​Spanska veckor på Sheraton Stockholm

Livets Goda 16 May, 2017
Mat och Restaurang Under perioden 15 maj – 18 juni bjuder Sheraton Stockholm Hotel på Spanska veckor. Sous Chef Marc Castillo Batalla har valt ut sina absoluta favoriträtter från hemlandet Spanien. Marc har sina rötter i Kataloniens huvudstad Barcelona. Därför blir det viss betoning på mat från just Katalonien men även Andalucien och hela Spanien finns reprensenterat i den noga avvägda menyn.

Menyn bjuder bland annat på Tonfisk Escabeche och Marcs egen variant av Paella där riset bytts ut mot pasta som rostats i ugn, något som sätter en unik prägel på rätten. På efterrättsmenyn hittar man en riktigt Katalansk klassiker, nämligen Crema Catalana. 

- Jag vill att alla som kommer och äter under våra spanska veckor ska få prova en riktigt god och klassisk Crema Catalana, precis som man äter den i hemmen runt om i Spanien, säger Marc.

Marc har jobbat på Sheraton Stockholm Hotel i två år. Innan dess arbetade han i ett flertal framstående restauranger i hemstaden Barcelona. Spansk mat ligger honom av förklarliga skäl extra varmt om hjärtat och det har varit en utmaning att välja ut endast ett fåtal rätter från ett land som har så mycket god mat att erbjuda och en så stark matkultur som just Spanien. 

- Jag hoppas att både Stockholmare och våra internationella hotellgäster tar chansen att prova menyn och att få uppleva spansk mat precis som den serveras hemma i Spanien, säger Marc.


Belle Epoque Edition Automne 2006 - en rosé cuvée i limiterad utgåva om 48 exemplar

Vin Belle Epoque Edition Automne 2006 är säsongens andra limiterade utgåva…
18 Oct, 2017

Specialbilaga The Penfolds Collection 2017 - ute nu!

Vin Nu är den här! Vår specialbilaga om Penfolds och vinerna…
17 Oct, 2017

Spottswoode´s, Napas Margaux - Sant eller falskt?

Vin Med otrolig och imponerade komplexitet, täthet och fokus, så gläds…
16 Oct, 2017

Ardbeg lanserar sällsynt 23-åring från destilleriets mörkaste tid

Whisky och Bourbon I början av november lanseras Ardbeg Twenty Something. En 23…
16 Oct, 2017

Åter i lager! - Sjörövarrom med stil - 91 poäng till J Bally 7 Ans Pyramide

Whisky och Bourbon I början av veckan så tipsade vi er om J…
10 Oct, 2017

Uppdrucket vecka 40

Vin Vive la France! Goda viner som sparats några år, ett…
13 Oct, 2017

D.E.W. and Brew väcker liv i klassisk irländsk tradition

Whisky och Bourbon Att dricka whiskey tillsammans med öl är en gammal irländsk…
13 Oct, 2017

Årets Sill 2017 med smak av O.P.Anderson

Whisky och Bourbon När Klädesholmen och Salt & Sill i år presenterade Årets…
13 Oct, 2017

Svensk vodka bäst i Asien

Whisky och Bourbon Purity Vodka från Ellinge har vunnit det högsta priset i…
12 Oct, 2017

Smakrikt bröd blir till öl av Paul Svensson och Melleruds

Whisky och Bourbon Höstens mest spännande gastronomiska samarbete är signerat Paul Svensson, Fotografiskas…
12 Oct, 2017

Imperial IPA – en ny ale signerad Fuller’s nya bryggmästare

Whisky och Bourbon Efter succén med lanseringen av Fuller’s Past Masters kommer nu…
12 Oct, 2017

The Macallan introducerar Edition No.3, limiterad utgåva

Whisky och Bourbon The Macallan presenterar stolt Edition No.3 – en ny limiterad…
11 Oct, 2017
Artikelarkivet