​Spanska veckor på Sheraton Stockholm

Livets Goda 16 May, 2017
Mat och Restaurang Under perioden 15 maj – 18 juni bjuder Sheraton Stockholm Hotel på Spanska veckor. Sous Chef Marc Castillo Batalla har valt ut sina absoluta favoriträtter från hemlandet Spanien. Marc har sina rötter i Kataloniens huvudstad Barcelona. Därför blir det viss betoning på mat från just Katalonien men även Andalucien och hela Spanien finns reprensenterat i den noga avvägda menyn.

Menyn bjuder bland annat på Tonfisk Escabeche och Marcs egen variant av Paella där riset bytts ut mot pasta som rostats i ugn, något som sätter en unik prägel på rätten. På efterrättsmenyn hittar man en riktigt Katalansk klassiker, nämligen Crema Catalana. 

- Jag vill att alla som kommer och äter under våra spanska veckor ska få prova en riktigt god och klassisk Crema Catalana, precis som man äter den i hemmen runt om i Spanien, säger Marc.

Marc har jobbat på Sheraton Stockholm Hotel i två år. Innan dess arbetade han i ett flertal framstående restauranger i hemstaden Barcelona. Spansk mat ligger honom av förklarliga skäl extra varmt om hjärtat och det har varit en utmaning att välja ut endast ett fåtal rätter från ett land som har så mycket god mat att erbjuda och en så stark matkultur som just Spanien. 

- Jag hoppas att både Stockholmare och våra internationella hotellgäster tar chansen att prova menyn och att få uppleva spansk mat precis som den serveras hemma i Spanien, säger Marc.


Brännland Cider släpper Just Cider

Whisky och Bourbon Brännland Cider startade med idèn om att göra en enkel,…
23 Apr, 2018

​23 dagar kvar till den stora finalen i Milano – världens bästa unga kock ska koras

Mat och Restaurang 21 talangfulla unga kockar från hela världen tävlar om titeln…
19 Apr, 2018

Svenska mästerskapet för sommelierer

Vin 6 maj avgörs årets svenska mästerskap i sommellerie på At…
18 Apr, 2018
Artikelarkivet