Skånska Gastronomipriset 2017

Livets Goda 7 Dec, 2017
Mat och Restaurang Skånska Gastronomiprisets jury har nöjet att tillkännage nomineringarna till 2017 års pris. Priset delas ut i fem kategorier i samband med en stor galakväll den 19 januari på Malmö Rådhus.

Årets Skånska Stjärna
Erik Schneider, L’Enoteca Vinbar, Malmö
Frida Nilsson, MJ, Malmö
Joel Lindqvist , Mat & Chokladstudion, Malmö

Årets Skånska Värdskap 
L’Enoteca Vinbar, Malmö
Matsalen Grand Hotel, Lund
Talldungen Gårdshotell, Brösarp

Årets Skånska Spritpris 
Care/Of Cocktailbar, Malmö 
Kullabygdens Destilleri 
Skånska Spritfabriken 

Årets Skånska Vinpris
Murat ”Murre” Sofrakis, Klagshamn
Nordic Sea Winery, Simrishamn
Vinfestivalen Smaka Svenska Viner, Skepparp

Årets Skånska Krog
Daniel Berlin, Skånes Tranås
Villa Strandvägen, Ystad
Vollmers, Malmö

Stipendiet för Årets Skånska Mångfald kommer att tillkännages den 19 januari utan offentliga nomineringar.

Vinnaren av priset för Årets Skånska Destination utses genom röstning bland allmänheten. Trettio finalister (se hela listan på sid. 2) är utsedda av Skånska Gastronomiprisets jury och röstning är möjlig från 7 december till 8 januari på www.malmoakvavit.se

Skånska Gastronomipriset
Skånska Gastronomipriset är den skånska gastronomins förnämsta utmärkelse. Priset tilldelas den eller de som utfört särskilt utmärkta insatser för den skånska mat- och dryckeskulturen. Skånska Gastronomipriset främjar och värnar skånska mat- och dryckestraditioner och belönar skåningar som förvaltar och bär dem vidare. 2017 års jury består av kockarna Tareq Taylor och Titti Qvarnström, krögaren och matentreprenören Nina Christensson, konditorerna Marie Skogström och Jan Hedh, samt spritproducenten Thomas Kuuttanen.

Sällskapet Malmö Akvavit
Sällskapet Malmö Akvavit som är en sammanslutning av personer från Malmös och Skånes närings- och samhällsliv, kultur- och restaurangvärld grundades 2004. Sällskapets syfte är att stärka intresset för den skånska mat- och dryckeskulturen och premiera personer som lokalt, nationellt och internationellt utmärkt sig inom gastronomin och dryckeskonsten.


McVegan först ut när McDonald’s väljer vegoburgare från Anamma

Mat och Restaurang McDonald’s Food Team har tillsammans med Anamma, ett varumärke inom…
12 Dec, 2017

Lagom till jul öppnar Baileys Treat Factory upp dörrarna - nu släpps biljetterna

Övrigt Nu till helgen öppnar Baileys Treat Factory - en julgodisfabrik…
12 Dec, 2017

Astar och Scandic inleder ett samarbete för att råda bot på kockbristen

Mat och Restaurang Tillsammans med Arbetsförmedlingen startas en ny gemensam arbetsmarknadsutbildning där målet…
12 Dec, 2017

Hemköp klimatkompenserar hemleveranser

Mat och Restaurang Som första svenska dagligvaruaktör klimatkompenserar nu Hemköp sina leveranser från…
12 Dec, 2017

Varför servera franska viner till Nobelmiddagens svenska smaker?

Mat och Restaurang Nobelbanketten på Stadshuset i Stockholm är Sveriges främsta gastronomiska skyltfönster…
11 Dec, 2017

Napolitansk pizza är kulturarv

Mat och Restaurang Nu står det klart; konsten att baka napolitansk pizza är…
11 Dec, 2017

Scans julskinkor hamnar på första- och andraplats i Aftonbladets årliga julskinketest

Mat och Restaurang Bland totalt 18 testade julskinkor är Scan Gourmet Julskinka den…
11 Dec, 2017

Ny restaurang med livescen på Dramaten

Mat och Restaurang I Dramatens gamla biljettkontor öppnar fredagen den 15 december Dramatenbaren.…
11 Dec, 2017

Coop erbjuder svenskt kvalitetskött från Ölanda Säteri

Mat och Restaurang Svenska konsumenter väljer gärna svenskt kött. Nu kommer Coop tillsammans…
11 Dec, 2017

Så satsar Clarion Hotel och Marcus Samuelsson på sin restaurangpersonal

Mat och Restaurang Clarion Hotel och By Marcus Samuelsson™ stärker sin position som…
11 Dec, 2017

Taittinger Brut Réserve blev årets utvalda champagne till Nobelbanketten

Vin Det anrika champagnehuset Taittinger tilldelades den stora äran att förse…
11 Dec, 2017

Plantation 20th Anniversary XO

Whisky och Bourbon När Alexandre Gabriel som 22-åring började arbeta med en av…
8 Dec, 2017

Bangkoks Michelinguide lyfter Thailands turism

Mat och Restaurang Bangkoks mat- och dryckesscen är välkänd, och i går fick…
8 Dec, 2017

Inga idéer för helgens matlagning? - Låt dig inspireras av Livets Godas egengjorda recept

Mat och Restaurang Ibland går man tom på idéer när det gäller matlagning…
30 Nov, 2017

Don Melchor 2015 - "En av de bästa årgångarna i mitt liv"

Vin Från och med den 5 december finns 15 lådor á…
8 Dec, 2017

Glenmorangies innovativa arbete belönas med tre hållbarhetsutmärkelser

Whisky och Bourbon Under november belönades Glenmorangie trefaldigt för sitt initiativ och engagemang…
8 Dec, 2017

Sayan Isaksson smygöppnar nytt kök i Teatern

Mat och Restaurang Idag öppnar ett nytt kök i Teatern i Ringen centrum.…
8 Dec, 2017

Världspremiären för Bollinger La Grande Année Rosé 2007 sker i Sverige

Vin Som första land i världen sker lanseringen av Bollinger La…
8 Dec, 2017

Mikrobryggeri skapar unika möjligheter

Whisky och Bourbon Snart är det klart för den första ölbrygden i mikrobryggeriet,…
7 Dec, 2017

O’Learys får nytt utseende – som en del av ny varumärkesstrategi

Mat och Restaurang Nu uppdaterar restaurang- och sportbarskedjan O’Learys sin grafiska profil, vilket…
7 Dec, 2017
Artikelarkivet