Sevan tar hummusrevolutionen till Sverige

Livets Goda 16 Mar, 2018
Mat och Restaurang Svenskarnas hummusintresse ökar men man är hittills mest van vid den naturella varianten med kikärtssmak. Nu tar matproducenten Sevan täten i den svenska hummusrevolutionen med tre helt nya produkter där hummus paras med nya grönsakskombinationer – rödbeta, grön ärta och curry med rotfrukter.


Hummus är inte längre reserverat för mezetallriken – med större urval och nya oväntade kombinationer vill Sevan inspirera och lära svenskarna nya och kreativa sätt att äta hummus och förnya maten.

- I exempelvis USA och England har hummus blivit en vanlig dipp eller smaksättare som alltid finns hemma, oavsett vilken typ av mat man äter. Svenskar är nyfikna och snabba på att ta till sig nya mattrender så jag tror att det finns att stort intresse för hur man kan använda hummus för att variera och piffa upp maten, säger Julia Kronlund, marknadschef på Sevan.

Sevan möter ökande vegotrend
Hummus är 100 procent från växtriket och det ökande intresset är en tydlig följd av den gröna pågående vågen där många vill äta mindre animaliska produkter. Även Jordbruksverket rapporterar om att den totala köttkonsumtionen minskar för första gången på länge, och en undersökning gjord av Demoskop på uppdrag av Sevan visar att fler än varannan ung i åldrarna 18 – 35 år vill lära sig mer om vegetarisk mat.

– Det känns helt rätt att kunna möta vegobehovet med nya, fräscha och näringsrika produkter. Rörorna passar dessutom alla eftersom de både är glutenfria, veganska och inte innehåller något tillsatt socker, berättar Julia.

De nya produkterna kommer att finnas i dagligvaruhandel på bland annat Ica, Coop och Hemköp från den 4 april 2018.

Inspiration: Grön pizza med hummus av gröna ärtor
Ingredienser (2 pizzor)
2 färdiga pizzadegar
2 pkt hummus med grön ärta (SEVAN)
0,5-1 st zucchini beroende på storlek
1 knippe sparris
1 knippe salladslök
150 g fetaost
1 dl skalade pistagenötter
1 kruka basilika

Örtdressing att ringla över pizzan:
1 kruka basilika
0,75 dl olijvolja
1 msk citronsaft
1 vitlöksklyfta
0,5 tsk honung
salt och peppar enligt smak

Hur gör man:

  1. Sätt ugnen på den temperatur som beskrivs på förpackning av pizzadeg.
  2. Hyvla/skär zucchinin tunt. Lägg på ett fat och strö över salt, vänd om. Låt stå ett par minuter för att vätskan ska släppa. Krama sedan ur zucchinin (detta gör att pizzan blir mindre blöt).
  3. Mixa ihop ingredienserna till den gröna dressingen.
  4. Hacka salladslök och skär sparris i lagom stora bitar.
  5. Lägg pizzadegen på bakplåtspapper och kavla så tunn som du önskar. Bred ut ett lager av hummus med grön ärta jämt över pizzan. Tillsätt zucchini, sparris, vårlök och fetaost. Grädda i ugn enligt instruktioner på baksidan av förpackning till pizzadeg.
  6. När pizzan är klar, ringla över den gröna dressingen och toppa med pistagenötter och färsk basilika.

 


Weber tar grillning till en ny nivå med nya Pulse-serien – smart teknik som passar innerstadsbalkongen

Övrigt När våren nu äntligen är på väg lanserar Weber sin…
19 Apr, 2018

Imorgon lanseras Fuller’s & Friends Rebirth

Whisky och Bourbon Fuller’s & Friends Rebirth är framtagen tillsammans med bryggeriet Moor…
19 Apr, 2018

Amerikansk burgarkultur och italiensk mattradition möts när Lantmännen Unibake lanserar Italian burger buns

Mat och Restaurang Italiensk matlagning är känd för sin enkelhet och för sina…
19 Apr, 2018

Vårvin från Winefinder - Le Blanc Sec De Suduiraut 2016

Vin Château Suduiraut ligger granne med giganten Château d’Yquem och har…
19 Apr, 2018

BrewDog och svenska Brewski lanserar Manic Mango

Whisky och Bourbon BrewDog och svenska Brewski lanserar Manic Mango BrewDog och Brewski…
19 Apr, 2018

Borgogno Barolo 2013

Vin Nu lanserar importören Wineagency Barolo Classico 2013, från vinhuset Borgogno…
19 Apr, 2018

Arla lanserar Sommarmjölk®-produkter och längre sommarbete

Övrigt 60 procent av den svenska befolkningen vill köpa livsmedel som…
19 Apr, 2018

Sorgin och sommarrecept

Whisky och Bourbon Den 20 april lanseras Sorgin i utvalda butiker på Systembolaget.…
18 Apr, 2018

Åbro investerar i en av Sveriges största solcellsanläggningar

Övrigt Åbro Bryggeri kommer under våren att montera en av Sveriges…
18 Apr, 2018

Klassisk sommarresa på Göta Kanal

Övrigt När solen och värmen åter igen svept in över Sverige…
18 Apr, 2018

Fetzer Vineyards – 50 år av hållbar vinproduktion

Vin 1958 köpte Barney och Kathleen Fetzer en 300 hektar stor…
18 Apr, 2018

Inspiration - Proteinrika choklad & jordnötskakor

Mat och Restaurang I detta recept inspireras vi av Better You som har…
18 Apr, 2018

Sockerskatt nu även införd i Storbritannien

Övrigt Sockerskatt på söta drycker har nu införts även i Storbritannien…
18 Apr, 2018

Bollinger R.D. 2004 – ett unikt vin i liten produktion

Vin Den 20 april är det Sverigepremiär för den nya årgången…
18 Apr, 2018

Skapa din egen personliga hjälpreda i köket

Övrigt Till Kenwoods köksmaskiner finns en uppsjö olika köksmaskinstillbehör vilket ger…
18 Apr, 2018

Ny verksamhetsledare på Svenska Ägg – hon siktar på att Sverige ska ha lika många höns som invånare

Övrigt Marie Lönneskog Hogstadius älskar svensk mat i allmänhet och svenska…
18 Apr, 2018

ICA-handlarna publicerar jubileumsbok - 100 bildberättelser om lokalt entreprenörskap och samhällsengagemang

Övrigt 18 april lanseras jubileumsboken Lokala avvikelser kan förekomma – i…
18 Apr, 2018

Ny rapport - ICA-butikerna bidrar med 54 000 jobb

Övrigt Vid ett frukostseminarie idag, den 18 april, presenterar ICA-handlarnas Förbund…
18 Apr, 2018

We & Wine lanserar Tito Zuccardi, toppblend från argentinska Familia Zuccardi

Vin Vinet Tito Zuccardi är en hyllning av vinmakaren Sebastián Zuccardi…
17 Apr, 2018

Perrier-Jouët släpper Belle Epoque Blanc de Blancs 2006

Vin Nu lanseras Perrier-Jouët Belle Epoque Blanc de Blancs 2006 som…
17 Apr, 2018
Artikelarkivet