Svenska Kocklandslaget komponerar Viking Lines julbord

Livets Goda 9 Nov, 2017
Övrigt Den 17 november slås dörrarna upp till Viking Lines julbord, som för första gången är signerat Svenska Kocklandslaget. Gästerna kommer både att känna igen de traditionella julrätterna och upptäcka nya grönare smaker och tillbehör. Julbordet serveras på samtliga fartyg fram till och med annandag jul.

Under 2017 har Viking Line och Svenska Kocklandslaget inlett ett långsiktigt samarbete för att förhöja matupplevelsen på rederiets sju fartyg. Efter att tillsammans ha uppdaterat den populära buffén är det nu dags att fira in årets stora mathögtid med ett julbord som dignar av delikatesser. De nordiska smakerna har förädlats och julbordet har fått en grönare twist. All sill och strömming är inlagd ombord och kommer med doft och smak av havtorn, pepparrot och OP Anderssons akvavit.

– Julbordet ger en härlig möjlighet att kombinera de smaker vi traditionellt förknippar med julen med nya och spännande, ofta grönare alternativ. Exempelvis har vi tillsammans med köksmästarna på fartygen komponerat en ljuvlig sirapsstekt kålrot med whiskycheddar och en saffranskokt fänkål i vitvinssås. Det passar både för den som antingen helt avstår från julskinka och köttbullar, eller den som bara vill ha fräscha komplement till de traditionella julrätterna, säger Fredrik Andersson, lagledare Svenska Kocklandslaget.

Julbordsperioden är en av årets mest populära kryssningssäsonger och trenden med ett riktigt högt bokningstryck håller i sig även i höst.

– Det är tydligt att allt fler bokar sin julbordskryssning allt tidigare, så om man vill kryssa på ett visst datum eller äta en specifik sittningstid är det generella tipset att inte vänta med att boka resan. På vår nöjeskryssare Viking Cinderella erbjuder vi både julbord i buffén och en lite mer exklusiv variant i á la carten, som med mer än två månader kvar till jul redan är helt fullbokade på vissa avgångar, säger Kenneth Gustavsson, marknadsdirektör Viking Line Skandinavien. Svenska Kocklandslaget består av tolv kockar och konditorer som under ledning av lagledare Fredrik Andersson just nu siktar mot internationella Culinary World Cup 2018 och Culinary Olympics 2020.

Kocklandslagets julbord serveras i Viking Lines bufférestauranger under perioden 17 november – 26 december på alla fartyg utom Viking Cinderella, som har sin julbordsperiod 20 november – 26 december. Julbordet kostar från 299 kronor inklusive dryck. Läs mer om Viking Lines julbord här.


Stor uppslutning i Sverige för bönderna

Övrigt Sveriges befolkning ställer solidariskt upp för bönderna i den svåra…
13 Jul, 2018

MAX tar världens första klimatpositiva burgare till Way Out West

Mat och Restaurang För tredje året i rad öppnar MAX Burgers upp en…
12 Jul, 2018

Busnel Calvados vald till "World´s best calvados of the year"

Whisky och Bourbon Busnel Calvados fick nu utmärkelsen World’s Best Calvados of the…
12 Jul, 2018

Anton Hyséns vinetikett börjar ta form

Vin Den etikett som Anton Hysén designat tillsammans med Jan Söder…
12 Jul, 2018

Château Mangot i hyllade årgången 2015 hos Winefinder, 93p

Vin I WInefinders lager finns nu detta Bordeauxvin från Saint-Emilion, i…
12 Jul, 2018

Säkra tips för att lyckas med matlagning utomhus i sommar

Övrigt Tillagning av mat utomhus under sommaren är trevligt och lockar…
11 Jul, 2018

Ölen som ska förena världen

Vin Fotbolls-VM är ett av de sportevenemang som attraherar mest uppmärksamhet…
11 Jul, 2018

Två årgångsbyten väntar för Chateau Musar

Vin Under sommaren sker ett årgångsbyte av Chateau Musar för att…
11 Jul, 2018

Absolut Vodka tar över Berns under EuroPride

Whisky och Bourbon Berns blir stans bästa Pride-tillhåll när EuroPride intar Stockholm i…
10 Jul, 2018

För dig som vet vad du inte vill äta

Mat och Restaurang Har du svårt att hitta recept som passar familjens matallergier?…
10 Jul, 2018

Rekordökning av resor till Karibien

Övrigt Tidigare i våras lanserade Stena Line ett nytt koncept på…
10 Jul, 2018

95-poängs riesling från Österrike hos Winefinder

Vin Guldmedaljör i Decanters World Wine Award 2018. Müllers vingård Silberbichl…
10 Jul, 2018

Cider-sorbet är sommarens glasstrend från Carlsberg

Övrigt Sommaren är den tid på året då det äts mest…
10 Jul, 2018

Nyhet - MYTH Sparkling

Vin Den 9 juli lanseras MYTH Sparkling på Systembolaget; ett veganvänligt…
9 Jul, 2018

Ny hälsosam törstsläckare lanseras i Sverige

Övrigt ZERoh! har gjort stor succé hos hälsomedvetna norrmän sedan starten…
9 Jul, 2018

Bengaliska Shanti-restaurangerna går över till biogas

Mat och Restaurang Fler krögare vill minska restaurangernas ekologiska fotavtryck och väljer därför…
9 Jul, 2018

Etablerad krögare nysatsar stort i Nya Hovås

Mat och Restaurang Med hemtrevligt italienska Sorelle blev svägerskorna Maria och Caroline Karlsten…
9 Jul, 2018

Mobilspelet som tar hela familjen ut i naturen

Övrigt Sommarloven är i full fart och semestern närmar sig för…
9 Jul, 2018

Självdiagnoser hinder för svenskarnas hälsovanor

Övrigt En Sifo-undersökning från ViktVäktarna visar att många svenskars hälsovanor kan…
9 Jul, 2018

Ny öl på Systembolaget - Kukkos Helles

Whisky och Bourbon Ölproducenten Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, som 2001 gjorde världens första glutenfria helmaltsöl,…
6 Jul, 2018
Artikelarkivet