Sevan tar hummusrevolutionen till Sverige

Livets Goda 16 Mar, 2018
Mat och Restaurang Svenskarnas hummusintresse ökar men man är hittills mest van vid den naturella varianten med kikärtssmak. Nu tar matproducenten Sevan täten i den svenska hummusrevolutionen med tre helt nya produkter där hummus paras med nya grönsakskombinationer – rödbeta, grön ärta och curry med rotfrukter.


Hummus är inte längre reserverat för mezetallriken – med större urval och nya oväntade kombinationer vill Sevan inspirera och lära svenskarna nya och kreativa sätt att äta hummus och förnya maten.

- I exempelvis USA och England har hummus blivit en vanlig dipp eller smaksättare som alltid finns hemma, oavsett vilken typ av mat man äter. Svenskar är nyfikna och snabba på att ta till sig nya mattrender så jag tror att det finns att stort intresse för hur man kan använda hummus för att variera och piffa upp maten, säger Julia Kronlund, marknadschef på Sevan.

Sevan möter ökande vegotrend
Hummus är 100 procent från växtriket och det ökande intresset är en tydlig följd av den gröna pågående vågen där många vill äta mindre animaliska produkter. Även Jordbruksverket rapporterar om att den totala köttkonsumtionen minskar för första gången på länge, och en undersökning gjord av Demoskop på uppdrag av Sevan visar att fler än varannan ung i åldrarna 18 – 35 år vill lära sig mer om vegetarisk mat.

– Det känns helt rätt att kunna möta vegobehovet med nya, fräscha och näringsrika produkter. Rörorna passar dessutom alla eftersom de både är glutenfria, veganska och inte innehåller något tillsatt socker, berättar Julia.

De nya produkterna kommer att finnas i dagligvaruhandel på bland annat Ica, Coop och Hemköp från den 4 april 2018.

Inspiration: Grön pizza med hummus av gröna ärtor
Ingredienser (2 pizzor)
2 färdiga pizzadegar
2 pkt hummus med grön ärta (SEVAN)
0,5-1 st zucchini beroende på storlek
1 knippe sparris
1 knippe salladslök
150 g fetaost
1 dl skalade pistagenötter
1 kruka basilika

Örtdressing att ringla över pizzan:
1 kruka basilika
0,75 dl olijvolja
1 msk citronsaft
1 vitlöksklyfta
0,5 tsk honung
salt och peppar enligt smak

Hur gör man:

  1. Sätt ugnen på den temperatur som beskrivs på förpackning av pizzadeg.
  2. Hyvla/skär zucchinin tunt. Lägg på ett fat och strö över salt, vänd om. Låt stå ett par minuter för att vätskan ska släppa. Krama sedan ur zucchinin (detta gör att pizzan blir mindre blöt).
  3. Mixa ihop ingredienserna till den gröna dressingen.
  4. Hacka salladslök och skär sparris i lagom stora bitar.
  5. Lägg pizzadegen på bakplåtspapper och kavla så tunn som du önskar. Bred ut ett lager av hummus med grön ärta jämt över pizzan. Tillsätt zucchini, sparris, vårlök och fetaost. Grädda i ugn enligt instruktioner på baksidan av förpackning till pizzadeg.
  6. När pizzan är klar, ringla över den gröna dressingen och toppa med pistagenötter och färsk basilika.

 


Årets Nobelmeny

Vin I Blå hallen i Stockholms stadshus kommer ikväll cirka 1300…
10 Dec, 2018

Innis & Gunn släpper samlarobjekt

Whisky och Bourbon Skotska bryggeriet Innis & Gunn släpper exklusiv Imperial Stout lagrad…
10 Dec, 2018

Här är jultraditionerna ungdomar vill förändra

Övrigt Tre av fem unga svenskar upplever en eller flera jultraditioner…
10 Dec, 2018

Fem glöggdrinkar från Blossa

Whisky och Bourbon Blossa Spritz, Blossa Gimlet och Blossapolitan – detta är några…
10 Dec, 2018

Teckna prenumeration på Livets Goda, eller varför inte ge bort lite god läsning i julklapp?

Vin Varför inte unna dig själv en prenumeration på Livets Goda,…
10 Dec, 2018

Här är drinkarna som sätter prägel på julen

Whisky och Bourbon Glögg, julöl och nubbe - det är kul med jul.…
10 Dec, 2018

Lumbergh, glögg och julrim

Vin Ni Livets Goda- och Whisky & Bourbonläsare får mer än…
10 Dec, 2018

Årets Students' Nobel NightCap på Stockholms Handelshögskola sponsras av Beijing8

Mat och Restaurang Under kvällen den 10 december hålls årets Nobelmiddag och som…
10 Dec, 2018

FBK Dam inviger nytt arenanamn på Färjestad

Övrigt Löfbergs ICE Arena. Det blir det nya namnet på hockeyarenan…
10 Dec, 2018

Gammel Dansk i mini-format

Whisky och Bourbon Den 28:e november 2018 lanserades klassikern Gammel Dansk Bitter Dram…
10 Dec, 2018

5 dryckestips och tilltugg till spelkvällen

Övrigt Varje person behöver avkoppling emellanåt. Vad som får en att…
7 Dec, 2018

Lively Wines vill lyfta vinlandet Australien

Vin I Sverige förknippar många tyvärr Australien med kvantitet före kvalitet.…
6 Dec, 2018

Sjöö Sandström lanserar Esports klocka - Royal Steel Worldtimer LEET

Övrigt Royal Steel Worldtimer LEET är en fantastisk klocka som hyllar…
6 Dec, 2018

Cocktailinspiration av Emil Hed

Whisky och Bourbon Den svenske representanten i den globala bartendertävlingen Wold Class, Emil…
6 Dec, 2018

Exklusiv lansering från prisbelönt producent

Vin Den 7 december släpps ett begränsat antal Domaine du Clos…
6 Dec, 2018

Absolut Elyx öppnar webbshop

Whisky och Bourbon Lagom till jul gör Absolut Elyx, för första gången någonsin,…
6 Dec, 2018

Lively Wines lanserar August Kesseler!

Vin Lively Wines lanserar en av de lysande stjärnorna från Rheingau…
6 Dec, 2018

Låga skördar och höga råvarukostnader slår hårt mot svenska lantbrukare och livsmedelsproducenter

Övrigt Lantmännen och Livsmedelsföretagen bjöd in till pressträff på Lantmännens huvudkontor…
6 Dec, 2018

Ekologisk julskinka bjöd på fettchock

Mat och Restaurang Icakuriren har testat landets populäraste ekoskinkor. 4 av 6 skinkor…
5 Dec, 2018

In Flames rundar av ginprojektet med IKON No.13 Gin och släpper även tonic

Whisky och Bourbon Efter sex uppmärksammade släpp är det dags för In Flames…
5 Dec, 2018
Artikelarkivet