Scans julskinkor hamnar på första- och andraplats i Aftonbladets årliga julskinketest

Livets Goda 11 Dec, 2017
Mat och Restaurang Bland totalt 18 testade julskinkor är Scan Gourmet Julskinka den enda som får fem av fem plus och därmed vinner ”Bäst i test” med kommentaren ”Världsklass!”. Bland omdömena finns ”en vacker skinka med perfekt fettrand, bra sälta och torr på ett positivt sätt. Köttet riktigt smälter i munnen”, ”en prydnad på julbordet, både smak- och utseendemässigt” samt ”saftig med mycket fin snittyta. Det här är en riktig superskinka”.

”Näst bäst i test” med fyra av fem plus gick till Scan Julskinka av Svensk Rapsgris med kommentaren ”Lika överlägsen tvåa som Gourmet-skinkan är etta”. Scan Julskinka av Svensk Rapsgris fick bland annat omdömena ”En jämn och finfin skinka, extremt välmarmorerad, fet och god” samt ”perfekt saftig och perfekt sälta, så här ska en riktig julskinka smaka”.

– Det är fantastiskt roligt att våra julskinkor och dess höga kvalité prisas i en av Sveriges största tidningar. Både Gourmet och Svensk Rapsgris är julskinkor som vi har tagit fram med stor omsorg. Vi hoppas att våra skinkor bidrar till att göra julen ännu godare för våra kunder i år, säger Per Dalborg, Category Manager Rött Kött på Scan.

Om Aftonbladets årliga julskinketest
I år gjordes testet av fyra deltagare: Maria Forshufvud, VD på Svenskmärkning, Elisabet Qvarford, VD på branschorganisationen Svenskt Kött, Johan Gunnarsson, Aftonbladet Söndags matredaktör samt Stefan Ekengren, köksmästare på restaurang Hantverket i Stockholm. Julskinketestet var ett blindtest och deltagarna visste därmed inte vilka julskinkor de provsmakade. Testet publicerades i Aftonbladet Söndag den 3 december 2017.

Om Scan Gourmet Julskinka

Scans färdigkokta Gourmet julskinka är en noggrann utvald svensk Pigghamskinka som kokats långsamt under ca 9 timmar. Skinkan har vunnit flera tävlingar och belönades med guldmedalj i Chark-SM 2014. Perfekt för den som vill ha ett lyxigare alternativt och samtidigt vill griljera sin egen julskinka.

Förpackningsvikt: ca 2,7 kg
Ca pris: 139 kr/kg

Om Färdigkokt Gårdsjulskinka av Svensk Rapsgris

Scans Gårdsjulskinka av Svensk Rapsgris erbjuder från i år en märkning så att konsumenter kan se precis vilken gård den specifika julskinkan kommer ifrån. Julskinkan kommer från en av tio gårdar runtom i Sverige där grisarna fått raps tillsatt i fodret. Den passar hem där ursprung och kvalité premieras i första hand.

Förpackningsvikt: ca 3kg
Ca pris: 129 kr/kg

 


Kir-Yianni Assyrtiko lanseras den första september

Vin Den 1 september lanseras det vita vinet Kir-Yianni Assyrtiko 2017…
21 Jun, 2018

Snart lanseras Hernö Sipping Gin 2018 med rökiga toner i ett arv från Islay

Whisky och Bourbon Om en vecka lanseras Hernö Sipping Gin 2018 som kommer…
21 Jun, 2018

Inspiration - Cidersorbet

Mat och Restaurang Midsommar närmar sig och en av de självklara komponenterna vid…
21 Jun, 2018

Kocklandslaget bjöd in kvinnliga kocknätverket TakeOver att provsmaka kommande tävlingsrätter

Mat och Restaurang Onsdagen 20 juni var det dags för en ny träningsupplagning…
21 Jun, 2018

Citat Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Citat av Juryn ordförande Årets Kock 2018, jury för handlagstest…
21 Jun, 2018

Så påverkar sommarvädret våra mat- och dryckesvanor

Mat och Restaurang Hur varmt eller kallt vädret blir i sommar kommer att…
20 Jun, 2018

Nespresso lanserar två nya iskaffevarianter samt en smart mjölkskummare

Övrigt Under varma sommardagar kan en iskaffe vara riktigt uppfriskande. Nu…
20 Jun, 2018

Mer svensk kaffe på Finlands nationalarena

Övrigt Publiken på Finlands nationalarena, Hartwall Arena i Helsingfors, kommer att…
20 Jun, 2018

Bisol väljer Lively Wines

Vin Lively Wines är otroligt stolta att presentera det senaste tillskottet…
20 Jun, 2018

Ginger Beer - en nyhet men ändå inte

Whisky och Bourbon Denna vecka avvecklar vi fyra myter om Ginger Beer. Många…
20 Jun, 2018

Limited Edition i chipshyllan

Övrigt Det är sommar i chipsfabriken och Estrella vill passa på…
20 Jun, 2018

Stad, bad och god mat på Mallorca

Mat och Restaurang Mallorca är ett klassiskt svenskt resmål. Det var hit de…
19 Jun, 2018

Nyhet: Flädertiser - trendiga drinken som utmanar Aperol Spritz på uteserveringarna i sommar

Whisky och Bourbon Nu gör Hallands Fläder och Appletiser gemensam sak, när de…
19 Jun, 2018

De är vidare till dag 2 i kvalet till Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Efter en lång dag med teoriprov, råvarukännedom och upplagning av…
19 Jun, 2018

Eau de grill - sommarens grilltrend?

Whisky och Bourbon Lagom till Midsommar lanserar Falcon en parfym som doftar grill.…
19 Jun, 2018

Barabells lanserar nyhet - Strawberry White Chocolate.

Övrigt Sveriges mest sålda proteinbar släpper en ny Limited Edition Protein…
19 Jun, 2018

Paul Svensson till Matfestivalen i Skövde för femte gången

Mat och Restaurang Den kände TV-kocken Paul Svensson kommer att gästa Matfestivalen i…
19 Jun, 2018

Gustibus Wine & Spirit Academy startar Ölsommelierutbildning

Övrigt Efter 13 år och 25 sommelierklasser startar nu Gustibus Wine…
18 Jun, 2018

J. Bally Millésime 1998, lanseras exklusivt på Systembolaget den 6:e juli

Whisky och Bourbon Fredagen den 6:e juli lanserar importören Moestue Grape Selections 180…
18 Jun, 2018

Varför vill unga inte odla kaffe längre?

Övrigt För Burundi har kaffeodlingen alltd varit en generator i landets…
18 Jun, 2018
Artikelarkivet