Sevan tar hummusrevolutionen till Sverige

Livets Goda 16 Mar, 2018
Mat och Restaurang Svenskarnas hummusintresse ökar men man är hittills mest van vid den naturella varianten med kikärtssmak. Nu tar matproducenten Sevan täten i den svenska hummusrevolutionen med tre helt nya produkter där hummus paras med nya grönsakskombinationer – rödbeta, grön ärta och curry med rotfrukter.


Hummus är inte längre reserverat för mezetallriken – med större urval och nya oväntade kombinationer vill Sevan inspirera och lära svenskarna nya och kreativa sätt att äta hummus och förnya maten.

- I exempelvis USA och England har hummus blivit en vanlig dipp eller smaksättare som alltid finns hemma, oavsett vilken typ av mat man äter. Svenskar är nyfikna och snabba på att ta till sig nya mattrender så jag tror att det finns att stort intresse för hur man kan använda hummus för att variera och piffa upp maten, säger Julia Kronlund, marknadschef på Sevan.

Sevan möter ökande vegotrend
Hummus är 100 procent från växtriket och det ökande intresset är en tydlig följd av den gröna pågående vågen där många vill äta mindre animaliska produkter. Även Jordbruksverket rapporterar om att den totala köttkonsumtionen minskar för första gången på länge, och en undersökning gjord av Demoskop på uppdrag av Sevan visar att fler än varannan ung i åldrarna 18 – 35 år vill lära sig mer om vegetarisk mat.

– Det känns helt rätt att kunna möta vegobehovet med nya, fräscha och näringsrika produkter. Rörorna passar dessutom alla eftersom de både är glutenfria, veganska och inte innehåller något tillsatt socker, berättar Julia.

De nya produkterna kommer att finnas i dagligvaruhandel på bland annat Ica, Coop och Hemköp från den 4 april 2018.

Inspiration: Grön pizza med hummus av gröna ärtor
Ingredienser (2 pizzor)
2 färdiga pizzadegar
2 pkt hummus med grön ärta (SEVAN)
0,5-1 st zucchini beroende på storlek
1 knippe sparris
1 knippe salladslök
150 g fetaost
1 dl skalade pistagenötter
1 kruka basilika

Örtdressing att ringla över pizzan:
1 kruka basilika
0,75 dl olijvolja
1 msk citronsaft
1 vitlöksklyfta
0,5 tsk honung
salt och peppar enligt smak

Hur gör man:

  1. Sätt ugnen på den temperatur som beskrivs på förpackning av pizzadeg.
  2. Hyvla/skär zucchinin tunt. Lägg på ett fat och strö över salt, vänd om. Låt stå ett par minuter för att vätskan ska släppa. Krama sedan ur zucchinin (detta gör att pizzan blir mindre blöt).
  3. Mixa ihop ingredienserna till den gröna dressingen.
  4. Hacka salladslök och skär sparris i lagom stora bitar.
  5. Lägg pizzadegen på bakplåtspapper och kavla så tunn som du önskar. Bred ut ett lager av hummus med grön ärta jämt över pizzan. Tillsätt zucchini, sparris, vårlök och fetaost. Grädda i ugn enligt instruktioner på baksidan av förpackning till pizzadeg.
  6. När pizzan är klar, ringla över den gröna dressingen och toppa med pistagenötter och färsk basilika.

 


Henrik Persson ny sälj- och marknadschef för High Coast Single Malt Whisky

Whisky och Bourbon Box Destilleri AB med varumärket High Coast Single Malt Whisky…
19 Sep, 2018

Blossa 18 reser till Amalfikusten - Med smak av Limoncello och medelhavskryddor

Vin Blossa färdas årligen till nya platser i världen för att…
18 Sep, 2018

Lokala biodlare fyller Honungsbaren på Kiviks musteri

Övrigt Skånska biodlare samlas på Kiviks musteri under Äppelmarknaden 29–30 september…
18 Sep, 2018

Blossa 18 avslöjas idag kl 14:00

Whisky och Bourbon Varje år reser Blossa genom världen för att hitta inspiration…
18 Sep, 2018

Viking Line tar nästa steg med Svenska Kocklandslaget – och inleder ett helt nytt samarbete med Årets Kock i Finland

Mat och Restaurang Sedan 2017 har Viking Line ett långsiktigt samarbete med Svenska…
18 Sep, 2018

Gotthards Krog kan bli Årets Hållbara Restaurang

Mat och Restaurang Gotthards Krog är en av tre finalister i kategorin Årets…
18 Sep, 2018

Kiviks Musteri först att lansera en helt alkoholfri cider på dagligvaruhandeln

Övrigt För första gången någonsin kommer man nu att kunna köpa…
18 Sep, 2018

Fixa först med Svanen-märkta värmeljus av raps

Vin Fixa, som är Axfoods eget varumärke, lanserar en ny serie…
18 Sep, 2018

Lagerrensning - Superpriser på Bordeaux

Vin Hos Winefinder har den stora lagerrensningen startat, och bland buteljerna…
18 Sep, 2018

Kaffe för varje tillfälle med Senseo Switch 3in1

Övrigt Senseo Switch 3in1 erbjuder tre funktioner i en och samma…
17 Sep, 2018

Magnum Pints presenterar nytt sällskap

Övrigt Som uppföljning till succélanseringen av glassen Magnum Pints lanseras nu…
17 Sep, 2018

Tua Rita lanseras i ny hyllad årgång

Vin Redigaffi blev Italiens första 100-poängsvin år 2000 och nu med…
17 Sep, 2018

En glassnyhet från SIA

Övrigt SIA Glass svarar med att släppa glassbomben Mjölkchoklad i butikerna…
17 Sep, 2018

We & Wine lanserar chilenskt konceptvin från Morandé Adventure

Vin Aterciopelado är ett av vinerna ur Morandé Adventure – ett…
17 Sep, 2018

Sveriges största hamburgerkedja släpper ny burgare tillsammans med KÄK

Mat och Restaurang Sedan lanseringen av den första ”Håll käften”-burgaren tillsammans med KÄK…
14 Sep, 2018

Michelinrestauranger i lyxiga Monaco

Övrigt Om det är något ministaten Monaco förknippas med så är…
14 Sep, 2018

Överdrivet bra casinomat

Övrigt Att det går att hitta bra mat i anslutning ett…
14 Sep, 2018

We & Wine förstärker sin produktportfölj med Loireproducenten Joseph Mellot

Vin Joseph Mellot grundades 1513 av Pierre Etienne Mellot och familjen…
14 Sep, 2018

Stort intresse för hälsosam kost bland unga

Mat och Restaurang En färsk Sifo-undersökning från Greenfood, en av Nordens ledande livsmedelskoncerner…
14 Sep, 2018

Rökig lager gör debut på Nils Oscar

Whisky och Bourbon På Nils Oscar brygger de klassisk öl i modern stil…
13 Sep, 2018
Artikelarkivet