Sex vinnare redo att utmana Skuleskogen under Hernö Gin Cocktail Awards i augusti

Livets Goda 4 Feb, 2018
Whisky och Bourbon Skandinavisk bartenderelit utmanade Kung Bore och det norrländska snökaoset för att ta sig till Härnösand och delta i den skandinaviska delfinalen av Hernö Gin Cocktail Awards den tredje februari.

Tretton av Skandinaviens mest framstående bartenders skapade inför jury och 150 sittande middagsgäster cocktails med uppdraget att tolka Sverige och att använda minst en picklad ingrediens.

Kreativ höjd när de bästa får skapa fritt
Minnen av barndomens somrar och farmor som bjöd på Fjällfil med hjortron. Sommarlov med doft av rabarber i Hoting. Och en hyllning till den svenska skörden och jakten med picklade gröna ärtor. Det är några exempel på vad som kommer fram på bardisken när de bästa får skapa fritt.

– Det är det vi vill uppnå med Hernö Gin Cocktail Awards: nytänkande och att våga utmana sina gränser som bartender. Kvällens tävlande har med kreativ höjd och yrkesskicklighet presenterat nya smaker och unika gincocktails som alla är värdiga vinnare, säger jurymedlemmen Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Sex vinnare möter internationell barelit i Skuleskogen
De sex kandidater som korats till vinnare och som har det som krävs för att utmana internationell barelit i Skuleskogen, i världsarvet Höga Kusten, vid finalen den 25 augusti är:

  • Niklas Tannemyr, Grand Hotel, Lund.
  • Tina Rovåger, Duck & Cover, Köpenhamn.
  • Hanna Oscarsson, Häktet Vänster, Stockholm.
  • Nathan Colby, Stranger, Göteborg.
  • Johan Wendt Olausson, Pjolter & Punsj, Stavanger.
  • Anna Kulak, Bortenfor, Oslo.

– Det som väntar finalisterna i augusti är att under en dag själva plocka de ingredienser de behöver till sina cocktails ute i det vilda. Utan en chans att kunna förbereda sig och finjustera sina recept i förväg. Det är väldigt unikt med den här tävlingen, berättar jurymedlemmen Emil Åreng, Chief of first impression på Hernö Gin och flerfaldigt prisbelönt bartender.

– Vi önskar alla lycka till och välkomnar dem till härliga dagar ute i fantastisk natur som få av deltagarna har möjlighet att uppleva annars. Höga Kusten och den svenska allemansrätten är unik och jag blir alltid lika hänförd när jag kommer hit, avrundar Michael Sperling, ginexpert och grundare av danska En Verden af Gin.


Kändiskock och whiskeyjätte lanserar karibisk kräftskiva

Whisky och Bourbon Inför årets kräftsäsong har kändiskocken Edin Dzemat, tillsammans med whiskeyjätten…
18 Jul, 2018

Färginspirerad och kylande sommarförpackning från Veuve Clicquot

Vin Champagnehuset Veuve Clicquot är känt för sina unika limiterade säsongförpackningar.…
9 Jul, 2018

Leif GW Perssons röda vin - en succé

Vin Tegnér Spirits & Wine lanserade i våras det röda vinet…
9 Jul, 2018
Artikelarkivet