Svenskdrivna Aquavit i London belönade med stjärna i Guide Michelin

Livets Goda 3 Oct, 2017
Mat och Restaurang Idag blev svenskdrivna krogen Aquavit i London belönade med sin första stjärna i Guide Michelin. Det nordiskinspirerade brasseriet öppnade i London för mindre än ett år sedan i St. James’s Market och har sedan dess lockat mängder av besökare och blivit ett tillhåll för kändisar.

"Vi fattade ett medvetet beslut att vara en högkvalitativ, men mer informell restaurang i brasseriestil än vår mer formella systerrestaurang i New York. Vi är väldigt glada över att Michelin har så bra koll på dagens mat- och restaurangupplevelser och väljer att belöna vår tillgängliga, högkvalitativa mat med en stjärna”, säger den svenske grundaren och VD:n Philip Hamilton.

Kökschefen Henrik Ritzén fortsätter, ”Jag är väldigt stolt över att min svenska mat har uppmärksammats och belönats i London och glad över att nordisk matlagning får den uppmärksamhet som den förtjänar”.

Menyn innehåller bland annat ett traditionellt smörgåsbord med små rätter som kan delas över bordet med klassiskt svenska inslag som skagenröra, sill och gravad lax. Bland förrätterna finns en tartar på hjort med blåbär, lingon och enbär och populära huvudrätter är köttbullar med lingon och picklad gurka eller marulk serverad med sandefjordsås, forellrom och fänkål.

 


Spottswoode´s, Napas Margaux - Sant eller falskt?

Vin Med otrolig och imponerade komplexitet, täthet och fokus, så gläds…
16 Oct, 2017

Ardbeg lanserar sällsynt 23-åring från destilleriets mörkaste tid

Whisky och Bourbon I början av november lanseras Ardbeg Twenty Something. En 23…
16 Oct, 2017

Åter i lager! - Sjörövarrom med stil - 91 poäng till J Bally 7 Ans Pyramide

Whisky och Bourbon I början av veckan så tipsade vi er om J…
10 Oct, 2017

Uppdrucket vecka 40

Vin Vive la France! Goda viner som sparats några år, ett…
13 Oct, 2017

D.E.W. and Brew väcker liv i klassisk irländsk tradition

Whisky och Bourbon Att dricka whiskey tillsammans med öl är en gammal irländsk…
13 Oct, 2017

Årets Sill 2017 med smak av O.P.Anderson

Whisky och Bourbon När Klädesholmen och Salt & Sill i år presenterade Årets…
13 Oct, 2017

Svensk vodka bäst i Asien

Whisky och Bourbon Purity Vodka från Ellinge har vunnit det högsta priset i…
12 Oct, 2017

Smakrikt bröd blir till öl av Paul Svensson och Melleruds

Whisky och Bourbon Höstens mest spännande gastronomiska samarbete är signerat Paul Svensson, Fotografiskas…
12 Oct, 2017

Imperial IPA – en ny ale signerad Fuller’s nya bryggmästare

Whisky och Bourbon Efter succén med lanseringen av Fuller’s Past Masters kommer nu…
12 Oct, 2017

The Macallan introducerar Edition No.3, limiterad utgåva

Whisky och Bourbon The Macallan presenterar stolt Edition No.3 – en ny limiterad…
11 Oct, 2017
Artikelarkivet