Semmelcocktail serveras på Stockholmsklassikern Storstad

Livets Goda 6 Feb, 2018
Övrigt Tillhör du den skara folk som gillar semlor? Nu kan du prova en variant i flytande form. På krogen Storstad i Stockholm serveras nu en semmelcocktail framtagen av barchefen Alexander Mannefors.

Foto: Hampus Danielsson 

Den, av många svenskar, älskade semlan kommer nu för tiden i flertalet olika skepnader så som wraps, nachos eller med smak av lakrits. Nu har den inkluderats i den cocktailtrend som sveper över svenska barer och klubbar. Alexander Mannefors som är restaurang- och barchef på klassikern Storstad har tagit fram en semmelcocktail.

– Jag har alltid älskat semlor, det har jag fått från min mamma. Vi åt ofta hetvägg när jag var liten och jag bakar faktiskt semlor hemma oavsett tid på året. Jag jobbar hela tiden med att ta fram nya spännande drinkar och eftersom jag verkligen älskar semlor ville jag lämna mitt bidrag till semmeltrenden, säger Alexander Mannefors på Storstad.

Restaurang Storstad ligger bl.a. bakom drinken P2 och kanske har de nu skapat ännu en modern klassiker. På självaste fettisdagen anordnar Storstad ett semmelevent och målsättningen är att fylla hela stället med folk som törstar efter semlor. Det blir en AW där man kan dricka en semla innan man kanske går och köper den årliga varianten i ätbar form.

– Många har gjort semmeldrinkar före mig, men jag har alltid saknat den genuina kardemummasmaken. När jag gick på lanseringen av nya Absolut Extrakt som är kryddad med kardemumma kände jag att det var dags, säger Alexander

Storstads semmelcocktail:
• 5cl Absolut Extrakt
• 5cl grädde
• 2cl Orgeat Syrup (mandelsirap)
Skakas ordentligt med is och silas upp i ett kort tumblerglas med en stor isbit.


Världen hyllar High Coast

Whisky och Bourbon På High Coast Whisky är man stolta som tjädertuppar där…
18 Jan, 2019

Ben & Jerry’s nya glass kommer i rosa fudge, hjärtan, chunks och swirls

Övrigt Lagom till Alla Hjärtans Dag lanseras Ben & Jerry’s Topped…
18 Jan, 2019

Nordic Choice Hotels prisar Löfbergs

Vin Kafferosteriet Löfbergs prisas återigen för sitt hållbarhetsarbete. Den här gången…
18 Jan, 2019

Livets Goda Premium - För dig som uppskattar att vara uppdaterad

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
16 Jan, 2019

Fredagstips från Winefinder: 96-poängs Brunello di Montalcino

Vin Nummer 11 på Wine Spectators Top 100 - 2017 -…
18 Jan, 2019

Hotel At Six skapar ny arena för samtidskonst

Mat och Restaurang At Six strävar efter att omdefiniera begreppet hotellkonst. Petter Stordalens…
17 Jan, 2019

Grattis Tintin - 90 år!

Whisky och Bourbon Utlandskorren Tintin fyller 90 år och den älskade, men även…
17 Jan, 2019

Inspiration: Nacka/Koreansk kycklingsallad med nudlar

Mat och Restaurang Premium I det kalla januarivädret så inspirerar Livet Goda redaktionen här…
17 Jan, 2019

Tobaksfria Onico i ny smak

Övrigt Onico, en tobaks- och nikotinfri prilla, är Swedish Match tobaks-…
17 Jan, 2019

Två av tre svenskar kommer att förändra sina matvanor i år

Mat och Restaurang Nytt år, nya möjligheter. Många svenskar ser ett nytt år…
17 Jan, 2019

Glenburgie 18 YO lanseras den första mars på Systembolaget

Whisky och Bourbon Den 1 mars lanseras ytterligare en familjemedlem i Ballantine’s Single…
17 Jan, 2019

Divines nyheter under februari

Vin Importören Divine lanserar under februari en hel del nyheter och…
17 Jan, 2019

We & Wine lanserar ny årgång av Zuccardi’s välrenommerade vin Tito

Vin Vinet Tito Zuccardi är en hyllning av vinmakaren Sebastián Zuccardi…
17 Jan, 2019

SIA Glass väljer bort palmolja

Övrigt - Det senaste året har vi minskat användningen av palmolja…
17 Jan, 2019

Mathias Dahlgren och Staffan Naess öppnar bistro och vinbar på The Sparrow Hotel

Mat och Restaurang Den 1:a februari, endast ett stenkast från Stureplan i Stockholm,…
16 Jan, 2019

Nu är skrei-säsongen igång

Mat och Restaurang Säsongen för den norska torsk-delikatessen skrei har börjat och den…
16 Jan, 2019

Vinkällan förstärker med en driftansvarig

Vin Under hösten 2018 har Vinkällan haft intervjuer med personer som…
16 Jan, 2019

Par tar över vingård i storsäljande författarens nya bok

Övrigt Tove Alsterdal är bästsäljande och prisbelönt deckarförfattare, känd för att…
16 Jan, 2019

Årets Viltkock koras

Vin Lördagen den 2 februari avgörs vem som blir Årets Viltkock.
16 Jan, 2019

Mest prisvärda röda vin 2018 enligt Munskänkarna

Vin Paul Jaboulet Côte du Rhône Parallèle 45 2015, har tilldelats…
16 Jan, 2019
Artikelarkivet