Svenska Kocklandslaget komponerar Viking Lines julbord

Livets Goda 9 Nov, 2017
Övrigt Den 17 november slås dörrarna upp till Viking Lines julbord, som för första gången är signerat Svenska Kocklandslaget. Gästerna kommer både att känna igen de traditionella julrätterna och upptäcka nya grönare smaker och tillbehör. Julbordet serveras på samtliga fartyg fram till och med annandag jul.

Under 2017 har Viking Line och Svenska Kocklandslaget inlett ett långsiktigt samarbete för att förhöja matupplevelsen på rederiets sju fartyg. Efter att tillsammans ha uppdaterat den populära buffén är det nu dags att fira in årets stora mathögtid med ett julbord som dignar av delikatesser. De nordiska smakerna har förädlats och julbordet har fått en grönare twist. All sill och strömming är inlagd ombord och kommer med doft och smak av havtorn, pepparrot och OP Anderssons akvavit.

– Julbordet ger en härlig möjlighet att kombinera de smaker vi traditionellt förknippar med julen med nya och spännande, ofta grönare alternativ. Exempelvis har vi tillsammans med köksmästarna på fartygen komponerat en ljuvlig sirapsstekt kålrot med whiskycheddar och en saffranskokt fänkål i vitvinssås. Det passar både för den som antingen helt avstår från julskinka och köttbullar, eller den som bara vill ha fräscha komplement till de traditionella julrätterna, säger Fredrik Andersson, lagledare Svenska Kocklandslaget.

Julbordsperioden är en av årets mest populära kryssningssäsonger och trenden med ett riktigt högt bokningstryck håller i sig även i höst.

– Det är tydligt att allt fler bokar sin julbordskryssning allt tidigare, så om man vill kryssa på ett visst datum eller äta en specifik sittningstid är det generella tipset att inte vänta med att boka resan. På vår nöjeskryssare Viking Cinderella erbjuder vi både julbord i buffén och en lite mer exklusiv variant i á la carten, som med mer än två månader kvar till jul redan är helt fullbokade på vissa avgångar, säger Kenneth Gustavsson, marknadsdirektör Viking Line Skandinavien. Svenska Kocklandslaget består av tolv kockar och konditorer som under ledning av lagledare Fredrik Andersson just nu siktar mot internationella Culinary World Cup 2018 och Culinary Olympics 2020.

Kocklandslagets julbord serveras i Viking Lines bufférestauranger under perioden 17 november – 26 december på alla fartyg utom Viking Cinderella, som har sin julbordsperiod 20 november – 26 december. Julbordet kostar från 299 kronor inklusive dryck. Läs mer om Viking Lines julbord här.


Nya Nespresso Vertuo

Övrigt Nespresso lanserar nu en av de största nyheterna i företagets…
23 Oct, 2018

Nu kan du laga maten som format världshistoriens största genier

Mat och Restaurang Tror du på talspråket ”Du är vad du äter”? I…
23 Oct, 2018

Mackmyra släpper en ny ekologisk gin: Lab Distillery Organic Gin

Whisky och Bourbon Imorgon den 24 oktober lanserar det svenska dryckeshuset Mackmyra en…
23 Oct, 2018

Collective Arts släpper ny IPA smaksatt med färsk persika

Whisky och Bourbon Kanadensiska craft bryggeriet Collective Arts Brewery har tagit Sverige med…
23 Oct, 2018

Celsius lanserar årets vintersmak i en limited edition

Övrigt Celsius, lanserar årets vintersmak Ginger Ale med nejlika, i en…
23 Oct, 2018

Favoriter från Moët Hennessy till Systembolaget

Vin Tre favoriter från Moët Hennessy lanseras nu tillfälligt i Systembolagets…
23 Oct, 2018

Här är alla vinnare på Restauranggalan 2018

Mat och Restaurang Pristagare från hela landet hyllades under den tionde upplagan av…
23 Oct, 2018

Långbro Värdshus vann priset Årets Arbetsplats

Mat och Restaurang Långbro Värdshus med Fredrik Eriksson i spetsen förärades priset Årets…
23 Oct, 2018

Den svenska äppelodlingen växer snabbare än någonsin

Övrigt Den svenska kommersiella odlingen av äpplen har förändrats påtagligt under…
23 Oct, 2018

Sveriges Aladdinask får ny design

Övrigt Årets nyhet från Aladdin är något utöver det vanliga. Detta…
23 Oct, 2018

Ingen jul utan Leksands Knäckebröd

Övrigt För femte året i rad bakar Leksands knäckebröd Årets julknäcke.…
23 Oct, 2018

Lidl kommer till Knivsta

Övrigt Lidl Sverige växer i snabb takt och hade 2017 bäst…
23 Oct, 2018

Dynamisk fransk sommelier segerrik i Gaggenau Sommelier Awards 2018

Vin Gaggenau, lyxmärket för hushållsapparater av professionell kaliber, kan stolt tillkännage…
22 Oct, 2018

Strandvägen 1 och Årets Kock i unikt samarbete under Love November

Mat och Restaurang Med start den 1 november får Strandvägen 1 i Stockholm…
22 Oct, 2018

Santa Maria står värd för Svenska Kocklandslagets sista träning innan VM

Mat och Restaurang Den 25 oktober gör Svenska Kocklandslaget sin sista varmköksupplagning inför…
22 Oct, 2018

Kvinnliga kocknätverket TakeOver tar över köket på Banken Bar & Brasserie

Mat och Restaurang Nästa anhalt i TakeOvers gästspelsturné är Banken Bar & Brasserie…
22 Oct, 2018

Goose Island lanseras på svenska marknaden

Vin Chicagobryggeriet Goose Island tar plats på den svenska marknaden och…
22 Oct, 2018

Noga utvalt från Kafferosteriet Koppar - N°7 Yirgacheffe från Etiopien

Övrigt Månadens smakupplevelse från Kafferosteriet Koppar är alltså Yirgacheffe från Etiopien…
22 Oct, 2018

Happy Tammsvik lanserar egen hantverksöl - En Roligare Lager

Whisky och Bourbon Nu har Happy Tammsvik en ny lager på lager. Det…
22 Oct, 2018

Barebells lanserar nyhet: Chocolate Brownie Limited Edition

Övrigt Årets glassigaste julnyhet är här – Barebells Chocolate Brownie. En…
22 Oct, 2018
Artikelarkivet