Svensk vingård i Toscana gör en av vinvärldens största expansioner

Livets Goda 10 Mar, 2016
Vin Den familjeägda, svenska vingården MonteRosola står inför en av vinvärldens största expansioner. Företaget har sedan 2013 producerat vin enligt ekologiska metoder, som både odlas och buteljeras på gården. Över 70 miljoner svenska kronor ska satsas för att möjliggöra den kraftiga produktionsökning som krävs för att kunna bemöta den internationella efterfrågan på MonteRosolas viner. I Sverige släpps den 18 mars en begränsad upplaga av det prisvinnande vinet MonteRosola Crescendo, på Systembolaget.
Drömmen om Italien och att få skapa ett premiumvin, framtaget med ekologiska metoder, har alltid funnits hos familjen Thomaeus. Gården MonteRosola i Toscana har en lång historia av vinproduktion, och 2013 blev drömmen verklighet för syskonen Thomaeus när de förvärvade gården och började producera vin enligt ekologiska metoder. – Noggrannhet och precision har från början varit ledord i vår tillverkning och har möjliggjort att vi fått fram den kvalitet och smak vi strävat efter. Våra produkter har redan från start mottagits mycket väl, och i kombination med en ökad internationell efterfrågan av premiumviner, har vi under en tid haft svårt att möta efterfrågan på våra viner, säger Erik Thomaeus, ägare av MonteRosola. Från 10 000 till 150 000 flaskor En investering på dryga 70 miljoner svenska kronor gör att MonteRosola går från att odla på 1,7 hektar till 23 hektar och till en produktionsökning till 150 000 flaskor. I slutet av mars släpper MonteRosola vinet ”Crescendo” på Systembolagets exklusiva sortiment i butiker med vinkällare-koncept. MonteRosola Crescendo har bland annat vunnit pris Catavinum World Wine Contest i Spanien 2013, samt tagit medalj i Decanter World Wine Awards 2012. Vinentusiaster i Stockholm. – MonteRosola är vår passion och livsdröm som vi vill dela med oss av till så många som möjligt. Vår stundande expansion är en av vinvärldens största, och vi ser fram emot att nå ut med vinet till alla livsnjutare runt om i Sverige, säger Erik Thomaeus. Producenten om MonteRosola Crescendo: MonteRosola Crescendo är ett karaktärsfullt rött vin på druvan Sangiovese med en generös doft av röda bär, tobak och en gnutta ek. Smaken är fruktig, med en aning lädertoner vilket gör den till ett smakfullt vin med en balanserad eftersmak. Det eleganta vinet passar t.ex. till italienska rätter som pizza, tomatbaserade pastarätter och delikatesser såsom charkuterier. Det är lagrat på franska ekfat i 18 månader. MonteRosolas övriga viner, Indomito, Corpo Notte och Canto Della Civetta finns i dagsläget i beställningssortimentet.

Nyheter från High Coast Whisky - Origins är påväg

Whisky och Bourbon Just nu är High Coasts nya whiskyserie Origins på väg…
22 Mar, 2019

Fyra godheter från Charles Smith lanseras på Systembolaget idag

Vin Premium Den 22:a mars lanseras inte mindre än fyra viner, dedikerade…
22 Mar, 2019

Nu lanseras ekologisk mat för hundar och katter

Övrigt Den ekologiska mat-trenden når nu också djurmat när det italienska…
22 Mar, 2019

Piccini Memoro med ny kostym

Vin Det italienska rödvinet Piccini Memoro som svenskarna lärt känna under…
22 Mar, 2019

Domaines Paul Mas är bästa franska producenten i Mundus Vini 2019

Vin I vintävlingen Mundus Vini 2019 står vinproducenten Domaines Paul Mas…
21 Mar, 2019

OO Brewing till En Öl & Whiskymässa i Göteborg

Whisky och Bourbon Svenska Dryckesmässor är glada över att ha med sig ett…
21 Mar, 2019

Nyheter från Springbank i april på Systembolaget

Whisky och Bourbon Den fjärde och femte april lanseras en exklusiv samling buteljer…
21 Mar, 2019

Plantation återlanserar Experience Pack

Whisky och Bourbon Efter hög efterfrågan återlanserar nu topproducenten Plantation Rum sin förpackning…
21 Mar, 2019

Årets Kock lanserar Årets Kockelev och Årets Kockelever

Mat och Restaurang Årets Kock lanserar ungdomstävlingarna Årets Kockelev och Årets Kockelever i…
21 Mar, 2019

Njutningstips till fredagskvällen

Övrigt När arbetsveckan nått sitt slut finns det få saker lika…
20 Mar, 2019

Nytt besöksrekord för Malmö öl- och whiskyfestival – 13 567 besökare drack 20 000 liter öl i helgen

Whisky och Bourbon I helgen arrangerades Malmö öl- och whiskyfestival för sjunde gången.…
20 Mar, 2019

Vårens första mat- och dryckesmässa Malt, Mat & Destillat

Mat och Restaurang Malt, Mat & Destillat är den urbana mötesplatsen för alla…
20 Mar, 2019

Premiär för Kiviks Musteris skånska ciderprovningar på Solnäs Gård

Whisky och Bourbon Kiviks Musteri vill lyfta skånsk cider genom att arrangera ciderprovningar…
20 Mar, 2019

Bodega Aleanna El Enemigo Malbec 2013 i lager hos Winefinder

Vin Bodega Aleanna El Enemigo Malbec 2013 har hedrats med hela…
19 Mar, 2019

Kiviks Musteri skippar sugrören i sin senaste satsning

Övrigt Kiviks Musteri lanserar nu en ny apelsinjuice och sin klassiska…
19 Mar, 2019

Kilchoman STR Csk Matured kommer till Sverige

Whisky och Bourbon Kilchoman STR Cask Matured är en ny buteljering från det…
16 Mar, 2019

The Kraken Black Spiced Rum

Whisky och Bourbon Myten om havsmonstret The Kraken ligger till grund för romvarumärket…
18 Mar, 2019

Svenska Kocklandslagets VM-vinnarmeny lanseras på Viking Cinderella

Mat och Restaurang I november 2018 vann Svenska Kocklandslaget VM i Luxemburg med…
18 Mar, 2019

No thyme to waste

Mat och Restaurang Spruckna tomater, lökskal, utgången mjölk och äpplen med fläckar på.…
18 Mar, 2019

Akebono expanderar och nyrekryterar Dan Jay-Olsson

Whisky och Bourbon Nu får Akebono, Sveriges ledande sakeimportör i ledning av Åke…
18 Mar, 2019
Artikelarkivet