Svensk vingård i Toscana gör en av vinvärldens största expansioner

Livets Goda 10 Mar, 2016
Vin Den familjeägda, svenska vingården MonteRosola står inför en av vinvärldens största expansioner. Företaget har sedan 2013 producerat vin enligt ekologiska metoder, som både odlas och buteljeras på gården. Över 70 miljoner svenska kronor ska satsas för att möjliggöra den kraftiga produktionsökning som krävs för att kunna bemöta den internationella efterfrågan på MonteRosolas viner. I Sverige släpps den 18 mars en begränsad upplaga av det prisvinnande vinet MonteRosola Crescendo, på Systembolaget.
Drömmen om Italien och att få skapa ett premiumvin, framtaget med ekologiska metoder, har alltid funnits hos familjen Thomaeus. Gården MonteRosola i Toscana har en lång historia av vinproduktion, och 2013 blev drömmen verklighet för syskonen Thomaeus när de förvärvade gården och började producera vin enligt ekologiska metoder. – Noggrannhet och precision har från början varit ledord i vår tillverkning och har möjliggjort att vi fått fram den kvalitet och smak vi strävat efter. Våra produkter har redan från start mottagits mycket väl, och i kombination med en ökad internationell efterfrågan av premiumviner, har vi under en tid haft svårt att möta efterfrågan på våra viner, säger Erik Thomaeus, ägare av MonteRosola. Från 10 000 till 150 000 flaskor En investering på dryga 70 miljoner svenska kronor gör att MonteRosola går från att odla på 1,7 hektar till 23 hektar och till en produktionsökning till 150 000 flaskor. I slutet av mars släpper MonteRosola vinet ”Crescendo” på Systembolagets exklusiva sortiment i butiker med vinkällare-koncept. MonteRosola Crescendo har bland annat vunnit pris Catavinum World Wine Contest i Spanien 2013, samt tagit medalj i Decanter World Wine Awards 2012. Vinentusiaster i Stockholm. – MonteRosola är vår passion och livsdröm som vi vill dela med oss av till så många som möjligt. Vår stundande expansion är en av vinvärldens största, och vi ser fram emot att nå ut med vinet till alla livsnjutare runt om i Sverige, säger Erik Thomaeus. Producenten om MonteRosola Crescendo: MonteRosola Crescendo är ett karaktärsfullt rött vin på druvan Sangiovese med en generös doft av röda bär, tobak och en gnutta ek. Smaken är fruktig, med en aning lädertoner vilket gör den till ett smakfullt vin med en balanserad eftersmak. Det eleganta vinet passar t.ex. till italienska rätter som pizza, tomatbaserade pastarätter och delikatesser såsom charkuterier. Det är lagrat på franska ekfat i 18 månader. MonteRosolas övriga viner, Indomito, Corpo Notte och Canto Della Civetta finns i dagsläget i beställningssortimentet.

Box Destilleris nyemission rejält övertecknad med 17%

Whisky och Bourbon Den företrädesemission som whiskyproducenten Box Destilleri presenterade för marknaden i…
18 Jun, 2019

Rosévin på burk - nu i Sverige

Vin Nu lanserar amerikanska vinproducenten Barefoot rosévin på burk i Sverige.
18 Jun, 2019

Mackmyra i exklusivt samarbete med Varalövs Tunnfabrik

Whisky och Bourbon Whiskytillverkaren Mackmyra har inlett ett nära samarbete med Varalövs Tunnfabrik…
18 Jun, 2019

Rosétrucken är tillbaka

Vin Efter en liten smygpremiär under Elitloppet på Solvalla och en…
18 Jun, 2019

Pontus Frithiof stärker koncernen med konceptutvecklaren Marcus Ekman

Mat och Restaurang Pontus Group, med krögaren och entreprenören Pontus Frithiof i spetsen,…
18 Jun, 2019

Alain Graillot Crozes-Hermitage - åter i beställningssortimentet

Vin Nu finns årgång 2015 av Alain Graillot La Guiraude på…
17 Jun, 2019

Premiär för Högberga Rosé 2017

Vin Vinmakarna från Högberga Vinfabrik presenterar nu Högbergas Rosé 2017.
17 Jun, 2019

Dolcetto från Ceretto släpps i Små Partier

Vin Den 5 juli släpps ekologiska Dolcetto d’Alba DOC, Rossana 2017…
17 Jun, 2019

BUBS Godis bygger ny fabrik igen – fördubblar produktionskapaciteten

Övrigt BUBS Godis fortsätter att satsa och bygger ytterligare en godisfabrik…
17 Jun, 2019

Global grillskola - Kimchi

Mat och Restaurang Ta grillningen till nästa nivå! Att experimentera med nya smaker…
17 Jun, 2019

Mathias Dahlgren lanserar cateringkoncept

Mat och Restaurang Mathias Dahlgren konceptualiserar sin cateringverksamhet och därmed uppdateras erbjudandet och…
17 Jun, 2019

Nordic Snus lanserar ny midsommardosa

Övrigt Midsommar handlar om detaljer. Vädret, sillen, potatisen, midsommarstången och musiken.…
17 Jun, 2019

Sake Yuzu Ile Four finns nu Systembolaget

Whisky och Bourbon Premium Yuzu är en japansk citrusfrukt som smakar som en blandning…
17 Jun, 2019

Den bästa maten för padel

Övrigt Padel, eller padeltennis, är den nya sporten som tagit hela…
14 Jun, 2019

Sommarens cigarrpaket

Whisky och Bourbon Plötsligt är det nära midsommar och då gäller det att…
14 Jun, 2019

Årslagrat älggräsbrännvin

Whisky och Bourbon Spirae är ett ekologiskt svenskt brännvin kryddat med älggräs. Gjort…
13 Jun, 2019

Mackmyra lanserar Moment Skogshallon

Whisky och Bourbon Mackmyra lanserar en whisky med somriga smaker i den limiterade…
13 Jun, 2019

Sommarens fräschaste sallad

Mat och Restaurang Mattrender kommer och går, men Medelhavsmaten består. Smaken är givetvis…
13 Jun, 2019

Löfbergs börjar använda återvunnen PET

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs börjar använda återvunnen PET i sina flaskor för…
13 Jun, 2019
Artikelarkivet