Semmelcocktail serveras på Stockholmsklassikern Storstad

Livets Goda 6 Feb, 2018
Övrigt Tillhör du den skara folk som gillar semlor? Nu kan du prova en variant i flytande form. På krogen Storstad i Stockholm serveras nu en semmelcocktail framtagen av barchefen Alexander Mannefors.

Foto: Hampus Danielsson 

Den, av många svenskar, älskade semlan kommer nu för tiden i flertalet olika skepnader så som wraps, nachos eller med smak av lakrits. Nu har den inkluderats i den cocktailtrend som sveper över svenska barer och klubbar. Alexander Mannefors som är restaurang- och barchef på klassikern Storstad har tagit fram en semmelcocktail.

– Jag har alltid älskat semlor, det har jag fått från min mamma. Vi åt ofta hetvägg när jag var liten och jag bakar faktiskt semlor hemma oavsett tid på året. Jag jobbar hela tiden med att ta fram nya spännande drinkar och eftersom jag verkligen älskar semlor ville jag lämna mitt bidrag till semmeltrenden, säger Alexander Mannefors på Storstad.

Restaurang Storstad ligger bl.a. bakom drinken P2 och kanske har de nu skapat ännu en modern klassiker. På självaste fettisdagen anordnar Storstad ett semmelevent och målsättningen är att fylla hela stället med folk som törstar efter semlor. Det blir en AW där man kan dricka en semla innan man kanske går och köper den årliga varianten i ätbar form.

– Många har gjort semmeldrinkar före mig, men jag har alltid saknat den genuina kardemummasmaken. När jag gick på lanseringen av nya Absolut Extrakt som är kryddad med kardemumma kände jag att det var dags, säger Alexander

Storstads semmelcocktail:
• 5cl Absolut Extrakt
• 5cl grädde
• 2cl Orgeat Syrup (mandelsirap)
Skakas ordentligt med is och silas upp i ett kort tumblerglas med en stor isbit.


Folkkäre Leif GW Persson lanserar ”GW:s röda”

Vin Tegnér Spirits & Wine lanserar det röda vinet "GW:s röda"…
25 May, 2018

Stockholms Bränneri släpper rosa gin

Whisky och Bourbon Den 5 juni, 10:00 släpper Stockholms Bränneri sin första batch…
25 May, 2018

Cantina Baglietti lanserar No. 7 och No. 10 i Sverige

Vin Efter en lång och noggrann process är vinhuset Cantina Baglietti,…
25 May, 2018

Moët & Chandon hyllar tennislegenden Roger Federer

Vin Igår, den 24 maj, lanserade Moët & Chandon en limiterad…
25 May, 2018

General med smak av svenska örter – nytt portionssnus från krögaren Karl Ljung

Whisky och Bourbon I dag lanseras General Gastronomy Series Summer 2018, ett portionssnus…
25 May, 2018

Världens kockar till Smaka på Stockholm

Mat och Restaurang 10 juni kommer kända kockar från hela världen till Smaka…
25 May, 2018

Arla inviger mognadslager i Falköping

Övrigt Tillsammans med Falbygdens Ost öppnar Arla ett mognads och förädlingslager…
24 May, 2018

Napolitansk pizzamarknad på Giro Pizzeria

Mat och Restaurang Lördag den 2 juni firar Giro Pizzeria Italiens nationaldag med…
24 May, 2018

Strålandet årgång av M. Chapoutiers Côtes du Rhône - 2016 Belleruche

Vin Ett toppnamn vet hur en slipsten ska dras och att…
24 May, 2018

Kaos när Kiviks Musteri släppte lös 2 miljoner sommarjobbare

Övrigt Rätt pollinering är en förutsättning för goda skördar från Kiviks…
23 May, 2018

Pontus in the Air är nominerad i ännu en internationell prestigetävling

Mat och Restaurang Pontus in the Air med Brasserie är nominerade i den…
23 May, 2018

Jordbruksverket tar ett helhetsgrepp om hållbar mat

Övrigt Jordbruksverket släpper nu en rapport om hur vi kan producera…
22 May, 2018

Cidraie hedrar sitt franska arv med ny sommarskrud

Whisky och Bourbon I över hundra år har cideräpplena i Normandie plockats för…
22 May, 2018

Inspiration - Proteinrik vaniljkaka med citron

Mat och Restaurang I detta recept inspireras vi av Maria Längfors som för…
22 May, 2018

Coppersmith´s samarbetar med 24 Västerås krogar

Whisky och Bourbon Ett tjugotal restauranger från Västerås gick ihop för att brygga…
22 May, 2018

Prosecco från Montelvini hos Winefinder

Vin Montelvini är en Prosecco i klassisk stil som Winefinders Wineteam…
22 May, 2018

150 ton mindre socker i Axfoods läsk

Övrigt Sockerhalten i Axfoods läsk av märket Premier minskas nu med…
22 May, 2018

Lansering av dessertvin från Brochet - Brochet Quarts de Chaume Grand Cru 2015

Vin Brochet Quarts de Chaume Grand Cru 2015 lanseras i Systembolagets…
21 May, 2018

Lavazza blir Stureplansgruppens nya kaffeleverantör

Övrigt Den Italienska kaffeleverantören Lavazza har skrivit avtal med Stureplansgruppen och…
21 May, 2018

Lasse Solum ny VD Divine AB

Vin Divine förstärker och hälsar Lasse välkommen som ny VD.
21 May, 2018
Artikelarkivet