Sveriges favoritrestauranger är korade – Bookatable Diner Awards låter restaurangbesökarna prisa årets bästa restauranger

Livets Goda 13 Feb, 2018
Mat och Restaurang Sturehof, Somm Restaurant & Wine bar och Lilla Bjers Gårdskrog. Det var några av vinnarna när priserna för årets bästa svenska restauranger delades ut under Bookatable Diner Awards prisceremoni på Miss Clara i Stockholm under måndagskvällen. Priset, som baseras på restauranggästers omdömen och betyg på www.bookatable.se, delades ut i tio kategorier, allt från bästa fisk- och skaldjursrestaurangen till bästa ekologiska köket.

Bookatable Diner Awards instiftades med utgångspunkt i att förmedla vad restauranggäster tycker och låta dem bestämma, och det är precis så det går till även idag. Diner Awards är gästernas pris då samtliga vinnare har utsetts av de recensioner och omdömen som gästerna lämnat på Bookatables hemsida. Det är just det som gör tävlingen unik i sitt slag och så otroligt uppskattad av både restauranger och gäster, säger Åsa Murphy, Managing Director på Bookatable by Michelin.

Det låg förväntan i luften när Bookatable avslöjade vilka restauranger som blev landets favoriter bland restauranggästerna, och bland vinnarna var humöret gott.

-Wow, det här är fantastiskt! Det känns magiskt att få ett pris som är baserat på vad gästerna faktiskt tycker. Det är trots allt för just dem som vi driver vår restaurang, säger Elin Hoas, från Lilla Bjers Gårdskrog som vann i två kategorier, Bästa ekologiska köket och Sveriges bästa restaurang.

Sturehof stod som nominerad i kategorin Stockholms bästa restaurang och som vinnare i kategorin Bästa fisk- och skaldjursrestaurangen.

-Det känns roligt, och samtidigt lite rättvist, att vi vann utmärkelsen Bästa fisk- och skaldjursrestaurang med tanke på hur långt vi har kommit i våra inköpskanaler när det gäller fisk och skaldjur. Vi har jobbat jättehårt för att uppnå det vi har idag där vi köper direkt från auktionen i Smögen, och många gånger direkt från fiskebåtarna. Och sen är det extra roligt att det här priset och nomineringen kommer från våra gäster, säger Thomas Mortensen, restaurangchef Sturehof.

Årets vinnare

  • Bästa skandinaviska köket: Somm Restaurant & Wine Bar, Göteborg
  • Bästa ekologiska köket: Lilla Bjers Gårdskrog, Visby
  • Bästa fisk- & skaldjursrestaurangen: Sturehof, Stockholm
  • Bästa kött- & grillrestaurangen: Jernbruket, Floda
  • Bästa franska köket: Ritz, Göteborg
  • Bästa italienska köket: Mancini, Stockholm
  • Bästa asiatiska köket: Hattori Sushi Devil, Stockholm
  • Stockholms bästa restaurang: Jim & Jacob, Stockholm
  • Göteborgs bästa restaurang: Somm Restaurant & Wine Bar, Göteborg
  • Sveriges bästa restaurang: Lilla Bjers Gårdskrog, Visby

I år hyllades även Gästernas favorit under Krogveckan 2017. Krogveckan, som anordnas av Bookatable, är Sveriges största återkommande krogevent. Kriterierna för utnämnandet baserades på antal bokade gäster i kombination med bästa snittet på recensionerna och som vinnare stod Restaurang Timmermans 1857 i Stockholm.

De vinnande och topp-tre-nominerade restaurangerna kan bokas här.


Brännland Cider släpper Just Cider

Whisky och Bourbon Brännland Cider startade med idèn om att göra en enkel,…
23 Apr, 2018

​23 dagar kvar till den stora finalen i Milano – världens bästa unga kock ska koras

Mat och Restaurang 21 talangfulla unga kockar från hela världen tävlar om titeln…
19 Apr, 2018

Svenska mästerskapet för sommelierer

Vin 6 maj avgörs årets svenska mästerskap i sommellerie på At…
18 Apr, 2018
Artikelarkivet