Sex vinnare redo att utmana Skuleskogen under Hernö Gin Cocktail Awards i augusti

Livets Goda 4 Feb, 2018
Whisky och Bourbon Skandinavisk bartenderelit utmanade Kung Bore och det norrländska snökaoset för att ta sig till Härnösand och delta i den skandinaviska delfinalen av Hernö Gin Cocktail Awards den tredje februari.

Tretton av Skandinaviens mest framstående bartenders skapade inför jury och 150 sittande middagsgäster cocktails med uppdraget att tolka Sverige och att använda minst en picklad ingrediens.

Kreativ höjd när de bästa får skapa fritt
Minnen av barndomens somrar och farmor som bjöd på Fjällfil med hjortron. Sommarlov med doft av rabarber i Hoting. Och en hyllning till den svenska skörden och jakten med picklade gröna ärtor. Det är några exempel på vad som kommer fram på bardisken när de bästa får skapa fritt.

– Det är det vi vill uppnå med Hernö Gin Cocktail Awards: nytänkande och att våga utmana sina gränser som bartender. Kvällens tävlande har med kreativ höjd och yrkesskicklighet presenterat nya smaker och unika gincocktails som alla är värdiga vinnare, säger jurymedlemmen Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Sex vinnare möter internationell barelit i Skuleskogen
De sex kandidater som korats till vinnare och som har det som krävs för att utmana internationell barelit i Skuleskogen, i världsarvet Höga Kusten, vid finalen den 25 augusti är:

  • Niklas Tannemyr, Grand Hotel, Lund.
  • Tina Rovåger, Duck & Cover, Köpenhamn.
  • Hanna Oscarsson, Häktet Vänster, Stockholm.
  • Nathan Colby, Stranger, Göteborg.
  • Johan Wendt Olausson, Pjolter & Punsj, Stavanger.
  • Anna Kulak, Bortenfor, Oslo.

– Det som väntar finalisterna i augusti är att under en dag själva plocka de ingredienser de behöver till sina cocktails ute i det vilda. Utan en chans att kunna förbereda sig och finjustera sina recept i förväg. Det är väldigt unikt med den här tävlingen, berättar jurymedlemmen Emil Åreng, Chief of first impression på Hernö Gin och flerfaldigt prisbelönt bartender.

– Vi önskar alla lycka till och välkomnar dem till härliga dagar ute i fantastisk natur som få av deltagarna har möjlighet att uppleva annars. Höga Kusten och den svenska allemansrätten är unik och jag blir alltid lika hänförd när jag kommer hit, avrundar Michael Sperling, ginexpert och grundare av danska En Verden af Gin.


Dags för vårens mat- och dryckesevent

Whisky och Bourbon 29-30 mars är det dags för årets första – och…
21 Feb, 2019

Nobelvinet Cigalus Rouge i ny inbjudande årgång

Vin För andra gången på blott fem år föll valet på…
20 Feb, 2019

En barbera som din bolognese kommer älska

Vin Tiden då det där med kooperativ i vinbranschen hade en…
20 Feb, 2019

Guide Michelin Nordic 2019: Danmark går om Sverige med sina totalt 33 stjärnor

Mat och Restaurang Michelin Guide Nordic Countries 2019 delades ut i den danska…
19 Feb, 2019

Tre nya 2-stjärniga och fyra 1-stjärniga i MICHELIN Guiden Nordic Countries 2019

Mat och Restaurang Årets nordiska Michelin-guide publicerades igår efter att Stjärnorna offentliggjorts vid…
19 Feb, 2019

Livets Goda Premium - För dig som uppskattar att vara uppdaterad

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
16 Jan, 2019

Små partier öl 15 februari 2019 – 12 drycker provade

Whisky och Bourbon Premium Bland nyheterna kommer favoriten från ett svenskt bryggeri, alkoholstark öl…
14 Feb, 2019
Artikelarkivet