Skånska Gastronomipriset 2017

Livets Goda 7 Dec, 2017
Mat och Restaurang Skånska Gastronomiprisets jury har nöjet att tillkännage nomineringarna till 2017 års pris. Priset delas ut i fem kategorier i samband med en stor galakväll den 19 januari på Malmö Rådhus.

Årets Skånska Stjärna
Erik Schneider, L’Enoteca Vinbar, Malmö
Frida Nilsson, MJ, Malmö
Joel Lindqvist , Mat & Chokladstudion, Malmö

Årets Skånska Värdskap 
L’Enoteca Vinbar, Malmö
Matsalen Grand Hotel, Lund
Talldungen Gårdshotell, Brösarp

Årets Skånska Spritpris 
Care/Of Cocktailbar, Malmö 
Kullabygdens Destilleri 
Skånska Spritfabriken 

Årets Skånska Vinpris
Murat ”Murre” Sofrakis, Klagshamn
Nordic Sea Winery, Simrishamn
Vinfestivalen Smaka Svenska Viner, Skepparp

Årets Skånska Krog
Daniel Berlin, Skånes Tranås
Villa Strandvägen, Ystad
Vollmers, Malmö

Stipendiet för Årets Skånska Mångfald kommer att tillkännages den 19 januari utan offentliga nomineringar.

Vinnaren av priset för Årets Skånska Destination utses genom röstning bland allmänheten. Trettio finalister (se hela listan på sid. 2) är utsedda av Skånska Gastronomiprisets jury och röstning är möjlig från 7 december till 8 januari på www.malmoakvavit.se

Skånska Gastronomipriset
Skånska Gastronomipriset är den skånska gastronomins förnämsta utmärkelse. Priset tilldelas den eller de som utfört särskilt utmärkta insatser för den skånska mat- och dryckeskulturen. Skånska Gastronomipriset främjar och värnar skånska mat- och dryckestraditioner och belönar skåningar som förvaltar och bär dem vidare. 2017 års jury består av kockarna Tareq Taylor och Titti Qvarnström, krögaren och matentreprenören Nina Christensson, konditorerna Marie Skogström och Jan Hedh, samt spritproducenten Thomas Kuuttanen.

Sällskapet Malmö Akvavit
Sällskapet Malmö Akvavit som är en sammanslutning av personer från Malmös och Skånes närings- och samhällsliv, kultur- och restaurangvärld grundades 2004. Sällskapets syfte är att stärka intresset för den skånska mat- och dryckeskulturen och premiera personer som lokalt, nationellt och internationellt utmärkt sig inom gastronomin och dryckeskonsten.


Nu kommer höstens stora nyhet för vegetarisk matlagning – Apetina Paneer

Mat och Restaurang Apetina introducerar den färska matlagningsosten Paneer i Sverige. Den nya…
19 Sep, 2018

Arlas drickyoghurt och kvarg blir Yalla

Övrigt Yalla! blir från idag ett självständigt varumärke för Arlas drickyoghurt…
19 Sep, 2018

Henrik Persson ny sälj- och marknadschef för High Coast Single Malt Whisky

Whisky och Bourbon Box Destilleri AB med varumärket High Coast Single Malt Whisky…
19 Sep, 2018

Blossa 18 reser till Amalfikusten - Med smak av Limoncello och medelhavskryddor

Vin Blossa färdas årligen till nya platser i världen för att…
18 Sep, 2018

Lokala biodlare fyller Honungsbaren på Kiviks musteri

Övrigt Skånska biodlare samlas på Kiviks musteri under Äppelmarknaden 29–30 september…
18 Sep, 2018

Blossa 18 avslöjas idag kl 14:00

Whisky och Bourbon Varje år reser Blossa genom världen för att hitta inspiration…
18 Sep, 2018

Viking Line tar nästa steg med Svenska Kocklandslaget – och inleder ett helt nytt samarbete med Årets Kock i Finland

Mat och Restaurang Sedan 2017 har Viking Line ett långsiktigt samarbete med Svenska…
18 Sep, 2018

Gotthards Krog kan bli Årets Hållbara Restaurang

Mat och Restaurang Gotthards Krog är en av tre finalister i kategorin Årets…
18 Sep, 2018

Kiviks Musteri först att lansera en helt alkoholfri cider på dagligvaruhandeln

Övrigt För första gången någonsin kommer man nu att kunna köpa…
18 Sep, 2018

Fixa först med Svanen-märkta värmeljus av raps

Vin Fixa, som är Axfoods eget varumärke, lanserar en ny serie…
18 Sep, 2018

Lagerrensning - Superpriser på Bordeaux

Vin Hos Winefinder har den stora lagerrensningen startat, och bland buteljerna…
18 Sep, 2018

Kaffe för varje tillfälle med Senseo Switch 3in1

Övrigt Senseo Switch 3in1 erbjuder tre funktioner i en och samma…
17 Sep, 2018

Magnum Pints presenterar nytt sällskap

Övrigt Som uppföljning till succélanseringen av glassen Magnum Pints lanseras nu…
17 Sep, 2018

Tua Rita lanseras i ny hyllad årgång

Vin Redigaffi blev Italiens första 100-poängsvin år 2000 och nu med…
17 Sep, 2018

En glassnyhet från SIA

Övrigt SIA Glass svarar med att släppa glassbomben Mjölkchoklad i butikerna…
17 Sep, 2018

We & Wine lanserar chilenskt konceptvin från Morandé Adventure

Vin Aterciopelado är ett av vinerna ur Morandé Adventure – ett…
17 Sep, 2018

Sveriges största hamburgerkedja släpper ny burgare tillsammans med KÄK

Mat och Restaurang Sedan lanseringen av den första ”Håll käften”-burgaren tillsammans med KÄK…
14 Sep, 2018

Michelinrestauranger i lyxiga Monaco

Övrigt Om det är något ministaten Monaco förknippas med så är…
14 Sep, 2018

Överdrivet bra casinomat

Övrigt Att det går att hitta bra mat i anslutning ett…
14 Sep, 2018

We & Wine förstärker sin produktportfölj med Loireproducenten Joseph Mellot

Vin Joseph Mellot grundades 1513 av Pierre Etienne Mellot och familjen…
14 Sep, 2018
Artikelarkivet