Scans julskinkor hamnar på första- och andraplats i Aftonbladets årliga julskinketest

Livets Goda 11 Dec, 2017
Mat och Restaurang Bland totalt 18 testade julskinkor är Scan Gourmet Julskinka den enda som får fem av fem plus och därmed vinner ”Bäst i test” med kommentaren ”Världsklass!”. Bland omdömena finns ”en vacker skinka med perfekt fettrand, bra sälta och torr på ett positivt sätt. Köttet riktigt smälter i munnen”, ”en prydnad på julbordet, både smak- och utseendemässigt” samt ”saftig med mycket fin snittyta. Det här är en riktig superskinka”.

”Näst bäst i test” med fyra av fem plus gick till Scan Julskinka av Svensk Rapsgris med kommentaren ”Lika överlägsen tvåa som Gourmet-skinkan är etta”. Scan Julskinka av Svensk Rapsgris fick bland annat omdömena ”En jämn och finfin skinka, extremt välmarmorerad, fet och god” samt ”perfekt saftig och perfekt sälta, så här ska en riktig julskinka smaka”.

– Det är fantastiskt roligt att våra julskinkor och dess höga kvalité prisas i en av Sveriges största tidningar. Både Gourmet och Svensk Rapsgris är julskinkor som vi har tagit fram med stor omsorg. Vi hoppas att våra skinkor bidrar till att göra julen ännu godare för våra kunder i år, säger Per Dalborg, Category Manager Rött Kött på Scan.

Om Aftonbladets årliga julskinketest
I år gjordes testet av fyra deltagare: Maria Forshufvud, VD på Svenskmärkning, Elisabet Qvarford, VD på branschorganisationen Svenskt Kött, Johan Gunnarsson, Aftonbladet Söndags matredaktör samt Stefan Ekengren, köksmästare på restaurang Hantverket i Stockholm. Julskinketestet var ett blindtest och deltagarna visste därmed inte vilka julskinkor de provsmakade. Testet publicerades i Aftonbladet Söndag den 3 december 2017.

Om Scan Gourmet Julskinka

Scans färdigkokta Gourmet julskinka är en noggrann utvald svensk Pigghamskinka som kokats långsamt under ca 9 timmar. Skinkan har vunnit flera tävlingar och belönades med guldmedalj i Chark-SM 2014. Perfekt för den som vill ha ett lyxigare alternativt och samtidigt vill griljera sin egen julskinka.

Förpackningsvikt: ca 2,7 kg
Ca pris: 139 kr/kg

Om Färdigkokt Gårdsjulskinka av Svensk Rapsgris

Scans Gårdsjulskinka av Svensk Rapsgris erbjuder från i år en märkning så att konsumenter kan se precis vilken gård den specifika julskinkan kommer ifrån. Julskinkan kommer från en av tio gårdar runtom i Sverige där grisarna fått raps tillsatt i fodret. Den passar hem där ursprung och kvalité premieras i första hand.

Förpackningsvikt: ca 3kg
Ca pris: 129 kr/kg

 


Mack FREEZE - Den första alkohol- och glutenfria ölen på marknaden

Whisky och Bourbon Den första februari lanseras Mack FREEZE, marknadens första öl som…
18 Jan, 2018

Stockholmskrogar på listan över världens vackraste restauranger

Mat och Restaurang Condé Nast Traveller har i dagarna utsett världens vackraste restauranger…
18 Jan, 2018

Umamiburgare kommer tillbaka till MAX - nu även med kyckling

Mat och Restaurang En av MAX mest populära kampanjburgare, Grand Deluxe Umami, hittar…
18 Jan, 2018

Trendbrott: viktmissnöjet bland unga växer

Övrigt Tre av fyra svenskar vill gå ner i vikt, det…
18 Jan, 2018

300 miljoner liter kaffe i slasken varje år

Övrigt Klimatförändringarna gör att världens kaffeproduktion står inför stora utmaningar. I…
18 Jan, 2018

Urban Deli lanserar brödöl för minskat matsvinn

Mat och Restaurang Varje dag kastas mängder av bröd på landets bagerier. En…
18 Jan, 2018

Förköpspris på Vingårdsbarbaresco via Winefinder - Produttori del Barbaresco

Vin För drygt en vecka sedan erbjöd Winefinder Brunello 2013 till…
17 Jan, 2018

Två exklusiva ekologiska lanseringar från Alain Jaume & Fils

Vin Domaine du Clos de Sixte Lirac 2014 (magnum) samt Domaine…
17 Jan, 2018

Uppdrucket vecka 2 med Ulrika Karlsson

Vin Jag älskar att prova OM viner, att ha ett gäng…
17 Jan, 2018

Bästa italienska vinbar i Stockholm utsedd - Adria Ristorante & Bar

Mat och Restaurang Igår höll Gambero Rosso sin årliga prisutdelning för Top Italian…
17 Jan, 2018

Skandinavisk premiär: Ät 6-rätters middag med 3D

Mat och Restaurang Det innovativa middagskonceptet Dinner Time Story med världens minsta kock,…
17 Jan, 2018

Melker Andersson öppnar ny krog i Uppsala

Mat och Restaurang I det gamla anrika stadshotellet mitt i Uppsala öppnar nu…
17 Jan, 2018

Exklusiv sherrylansering på Systembolaget av "Tio Pepes olika åldrar"

Vin Varje år i oktober tar Antonio Flores, legendarisk vinmakare på…
17 Jan, 2018

Lammproducenter från Kungsör belönas med HKScans Miljöpris

Övrigt Paret Anna och Tomas Olsson belönas med HKScans Miljöpris till…
17 Jan, 2018

Svenska småbryggerier i exportsatsning

Whisky och Bourbon Svenska småbryggerier satsar på export och ställer ut på en…
16 Jan, 2018

Den andra februari lanseras exklusivt Chablis Premier Cru ”Montée de Tonnerre” 2015 från Samuel Billaud

Vin Samuel Billaud tillhör en välkänd och etablerad vinmakarfamilj i Chablis.…
16 Jan, 2018

Martin & Servera skänkte fyra ton varor

Mat och Restaurang Martin & Servera stöttar sedan hösten 2017 Stockholms Stadsmissions Matcentralen…
16 Jan, 2018

2400 flaskor Soave Vintage Bertani 2015 lanseras i februari

Vin Den familjeägda producenten Bertani lanserar den 2:a februari 2400 flaskor…
16 Jan, 2018

Wayne’s Coffee öppnar kafé i Vietnam

Övrigt De senaste åren har den svenska kafékedjan öppnat kaféer i…
16 Jan, 2018

Château La Croix Teynac från den stora årgången 2010 hos Winefinder

Vin Winefinder har nu i lager Château La Croix Teynac från…
16 Jan, 2018
Artikelarkivet