Sista chansen - Prunotto Barbaresco 2014 är åter påfyllt i lager

Livets Goda 5 Apr, 2018
Vin Prunotto Barbaresco 2014 är ett vin som imponerat stort på Livets Goda de senaste åren som denna årgång har varit aktuell, och att webbsaldot på Systembolaget kontinuerligt går tomt har blivit mer än regel än undantag. Nu har webbsaldot återigen fyllts på av denna flaska och importören låter även meddela att det nu är sista chansen att komma över några flaskor av denna årgång. Inom ca en månad så är årgången helt slut, varpå ett årgångsbyte kommer att ske.

Livets Godas senaste uppföljning på 2014 Prunotto Barbaresco
Uppföljningsdags på ett av oss hyllat vin i en årgång som många vinskribenter och tyckare famlat i mörker om. Som vi alla vet kan man inte generalisera oavsett årgång så vi fortsätter att lovorda viner i ”svåra” årgångar som ett motbevis på den teoretiska lathunden och statuerar det outslitliga exemplet om att en bra producent gör bra viner i alla årgångar, oavsett ”väder”. Här uppvisar Prunottos Barbaresco en nästan remarkabel utveckling fyra år efter födelsen.

Vinet har fått en pånyttfödd elegant skärpa i kanterna samtidigt som det är fortsatt underbart körsbärs– och mörkt vinbärs charmigt och inbjudande. De kittligt, silkiga tanninerna med sina mjukt kryddade inslag finns där, renheten i frukten består och den lakrits/viol/lavendel hintade tobaksnyanserade lätt fuktiga örtigheten färgar fruktkompositionen ödmjukt samtidigt som det mineraliska greppet ger fortsatt fräschör, struktur och lager.

Vinet är en mogen charmbomb med tonvis av substans och kvalitet som ger oss lustfyllda etsningar i gom och sinne. Det är väl det som vi i slutändan vill att ett vin ska ge oss!

91 poäng, men börjar på allvar nosa på 92…
/ Livets Goda

2014 Prunotto Barbaresco
Nr 22013 (750 ml), 239 kr
Piemonte, Italien

Servering & Lagring:
Dekantera och servera svalt.

Vinet kan ni beställa på Systembolaget här >>

Receptinspiration:

Spaghetti i reducerad tomatsås med kryddig chorizo
Till receptet >>


Esperanto tar farväl

Mat och Restaurang Efter totalt 13 år lägger Esperanto tillsammans med sina systerrestauranger…
21 Jun, 2018

Ny rapport: Fattigdom och lidande bakom vår mat

Mat och Restaurang I en livsmedelsindustri som går med miljarder dollar i vinst…
21 Jun, 2018

Sveriges bästa hantverkscider korad

Vin Nu är Sveriges bästa hantverkscider korad. Det är Spritmuseum som…
20 Jun, 2018

Nu är det klart – här är finalisterna i Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Under kvalets andra dag har de 16 tävlande genomfört ett…
20 Jun, 2018

Besök Bordeaux i skördetider - Exklusiv vinresa med Winefinder.se

Vin I april genomförde Winefinder sin första Premiumresa någonsin, då en…
20 Jun, 2018

Årets stora Bordeauxprovning - Biljetter släppta

Vin Nu är det snart dags för årets stora händelse för…
20 Jun, 2018

Sverige och Norges skickligaste cocktailskapare är korade - utsedd av The North, The Cooper & The Men of Tain by Glenmorangie

Whisky och Bourbon I söndags, den 17 juni, hölls finalen av The North,…
19 Jun, 2018

2008 Cristal, "min bästa hittills" säger Roederers källarmästare

Vin -Det här året markerar min 30:e skörd hos Roederer, och…
19 Jun, 2018

Dags för Årets Stora Bordeauxprovning 2018

Vin För åttonde året i rad bjuder Winefinder in till Årets…
19 Jun, 2018

VASA Bryggeri börjar med öl; återlanserar det gamla varumärket Sundsvalls Öl

Whisky och Bourbon VASA Bryggeri återlanserar nu det nostalgiframkallande och lokala varumärket Sundsvalls…
18 Jun, 2018

Silver till Sverige i kock-EM

Mat och Restaurang Det blev tre nordiska länder på pallen i Bocuse d’Or…
17 Jun, 2018
Artikelarkivet