Svensk kyckling för köttälskare – Kronfågel lanserar KycklingSteak

Livets Goda 5 Sep, 2017
Mat och Restaurang Var tredje måltid lagas idag av en man* men när det kommer till kycklingrätter är det än så länge mest kvinnor som väljer det vita, hälsosamma och klimatvänliga kycklingköttet*. Men nu hoppas Kronfågel locka till sig männen – med en rejäl bit kyckling.

– KycklingSteak är en stor, saftig, stektålig och mycket smakrik urbenad kycklingklubba. Den passar utmärkt att både steka eller grilla och glaza i rökiga, kryddiga smaker. Perfekt med en god beasås, potatisklyftor och sideorders som cole slaw, nacos och bönsallad, säger Annicka Hultin, Brand Manager på Kronfågel.

Män vill ha kött
Mat och matlagning tillhör det mest bekönade som finns. Sedan urminnestider har kvinnan varit förpassad till spisen medan männen jagat efter krubbet. Under 1990-talet tilltog männens matlagningsintresse. Matlagningsprogram med en avslappnad manlighet, som Jamie Oliver, blev oerhört populärt. ”Fulmaten” så som hamburgare och streetfood blev fin och mer tillgänglig.

– Vi funderade kring hur vi skulle locka männen till att förstå hur bra kyckling är för dem, deras hälsa och vår planet. Män väljer rött kött i större utsträckning än kvinnorna* och KycklingSteak är precis som det låter, en stek fast med det hälsosamma kycklingköttet. Det är en urbenad kycklingklubba med skinn och vi har lyft kvaliteten ytterligare genom att ta bort brosk och senor, säger Annicka.

Så här steker du din KycklingSteak och får ett krispigt skinn
- För att lyckas bäst med din KycklingSteak och få den saftig och mör rekommenderar vi att du steker den i en panna med skinnet nedåt cirka 6 minuter på medelvärme. Skinnet ska vara krispigt. Vänd och stek cirka 1 minut på köttsidan. Stek färdigt i 150° varmluftsugn (175° vanlig ugn) i cirka 15 minuter. När termometern visar 70 grader är den klar, avslutar Annicka.

Gå in på www.kronfagel.se för att få receptinspiration.

Fakta om Kronfågels KycklingSteak
KycklingSteak är en urbenad klubba av svensk gårdskyckling. Produkten innehåller fyra stycken à cirka 225 gram per styck. Den kommer ut i butik vecka 37 och har tagits in av alla de stora kedjorna. Priset är cirka 79 kr/kg.

*Källa:
http://www.forskning.se/2017/03/17/mannen-tar-makten-hemma-i-koket/ 

Kronfågels undersökning
Undersökningen är genomförd av opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov. Under perioden 27 februari till 5 mars 2017 har sammanlagt 1 026 intervjuer via internet genomförts med män och kvinnor 18 till 74 år i Sverige.


Bryggeriet Innis & Gunn och irländska destilleriet Tullamore D.E.W. släpper limiterad whiskeyfatslagrad stout

Whisky och Bourbon Kindred Spirits betyder tvillingsjälar och sammanfattar samarbetet mellan två pionjärer…
21 Feb, 2018
Artikelarkivet