Semmelcocktail serveras på Stockholmsklassikern Storstad

Livets Goda 6 Feb, 2018
Övrigt Tillhör du den skara folk som gillar semlor? Nu kan du prova en variant i flytande form. På krogen Storstad i Stockholm serveras nu en semmelcocktail framtagen av barchefen Alexander Mannefors.

Foto: Hampus Danielsson 

Den, av många svenskar, älskade semlan kommer nu för tiden i flertalet olika skepnader så som wraps, nachos eller med smak av lakrits. Nu har den inkluderats i den cocktailtrend som sveper över svenska barer och klubbar. Alexander Mannefors som är restaurang- och barchef på klassikern Storstad har tagit fram en semmelcocktail.

– Jag har alltid älskat semlor, det har jag fått från min mamma. Vi åt ofta hetvägg när jag var liten och jag bakar faktiskt semlor hemma oavsett tid på året. Jag jobbar hela tiden med att ta fram nya spännande drinkar och eftersom jag verkligen älskar semlor ville jag lämna mitt bidrag till semmeltrenden, säger Alexander Mannefors på Storstad.

Restaurang Storstad ligger bl.a. bakom drinken P2 och kanske har de nu skapat ännu en modern klassiker. På självaste fettisdagen anordnar Storstad ett semmelevent och målsättningen är att fylla hela stället med folk som törstar efter semlor. Det blir en AW där man kan dricka en semla innan man kanske går och köper den årliga varianten i ätbar form.

– Många har gjort semmeldrinkar före mig, men jag har alltid saknat den genuina kardemummasmaken. När jag gick på lanseringen av nya Absolut Extrakt som är kryddad med kardemumma kände jag att det var dags, säger Alexander

Storstads semmelcocktail:
• 5cl Absolut Extrakt
• 5cl grädde
• 2cl Orgeat Syrup (mandelsirap)
Skakas ordentligt med is och silas upp i ett kort tumblerglas med en stor isbit.


Uppdrucket v 7 med Ulrika Karlsson

Vin Fantastiska viner har präglat den gångna veckan, detta är ett…
19 Feb, 2018

Vinverket har öppnat

Vin Stockholms nya vinbar Vinverket har öppnat på Norrtullsgatan 24. Bakom…
19 Feb, 2018

Tommy Myllymäki tar över Stadsparken

Mat och Restaurang Tommy Myllymäki kommer att driva Stadsparken i Katrineholm, tillsammans med…
19 Feb, 2018

Ytterligare en hyllad årgång av Campogivanni Brunello di Montalcino DOCG 2012 lanseras exklusivt

Vin Campogiovanni Brunello di Monalcino DOCG 2012 lanseras fredagen den 2:a…
19 Feb, 2018

Preem lanserar ekologisk äggröra

Mat och Restaurang Preem utökar sitt freshfood-sortiment med en ekologisk äggröra gjord på…
19 Feb, 2018

Formbar vegofärs från Anamma

Mat och Restaurang Nu lanserar Anamma marknadens första veganska formbara färs. En efterlängtad…
19 Feb, 2018

Hernö Gin prisat för världens bästa gin för andra året i rad

Whisky och Bourbon Juryn för World Gin Awards har sagt sitt och hyllar…
16 Feb, 2018

Arla investerar 100 miljoner kronor i den svenska osttillverkningen

Övrigt Under 2018 kommer Arla att investera 100 miljoner kronor i…
16 Feb, 2018

TheFork Festival 15 februari - 31 mars

Mat och Restaurang Idag återvänder det populära restaurangeventet ”TheFork Festival”. Festivalen pågår från…
15 Feb, 2018

Rätta formen lyfter Coca Cola-smaken

Övrigt Aromerna från vindruvor lyfts fram på ett mer eller mindre…
15 Feb, 2018

Nu är skrei-säsongen åter i full gång

Vin Den norska torsken skrei med sin unika märkning är en…
15 Feb, 2018

Fondberg & Co blir We & Wine

Vin Fondberg & Co AB har varit en av de ledande…
15 Feb, 2018

Västerbottensost® deltar i Ostfestivalen

Övrigt Fredag den 16 februari öppnas portarna till årets ostfestival på…
15 Feb, 2018

Blodapelsin och ingefära - andra upplagan av Small Batch lanseras

Övrigt I den andra upplagan av smakkonceptet Small Batch lanserar Swedish…
15 Feb, 2018

Kaffeskola - 10 skillnader mellan arabica och robusta

Övrigt I denna artikeln listar Hugo, Kafferosteriet Koppar, tio skillnader mellan…
15 Feb, 2018

Bre din macka som vanligt - med olivolja

Mat och Restaurang Den 14 februari lanserar Zeta en helt ny produkt för…
14 Feb, 2018

Fuller’s är huvudsponsor på The Bishops Arms brittiska vecka

Whisky och Bourbon Mellan den 12-18 februari pågår den brittiska veckan på The…
14 Feb, 2018

Nu lanseras Systembolagets första ekologiska brandy från Spanien

Whisky och Bourbon Från 1 mars finns Alvisa 10 Brandy Ecológico i Systembolagets…
14 Feb, 2018

Spännande drycker för spelkvällen

Övrigt I och med dagens teknologiska utveckling har spel- och casinosajter…
14 Feb, 2018

Circle K öppnar Sveriges största hamburgerkedja

Mat och Restaurang I ett nytt samarbete tillsammans med hamburgerrestaurangen KÄK, grundat av…
14 Feb, 2018
Artikelarkivet