Svenskdrivna Aquavit i London belönade med stjärna i Guide Michelin

Livets Goda 3 Oct, 2017
Mat och Restaurang Idag blev svenskdrivna krogen Aquavit i London belönade med sin första stjärna i Guide Michelin. Det nordiskinspirerade brasseriet öppnade i London för mindre än ett år sedan i St. James’s Market och har sedan dess lockat mängder av besökare och blivit ett tillhåll för kändisar.

"Vi fattade ett medvetet beslut att vara en högkvalitativ, men mer informell restaurang i brasseriestil än vår mer formella systerrestaurang i New York. Vi är väldigt glada över att Michelin har så bra koll på dagens mat- och restaurangupplevelser och väljer att belöna vår tillgängliga, högkvalitativa mat med en stjärna”, säger den svenske grundaren och VD:n Philip Hamilton.

Kökschefen Henrik Ritzén fortsätter, ”Jag är väldigt stolt över att min svenska mat har uppmärksammats och belönats i London och glad över att nordisk matlagning får den uppmärksamhet som den förtjänar”.

Menyn innehåller bland annat ett traditionellt smörgåsbord med små rätter som kan delas över bordet med klassiskt svenska inslag som skagenröra, sill och gravad lax. Bland förrätterna finns en tartar på hjort med blåbär, lingon och enbär och populära huvudrätter är köttbullar med lingon och picklad gurka eller marulk serverad med sandefjordsås, forellrom och fänkål.

 


VASA Bryggeri börjar med öl; återlanserar det gamla varumärket Sundsvalls Öl

Whisky och Bourbon VASA Bryggeri återlanserar nu det nostalgiframkallande och lokala varumärket Sundsvalls…
18 Jun, 2018

Silver till Sverige i kock-EM

Mat och Restaurang Det blev tre nordiska länder på pallen i Bocuse d’Or…
17 Jun, 2018

Daniel Roos midsommartårta - inspirerad av Nordiska bär sommarlakrits från Lakrids by Johan Bülow

Övrigt Nobelkonditorn Daniel Roos har i samarbete med danska premiumlakritsen Lakrids…
14 Jun, 2018

Så ser svenskarna på VM och snacks – stor undersökning från Estrella

Övrigt Estrella har genom Norstat tagit fram statistik på hur konsumenterna…
14 Jun, 2018

Fotbollssommar i Hornstull och en helt ny öl inspirerad av sommaren 94

Whisky och Bourbon Fotbolls-VM drar igång den 14 juni i Ryssland men också…
14 Jun, 2018

Välkommen till Kyrkeby – Sveriges äldsta bränneri

Whisky och Bourbon Ingen annanstans i Sverige har det bränts brännvin så länge…
13 Jun, 2018

Silver till Sverige i Kock-EM Norge, Sverige och Danmark i topp när Bocuse d’Or avgörs i Turin

Mat och Restaurang Sebastian Gibrand kammade hem en silvermedalj till Sverige i Bocuse…
13 Jun, 2018

Säljstart för VM-fatet

Whisky och Bourbon På torsdag är det avspark i Fotbolls-VM. Klockan 14.00 rullar…
13 Jun, 2018

En mycket lyckad tappning från Ballentine´s - Miltonduff 15 Years Old

Whisky och Bourbon Ballantine’s har tillverkat klassiska och prisvinnande blends i över 190…
11 Jun, 2018

Elever från Grythyttan skapar vin för sydafrikanska Roodeberg

Vin I slutet av maj tävlade 33 sommelierstudenter om 11 lag…
11 Jun, 2018
Artikelarkivet