Svenskdrivna Aquavit i London belönade med stjärna i Guide Michelin

Livets Goda 3 Oct, 2017
Mat och Restaurang Idag blev svenskdrivna krogen Aquavit i London belönade med sin första stjärna i Guide Michelin. Det nordiskinspirerade brasseriet öppnade i London för mindre än ett år sedan i St. James’s Market och har sedan dess lockat mängder av besökare och blivit ett tillhåll för kändisar.

"Vi fattade ett medvetet beslut att vara en högkvalitativ, men mer informell restaurang i brasseriestil än vår mer formella systerrestaurang i New York. Vi är väldigt glada över att Michelin har så bra koll på dagens mat- och restaurangupplevelser och väljer att belöna vår tillgängliga, högkvalitativa mat med en stjärna”, säger den svenske grundaren och VD:n Philip Hamilton.

Kökschefen Henrik Ritzén fortsätter, ”Jag är väldigt stolt över att min svenska mat har uppmärksammats och belönats i London och glad över att nordisk matlagning får den uppmärksamhet som den förtjänar”.

Menyn innehåller bland annat ett traditionellt smörgåsbord med små rätter som kan delas över bordet med klassiskt svenska inslag som skagenröra, sill och gravad lax. Bland förrätterna finns en tartar på hjort med blåbär, lingon och enbär och populära huvudrätter är köttbullar med lingon och picklad gurka eller marulk serverad med sandefjordsås, forellrom och fänkål.

 


Artikelarkivet