Skånska Gastronomipriset 2017

Livets Goda 7 Dec, 2017
Mat och Restaurang Skånska Gastronomiprisets jury har nöjet att tillkännage nomineringarna till 2017 års pris. Priset delas ut i fem kategorier i samband med en stor galakväll den 19 januari på Malmö Rådhus.

Årets Skånska Stjärna
Erik Schneider, L’Enoteca Vinbar, Malmö
Frida Nilsson, MJ, Malmö
Joel Lindqvist , Mat & Chokladstudion, Malmö

Årets Skånska Värdskap 
L’Enoteca Vinbar, Malmö
Matsalen Grand Hotel, Lund
Talldungen Gårdshotell, Brösarp

Årets Skånska Spritpris 
Care/Of Cocktailbar, Malmö 
Kullabygdens Destilleri 
Skånska Spritfabriken 

Årets Skånska Vinpris
Murat ”Murre” Sofrakis, Klagshamn
Nordic Sea Winery, Simrishamn
Vinfestivalen Smaka Svenska Viner, Skepparp

Årets Skånska Krog
Daniel Berlin, Skånes Tranås
Villa Strandvägen, Ystad
Vollmers, Malmö

Stipendiet för Årets Skånska Mångfald kommer att tillkännages den 19 januari utan offentliga nomineringar.

Vinnaren av priset för Årets Skånska Destination utses genom röstning bland allmänheten. Trettio finalister (se hela listan på sid. 2) är utsedda av Skånska Gastronomiprisets jury och röstning är möjlig från 7 december till 8 januari på www.malmoakvavit.se

Skånska Gastronomipriset
Skånska Gastronomipriset är den skånska gastronomins förnämsta utmärkelse. Priset tilldelas den eller de som utfört särskilt utmärkta insatser för den skånska mat- och dryckeskulturen. Skånska Gastronomipriset främjar och värnar skånska mat- och dryckestraditioner och belönar skåningar som förvaltar och bär dem vidare. 2017 års jury består av kockarna Tareq Taylor och Titti Qvarnström, krögaren och matentreprenören Nina Christensson, konditorerna Marie Skogström och Jan Hedh, samt spritproducenten Thomas Kuuttanen.

Sällskapet Malmö Akvavit
Sällskapet Malmö Akvavit som är en sammanslutning av personer från Malmös och Skånes närings- och samhällsliv, kultur- och restaurangvärld grundades 2004. Sällskapets syfte är att stärka intresset för den skånska mat- och dryckeskulturen och premiera personer som lokalt, nationellt och internationellt utmärkt sig inom gastronomin och dryckeskonsten.


Livets Goda Premium - vad ingår?

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
3 Dec, 2018

Kockkniven i topp och grönare klappar till köket önskas

Övrigt Slowcookern, vakuumförpackaren och råsaftcentrifugen tar sig in på topplistan över…
14 Dec, 2018

Två kockar från SK Mat & Människor vann guld med Svenska Kocklandslaget

Mat och Restaurang Nyligen avgjordes Culinary World Cup i Luxemburg och Svenska Kocklandslaget…
14 Dec, 2018

Säsongens Shake - Juledition

Mat och Restaurang Äntligen kan Phil´s Burger presentera den sista säsongens milkshake för…
13 Dec, 2018

Juldrinkar med stil

Whisky och Bourbon Rasmus Harnell, Portfolio Manager på WG&S, bjuder på recept och…
13 Dec, 2018

Steffo på besök i podden

Whisky och Bourbon I veckans bonusavsnitt firar Brobergs värdar en tidig jul i…
13 Dec, 2018

Rökfritt på allmänna platser utomhus

Övrigt Det här har vi kämpat för i många år! Nu…
13 Dec, 2018

Elever från Erlaskolan i Norrköping deltar i Kockduellen

Mat och Restaurang Elever från Erlaskolan Östra och Erlaskolan Södra i Norrköping har…
13 Dec, 2018

Grönt på julbordet

Övrigt Julen innebär god mat och samvaro med nära och kära,…
12 Dec, 2018

Han ska lyfta Arlandas största mötesplats

Mat och Restaurang Det är med fokus på matupplevelser för stora konferenser och…
12 Dec, 2018

Så skiljer sig julborden från norr till söder

Mat och Restaurang Sylta i Stockholm, julostkaka i Dalarna och brunkål i norra…
12 Dec, 2018

Världens bästa casinohotell

Övrigt När kylan verkligen är som värst väder är det många…
11 Dec, 2018

SWF-buteljering nr 29: Paul John Whisky

Whisky och Bourbon Tillsammans med Symposion har Svenska Whiskyförbundets medlemmar fått erbjudande om…
12 Dec, 2018

Bodegas Roda i topp på Sucklings lista över topp 100 spanska viner

Vin Varje år utser vinkritikern James Suckling världens bästa viner per…
11 Dec, 2018

Choklad och whiskey sätter smakerna på Brillos nyårspizza

Mat och Restaurang Den 1 januari är det nationella pizzadagen. Dagen på året…
11 Dec, 2018

Martell VSOP Red Barrel

Whisky och Bourbon Den tolfte december lanseras Martell VSOP Red Barrel – en…
11 Dec, 2018

Årets Nobelmeny

Vin I Blå hallen i Stockholms stadshus kommer ikväll cirka 1300…
10 Dec, 2018

Innis & Gunn släpper samlarobjekt

Whisky och Bourbon Skotska bryggeriet Innis & Gunn släpper exklusiv Imperial Stout lagrad…
10 Dec, 2018

Här är jultraditionerna ungdomar vill förändra

Övrigt Tre av fem unga svenskar upplever en eller flera jultraditioner…
10 Dec, 2018

Fem glöggdrinkar från Blossa

Whisky och Bourbon Blossa Spritz, Blossa Gimlet och Blossapolitan – detta är några…
10 Dec, 2018
Artikelarkivet