Svensk kyckling för köttälskare – Kronfågel lanserar KycklingSteak

Livets Goda 5 Sep, 2017
Mat och Restaurang Var tredje måltid lagas idag av en man* men när det kommer till kycklingrätter är det än så länge mest kvinnor som väljer det vita, hälsosamma och klimatvänliga kycklingköttet*. Men nu hoppas Kronfågel locka till sig männen – med en rejäl bit kyckling.

– KycklingSteak är en stor, saftig, stektålig och mycket smakrik urbenad kycklingklubba. Den passar utmärkt att både steka eller grilla och glaza i rökiga, kryddiga smaker. Perfekt med en god beasås, potatisklyftor och sideorders som cole slaw, nacos och bönsallad, säger Annicka Hultin, Brand Manager på Kronfågel.

Män vill ha kött
Mat och matlagning tillhör det mest bekönade som finns. Sedan urminnestider har kvinnan varit förpassad till spisen medan männen jagat efter krubbet. Under 1990-talet tilltog männens matlagningsintresse. Matlagningsprogram med en avslappnad manlighet, som Jamie Oliver, blev oerhört populärt. ”Fulmaten” så som hamburgare och streetfood blev fin och mer tillgänglig.

– Vi funderade kring hur vi skulle locka männen till att förstå hur bra kyckling är för dem, deras hälsa och vår planet. Män väljer rött kött i större utsträckning än kvinnorna* och KycklingSteak är precis som det låter, en stek fast med det hälsosamma kycklingköttet. Det är en urbenad kycklingklubba med skinn och vi har lyft kvaliteten ytterligare genom att ta bort brosk och senor, säger Annicka.

Så här steker du din KycklingSteak och får ett krispigt skinn
- För att lyckas bäst med din KycklingSteak och få den saftig och mör rekommenderar vi att du steker den i en panna med skinnet nedåt cirka 6 minuter på medelvärme. Skinnet ska vara krispigt. Vänd och stek cirka 1 minut på köttsidan. Stek färdigt i 150° varmluftsugn (175° vanlig ugn) i cirka 15 minuter. När termometern visar 70 grader är den klar, avslutar Annicka.

Gå in på www.kronfagel.se för att få receptinspiration.

Fakta om Kronfågels KycklingSteak
KycklingSteak är en urbenad klubba av svensk gårdskyckling. Produkten innehåller fyra stycken à cirka 225 gram per styck. Den kommer ut i butik vecka 37 och har tagits in av alla de stora kedjorna. Priset är cirka 79 kr/kg.

*Källa:
http://www.forskning.se/2017/03/17/mannen-tar-makten-hemma-i-koket/ 

Kronfågels undersökning
Undersökningen är genomförd av opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov. Under perioden 27 februari till 5 mars 2017 har sammanlagt 1 026 intervjuer via internet genomförts med män och kvinnor 18 till 74 år i Sverige.


Old Winter Ale is coming

Whisky och Bourbon Det är återigen julölssäsong på Systembolaget och Old Winter Ale…
21 Nov, 2017

Årgångsmust från Solnäs Gård

Övrigt Solnäs Gård är en fruktodling och ett uppskattat utflyktsmål med…
21 Nov, 2017

Nyhet i december - Big Drop Brewing Co Milk Stout Alcohol Free

Whisky och Bourbon Alkoholfri öl ser vi mer och mer av på den…
20 Nov, 2017

Vinet & Maten inspiration - Torskrygg på het tomat- & vinsås

Vin Livets Godas Vinet & Maten redaktion har senaste tiden experimenterat…
20 Nov, 2017

Kilchoman Vintage 2009 - den hittills äldsta utgåvan kommer till Sverige

Whisky och Bourbon Från det lilla familjeägda gårdsdestilleriet lanseras nu Kilchoman Vintage 2009.…
8 Nov, 2017

Köksmästaren Anders Blomkvist och Provinum kör gästspel nu på söndag, på Kagges i Gamla Stan

Mat och Restaurang Nu på söndag samarbetar importören Provinum och Anders Blomkvist (f.d…
15 Nov, 2017

Juldrinkar med stil

Whisky och Bourbon Rasmus Harnell, Portfolio Manager på WG&S, bjuder på recept och…
14 Nov, 2017

Fontanafredda tilldelades "European Winery of the Year" av Wine Enthusiast

Vin Fontanafredda, den historiska vinproducenten i Serralunga d'Alba, tilldelades officiellt titeln…
14 Nov, 2017
Artikelarkivet