Sevan tar hummusrevolutionen till Sverige

Livets Goda 16 Mar, 2018
Mat och Restaurang Svenskarnas hummusintresse ökar men man är hittills mest van vid den naturella varianten med kikärtssmak. Nu tar matproducenten Sevan täten i den svenska hummusrevolutionen med tre helt nya produkter där hummus paras med nya grönsakskombinationer – rödbeta, grön ärta och curry med rotfrukter.


Hummus är inte längre reserverat för mezetallriken – med större urval och nya oväntade kombinationer vill Sevan inspirera och lära svenskarna nya och kreativa sätt att äta hummus och förnya maten.

- I exempelvis USA och England har hummus blivit en vanlig dipp eller smaksättare som alltid finns hemma, oavsett vilken typ av mat man äter. Svenskar är nyfikna och snabba på att ta till sig nya mattrender så jag tror att det finns att stort intresse för hur man kan använda hummus för att variera och piffa upp maten, säger Julia Kronlund, marknadschef på Sevan.

Sevan möter ökande vegotrend
Hummus är 100 procent från växtriket och det ökande intresset är en tydlig följd av den gröna pågående vågen där många vill äta mindre animaliska produkter. Även Jordbruksverket rapporterar om att den totala köttkonsumtionen minskar för första gången på länge, och en undersökning gjord av Demoskop på uppdrag av Sevan visar att fler än varannan ung i åldrarna 18 – 35 år vill lära sig mer om vegetarisk mat.

– Det känns helt rätt att kunna möta vegobehovet med nya, fräscha och näringsrika produkter. Rörorna passar dessutom alla eftersom de både är glutenfria, veganska och inte innehåller något tillsatt socker, berättar Julia.

De nya produkterna kommer att finnas i dagligvaruhandel på bland annat Ica, Coop och Hemköp från den 4 april 2018.

Inspiration: Grön pizza med hummus av gröna ärtor
Ingredienser (2 pizzor)
2 färdiga pizzadegar
2 pkt hummus med grön ärta (SEVAN)
0,5-1 st zucchini beroende på storlek
1 knippe sparris
1 knippe salladslök
150 g fetaost
1 dl skalade pistagenötter
1 kruka basilika

Örtdressing att ringla över pizzan:
1 kruka basilika
0,75 dl olijvolja
1 msk citronsaft
1 vitlöksklyfta
0,5 tsk honung
salt och peppar enligt smak

Hur gör man:

  1. Sätt ugnen på den temperatur som beskrivs på förpackning av pizzadeg.
  2. Hyvla/skär zucchinin tunt. Lägg på ett fat och strö över salt, vänd om. Låt stå ett par minuter för att vätskan ska släppa. Krama sedan ur zucchinin (detta gör att pizzan blir mindre blöt).
  3. Mixa ihop ingredienserna till den gröna dressingen.
  4. Hacka salladslök och skär sparris i lagom stora bitar.
  5. Lägg pizzadegen på bakplåtspapper och kavla så tunn som du önskar. Bred ut ett lager av hummus med grön ärta jämt över pizzan. Tillsätt zucchini, sparris, vårlök och fetaost. Grädda i ugn enligt instruktioner på baksidan av förpackning till pizzadeg.
  6. När pizzan är klar, ringla över den gröna dressingen och toppa med pistagenötter och färsk basilika.

 


Stor uppslutning i Sverige för bönderna

Övrigt Sveriges befolkning ställer solidariskt upp för bönderna i den svåra…
13 Jul, 2018

MAX tar världens första klimatpositiva burgare till Way Out West

Mat och Restaurang För tredje året i rad öppnar MAX Burgers upp en…
12 Jul, 2018

Busnel Calvados vald till "World´s best calvados of the year"

Whisky och Bourbon Busnel Calvados fick nu utmärkelsen World’s Best Calvados of the…
12 Jul, 2018

Anton Hyséns vinetikett börjar ta form

Vin Den etikett som Anton Hysén designat tillsammans med Jan Söder…
12 Jul, 2018

Château Mangot i hyllade årgången 2015 hos Winefinder, 93p

Vin I WInefinders lager finns nu detta Bordeauxvin från Saint-Emilion, i…
12 Jul, 2018

Säkra tips för att lyckas med matlagning utomhus i sommar

Övrigt Tillagning av mat utomhus under sommaren är trevligt och lockar…
11 Jul, 2018

Ölen som ska förena världen

Vin Fotbolls-VM är ett av de sportevenemang som attraherar mest uppmärksamhet…
11 Jul, 2018

Två årgångsbyten väntar för Chateau Musar

Vin Under sommaren sker ett årgångsbyte av Chateau Musar för att…
11 Jul, 2018

Absolut Vodka tar över Berns under EuroPride

Whisky och Bourbon Berns blir stans bästa Pride-tillhåll när EuroPride intar Stockholm i…
10 Jul, 2018

För dig som vet vad du inte vill äta

Mat och Restaurang Har du svårt att hitta recept som passar familjens matallergier?…
10 Jul, 2018

Rekordökning av resor till Karibien

Övrigt Tidigare i våras lanserade Stena Line ett nytt koncept på…
10 Jul, 2018

95-poängs riesling från Österrike hos Winefinder

Vin Guldmedaljör i Decanters World Wine Award 2018. Müllers vingård Silberbichl…
10 Jul, 2018

Cider-sorbet är sommarens glasstrend från Carlsberg

Övrigt Sommaren är den tid på året då det äts mest…
10 Jul, 2018

Nyhet - MYTH Sparkling

Vin Den 9 juli lanseras MYTH Sparkling på Systembolaget; ett veganvänligt…
9 Jul, 2018

Ny hälsosam törstsläckare lanseras i Sverige

Övrigt ZERoh! har gjort stor succé hos hälsomedvetna norrmän sedan starten…
9 Jul, 2018

Bengaliska Shanti-restaurangerna går över till biogas

Mat och Restaurang Fler krögare vill minska restaurangernas ekologiska fotavtryck och väljer därför…
9 Jul, 2018

Etablerad krögare nysatsar stort i Nya Hovås

Mat och Restaurang Med hemtrevligt italienska Sorelle blev svägerskorna Maria och Caroline Karlsten…
9 Jul, 2018

Mobilspelet som tar hela familjen ut i naturen

Övrigt Sommarloven är i full fart och semestern närmar sig för…
9 Jul, 2018

Självdiagnoser hinder för svenskarnas hälsovanor

Övrigt En Sifo-undersökning från ViktVäktarna visar att många svenskars hälsovanor kan…
9 Jul, 2018

Ny öl på Systembolaget - Kukkos Helles

Whisky och Bourbon Ölproducenten Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, som 2001 gjorde världens första glutenfria helmaltsöl,…
6 Jul, 2018
Artikelarkivet