Sommelier till Vinkällaren Grappe

Övrigt Vinkällaren Grappe är Skandinaviens största vinlagringskällare för privatpersoner och företag. Verksamheten startade den 1 april 1986 och är belägen på Östermalm i Stockholm. Vinkällaren Grappe är en samlingsplats för vinkunniga och vinintresserade personer i Stockholm och övriga Sverige och har idag cirka 1500 medlemmar.

Vi kan med glädje notera att medlemsantalet på Vinkällaren Grappe har ökat och med anledning av detta söker vi nu ytterligare en heltidsanställd sommelier.

Som sommelier på Vinkällaren Grappe assisterar Du medlemmarna med deras vininnehav genom att ge köprekommendationer samt rådgivning kring lagring och konsumtion. Tjänsten inkluderar även administrativt arbete med vår vindatabas. På kvällarna är Du en del av den dagliga servicen kring mat och vin i våra klubbrum. I arbetet ingår även planering och genomförande av våra löpande vinprovningsaktiviteter, skräddarsydda provningar samt övriga vinaktiviteter.

Vinkällaren Grappe är en variationsrik arbetsplats som förutsätter förmågan att ta stort personligt ansvar och att självständigt kunna planera och genomföra sina arbetsuppgifter.

Att Du är utåtriktad och strävar efter att ge medlemmarna bästa möjliga service är ett grundkrav, men arbetets natur ställer även höga krav på administrativ förmåga och kommunikationsfärdighet i tal och skrift. Du behärskar svenska och engelska flytande. Kunskaper i franska ser vi som ett plus. Du bör också vara van vid att på ett engagerat sätt kunna hålla provningar inför grupper.

På Vinkällaren Grappe hanterar vi många av världens klassiska viner. Vid sidan av formell vinutbildning på högre nivå, motsvarande WSET Diploma eller liknande, krävs god orientering bland de klassiska viner som är lämpade som lagrings och investeringsobjekt.

Tjänsten tillsätts efter överenskommelse, så skicka in Din ansökan redan idag! Skicka Din ansökan med CV och personligt brev till benny@grappe.se.Annonsör: Vinkällaren Grappe


Kommentera