Semmelcocktail serveras på Stockholmsklassikern Storstad

Livets Goda 6 Feb, 2018
Övrigt Tillhör du den skara folk som gillar semlor? Nu kan du prova en variant i flytande form. På krogen Storstad i Stockholm serveras nu en semmelcocktail framtagen av barchefen Alexander Mannefors.

Foto: Hampus Danielsson 

Den, av många svenskar, älskade semlan kommer nu för tiden i flertalet olika skepnader så som wraps, nachos eller med smak av lakrits. Nu har den inkluderats i den cocktailtrend som sveper över svenska barer och klubbar. Alexander Mannefors som är restaurang- och barchef på klassikern Storstad har tagit fram en semmelcocktail.

– Jag har alltid älskat semlor, det har jag fått från min mamma. Vi åt ofta hetvägg när jag var liten och jag bakar faktiskt semlor hemma oavsett tid på året. Jag jobbar hela tiden med att ta fram nya spännande drinkar och eftersom jag verkligen älskar semlor ville jag lämna mitt bidrag till semmeltrenden, säger Alexander Mannefors på Storstad.

Restaurang Storstad ligger bl.a. bakom drinken P2 och kanske har de nu skapat ännu en modern klassiker. På självaste fettisdagen anordnar Storstad ett semmelevent och målsättningen är att fylla hela stället med folk som törstar efter semlor. Det blir en AW där man kan dricka en semla innan man kanske går och köper den årliga varianten i ätbar form.

– Många har gjort semmeldrinkar före mig, men jag har alltid saknat den genuina kardemummasmaken. När jag gick på lanseringen av nya Absolut Extrakt som är kryddad med kardemumma kände jag att det var dags, säger Alexander

Storstads semmelcocktail:
• 5cl Absolut Extrakt
• 5cl grädde
• 2cl Orgeat Syrup (mandelsirap)
Skakas ordentligt med is och silas upp i ett kort tumblerglas med en stor isbit.


Beijing8 fortsätter sin expansion och stärker sin närvaro i södra Sverige

Mat och Restaurang Under 2018 har Beijing8 öppnat upp tre restauranger och den…
19 Oct, 2018

Gevalia och Brynäs IF förlänger sponsoravtalet

Övrigt Det är ett av Sveriges mest profilerade samarbete mellan en…
19 Oct, 2018

Tak satsar på japansk brunch

Mat och Restaurang Varje lördag serverar restaurang Tak en Temaki Bonanza som närmast…
19 Oct, 2018

Nyhet - Texas Longhorn BBQ Brisket

Mat och Restaurang En nyhet från Texas Longhorn - BBQ Brisket - en…
19 Oct, 2018

​Det går bra för svensk Whisky – Box Destilleri AB utsett till Gasellföretag

Whisky och Bourbon Dagens Industri (Di) har utsett Box Destilleri AB med varumärket…
19 Oct, 2018

Museernas stjärnkockar står för menyn på Sthlm Food & Wine

Mat och Restaurang Kockarnas Krog är ett stående – och mycket populärt –…
19 Oct, 2018

Internationella champagnedagen till ära - 10 bra champagner på Systembolaget

Vin Idag är det den internationella champagnedagen och dagen till ära…
19 Oct, 2018

"Gömda" rariteter på beställningssortimentet - Bushmills 16 & 21 YO single malt

Vin 1608 var året då den holländska linsmakaren Hans Lippershey skapade…
19 Oct, 2018

Nytt poddavsnitt från Brobergs om livets vatten

Whisky och Bourbon I veckans podd oroas värdarna över stigande världspriser på korn.…
19 Oct, 2018

Ny årgång av Clos de l’Oratoire des Papes Châteauneuf-du-Pape Rouge 2012

Vin Vingården Le Clos de l’Oratoire des Papes producerar ett av…
18 Oct, 2018

Sebastian Ahlskog blir ny CFO på Readly

Övrigt Idag meddelar Readly, den globala prenumerationstjänsten för magasin, att Sebastian…
18 Oct, 2018

Better You-grundare startar nytt utvecklingsbolag inom wellness

Övrigt Med stor erfarenhet från hälsofackhandeln och produktutveckling har Patrick Svorono…
18 Oct, 2018

Natur och hållbarhet i fokus när nya Restaurang Skog har premiär

Mat och Restaurang Delikatesser som gran, björk och tall är några av de…
17 Oct, 2018

Stockholms Bränneri släpper årets Gin & Tonic Glögg

Whisky och Bourbon Den 15 november 2018 släpps årets upplaga av förra årets…
17 Oct, 2018

Ostskolan: Ostbricka av vinterostar

Mat och Restaurang Olika ostar är olika bra beroende på säsong, det är…
17 Oct, 2018

SMEG lanserar Blast Chiller för hemmabruk.

Mat och Restaurang Smeg äntrar ett nytt område i vitvarubranschen genom att lansera…
17 Oct, 2018

Harrys blir Hotell Fritidens vardagsrum

Mat och Restaurang I det gamla badhuset på Österleden börjar Hotell Fritiden ta…
17 Oct, 2018

Uber Eats expanderar – nu kan även göteborgare njuta av restaurangmat levererad direkt till dörren

Mat och Restaurang Thai, hamburgare eller räksallad – Uber Eats gör det nu…
17 Oct, 2018

Blossa Hantverksglögg 2018 med smak av svarta vinbär

Vin Nu lanseras årets Blossa Hantverksglögg – en hyllning till den…
17 Oct, 2018

95-poängare från Argentina hos Winefinder

Vin Decanter gav vinet Condeminal Poncho Pampa Malbec Tupungato Mendoza 2015,…
17 Oct, 2018
Artikelarkivet