category Manager Rött Kött på Scan.

Om Aftonbladets årliga julskinketest
I år gjordes testet av fyra deltagare: Maria Forshufvud, VD på Svenskmärkning, Elisabet Qvarford, VD på branschorganisationen Svenskt Kött, Johan Gunnarsson, Aftonbladet Söndags matredaktör samt Stefan Ekengren, köksmästare på restaurang Hantverket i Stockholm. Julskinketestet var ett blindtest och deltagarna visste därmed inte vilka julskinkor de provsmakade. Testet publicerades i Aftonbladet Söndag den 3 december 2017.

Om Scan Gourmet Julskinka

Scans färdigkokta Gourmet julskinka är en noggrann utvald svensk Pigghamskinka som kokats långsamt under ca 9 timmar. Skinkan har vunnit flera tävlingar och belönades med guldmedalj i Chark-SM 2014. Perfekt för den som vill ha ett lyxigare alternativt och samtidigt vill griljera sin egen julskinka.

Förpackningsvikt: ca 2,7 kg
Ca pris: 139 kr/kg

Om Färdigkokt Gårdsjulskinka av Svensk Rapsgris

Scans Gårdsjulskinka av Svensk Rapsgris erbjuder från i år en märkning så att konsumenter kan se precis vilken gård den specifika julskinkan kommer ifrån. Julskinkan kommer från en av tio gårdar runtom i Sverige där grisarna fått raps tillsatt i fodret. Den passar hem där ursprung och kvalité premieras i första hand.

Förpackningsvikt: ca 3kg
Ca pris: 129 kr/kg

 


Den bästa maten för padel

Övrigt Padel, eller padeltennis, är den nya sporten som tagit hela…
14 Jun, 2019

Sommarens cigarrpaket

Whisky och Bourbon Plötsligt är det nära midsommar och då gäller det att…
14 Jun, 2019

Årslagrat älggräsbrännvin

Whisky och Bourbon Spirae är ett ekologiskt svenskt brännvin kryddat med älggräs. Gjort…
13 Jun, 2019

Mackmyra lanserar Moment Skogshallon

Whisky och Bourbon Mackmyra lanserar en whisky med somriga smaker i den limiterade…
13 Jun, 2019

Sommarens fräschaste sallad

Mat och Restaurang Mattrender kommer och går, men Medelhavsmaten består. Smaken är givetvis…
13 Jun, 2019

Löfbergs börjar använda återvunnen PET

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs börjar använda återvunnen PET i sina flaskor för…
13 Jun, 2019

Nu lanseras Big Mac Bacon i Sverige

Mat och Restaurang Nu kommer Big Mac Bacon till Sverige. Den ikoniska hamburgaren…
13 Jun, 2019

Radisson Blu Royal Viking Hotel – en designdröm efter totalrenovering

Mat och Restaurang Radisson Blu Royal Viking står nu klart efter en totalrenovering…
12 Jun, 2019

Turesgruppen öppnar Regeringsgatan 21 – en ny matdestination i Gallerian

Mat och Restaurang Gallerian utökar sitt kulinariska utbud med en ny restaurang –…
12 Jun, 2019

Kavli väljer Falköpings Mejeri som ny mejeriproducent

Mat och Restaurang Kavli tecknar ett 10-årigt avtal med Falköpings Mejeri och säkrar…
12 Jun, 2019

90-åring får ny kostym

Mat och Restaurang När Falksalt uppdaterar med nytt utseende är historia lika viktig…
12 Jun, 2019

Ny undersökning visar: Det vill svenskarna ha med sig på flyget

Övrigt En flygresa upplevs ofta som starten på semesterresan, och om…
12 Jun, 2019

Whispering Angel Magnum och Rock Angel rosé från Château D’ Esclans

Vin Whispering Angel Magnum och Rock Angel rosé från Château D’…
11 Jun, 2019

Kikärtskakor från Friggs - en innovation i butikshyllan

Mat och Restaurang Kikärtan har tagit Sverige med storm de senaste åren, med…
11 Jun, 2019

Löfbergs möter framtiden på The Lobby

Mat och Restaurang Kafferosteriet Löfbergs vill lära sig mer om hur kaffeupplevelsen kan…
11 Jun, 2019

Idag släpps det viner från Raats Family Wines och Pieropan

Vin Idag den 11 juni släpps det några kvalitativa viner från…
11 Jun, 2019

Limited Edition från Maldon havssalt

Mat och Restaurang Maldon havssalt lanserar för första gången på den svenska marknaden…
11 Jun, 2019

När förpackningarna tappat musten återvinns allt fler

Övrigt Livsmedelsförpackningar har en viktig roll för ett hållbart livsmedelssystem. Svenskarnas…
11 Jun, 2019

Så mycket skräp städades upp under Det Goda Vårstädet

Övrigt Hur mycket skräp samlades in? Vad var det konstigaste fyndet?…
11 Jun, 2019
Artikelarkivet