Sibyllas klassiska burkkorv utökas med kyckling

Livets Goda 25 Apr, 2018
Mat och Restaurang Nästan 90 år efter lanseringen kommer uppföljaren till Sibyllas kokkorv – en kycklingkorv som ligger i samma lag som originalet. – Det är stort tryck på kycklingprodukter och burkkorven ökar så vi tror och hoppas på en ny succé som sträcker sig ända in i nästa sekel, säger Mathias Grennard på Atria Sverige.


Sibyllas kokkorv på burk är en riktig klassiker. Originalet lanserades redan 1932 och Sibylla har sedan dess varit en riktig favorit och är i dag störst inom kyld burkkorv. Nyheten Sibylla kokkorv kyckling på burk är resultatet av att allt fler väljer burkkorv i butik och att kycklingprodukter har fått ett riktigt uppsving.

– Oavsett om du befinner dig vid ett soligt torp, kryssar på ett blåsigt hav eller är på utflykt i skogen så fixar du snabbt en garanterat god måltid med Sibylla burkkorv. Koka korven i burken direkt över öppen eld eller på spisen om det svenska vädret envisas med att regna. Om det verkligen kniper fungerar det även att äta den kall direkt ur burken, säger Mathias Grennard, Brand Manager Atria Sverige.

Serveringstips signerade Fredagskocken Mattias Larsson
Koka två korvar per person, stoppa dem i varsitt bröd och toppa med sriracha majonnäs och tunt hyvlade rädisor. Eller testa currykeso och rostad lök.
Currykeso gör du enkelt genom att blanda 150 gram keso med 75 gram bostongurka, 1½ matsked curry och lite salt.

 Fakta Sibylla kokkorv kyckling: 
Kycklingmängd: 59%, 300 gram per burk, cirkapris i butik 30 kronor.
Kycklingkorven ligger i samma lag som originalet och är kylvara.
Sibylla burkkorv har lång hållbarhet, hela 240 dagar
Säljs hos Ica, Coop och Axfood.

 

Följ gärna Livets Goda och Whisky & Bourbon på instagram: @livetsgoda_magazine

Folkkäre Leif GW Persson lanserar ”GW:s röda”

Vin Tegnér Spirits & Wine lanserar det röda vinet "GW:s röda"…
25 May, 2018

Stockholms Bränneri släpper rosa gin

Whisky och Bourbon Den 5 juni, 10:00 släpper Stockholms Bränneri sin första batch…
25 May, 2018

Cantina Baglietti lanserar No. 7 och No. 10 i Sverige

Vin Efter en lång och noggrann process är vinhuset Cantina Baglietti,…
25 May, 2018

Moët & Chandon hyllar tennislegenden Roger Federer

Vin Igår, den 24 maj, lanserade Moët & Chandon en limiterad…
25 May, 2018

General med smak av svenska örter – nytt portionssnus från krögaren Karl Ljung

Whisky och Bourbon I dag lanseras General Gastronomy Series Summer 2018, ett portionssnus…
25 May, 2018

Världens kockar till Smaka på Stockholm

Mat och Restaurang 10 juni kommer kända kockar från hela världen till Smaka…
25 May, 2018

Arla inviger mognadslager i Falköping

Övrigt Tillsammans med Falbygdens Ost öppnar Arla ett mognads och förädlingslager…
24 May, 2018

Napolitansk pizzamarknad på Giro Pizzeria

Mat och Restaurang Lördag den 2 juni firar Giro Pizzeria Italiens nationaldag med…
24 May, 2018

Strålandet årgång av M. Chapoutiers Côtes du Rhône - 2016 Belleruche

Vin Ett toppnamn vet hur en slipsten ska dras och att…
24 May, 2018

Kaos när Kiviks Musteri släppte lös 2 miljoner sommarjobbare

Övrigt Rätt pollinering är en förutsättning för goda skördar från Kiviks…
23 May, 2018

Pontus in the Air är nominerad i ännu en internationell prestigetävling

Mat och Restaurang Pontus in the Air med Brasserie är nominerade i den…
23 May, 2018

Jordbruksverket tar ett helhetsgrepp om hållbar mat

Övrigt Jordbruksverket släpper nu en rapport om hur vi kan producera…
22 May, 2018

Cidraie hedrar sitt franska arv med ny sommarskrud

Whisky och Bourbon I över hundra år har cideräpplena i Normandie plockats för…
22 May, 2018

Inspiration - Proteinrik vaniljkaka med citron

Mat och Restaurang I detta recept inspireras vi av Maria Längfors som för…
22 May, 2018

Coppersmith´s samarbetar med 24 Västerås krogar

Whisky och Bourbon Ett tjugotal restauranger från Västerås gick ihop för att brygga…
22 May, 2018

Prosecco från Montelvini hos Winefinder

Vin Montelvini är en Prosecco i klassisk stil som Winefinders Wineteam…
22 May, 2018

150 ton mindre socker i Axfoods läsk

Övrigt Sockerhalten i Axfoods läsk av märket Premier minskas nu med…
22 May, 2018

Lansering av dessertvin från Brochet - Brochet Quarts de Chaume Grand Cru 2015

Vin Brochet Quarts de Chaume Grand Cru 2015 lanseras i Systembolagets…
21 May, 2018

Lavazza blir Stureplansgruppens nya kaffeleverantör

Övrigt Den Italienska kaffeleverantören Lavazza har skrivit avtal med Stureplansgruppen och…
21 May, 2018

Lasse Solum ny VD Divine AB

Vin Divine förstärker och hälsar Lasse välkommen som ny VD.
21 May, 2018
Artikelarkivet