Systembolaget söker en Produktkvalitetsansvarig

Övrigt Vi som arbetar på Systembolaget har ett viktigt uppdrag, som handlar om att minska alkoholens skadeverkningar. Samtidigt ska man kunna njuta av ett gott öl eller vin till middagen, och där vill vi gärna bidra med vår expertis och inspirera våra kunder i valet av drycker. Vår främsta ledstjärna är god service och vi arbetar aktivt med att utveckla kundmötet i alla butiker. Att kombinera ansvar med god service är vår största utmaning. Våra värderingar vägleder oss i vårt dagliga arbete – vi är omtänksamma, kunniga och inspirerande.

Om oss
Gruppen Produktkvalitet & Sensorik ansvarar för uppföljning av kvaliteten på produkterna genom inköpsprocessen och löpande uppföljningar. Allt ifrån att säkerställa och utveckla den sensoriska urvalsmetoden vid Systembolagets offertprovningar till säljstartsprovningar och efterföljande kontroller av våra lanseringar.

Rollen
Rollen är en möjlighet att arbeta i hjärtat av Systembolagets provnings- och kvalitetsarbete tillsammans med kunniga kollegor som brinner för att kunderna skall få ett sortiment i världsklass. Som produktkvalitetsansvarig ligger huvudsakligt fokus på att operativt bevaka Systembolagets produktuppföljningar och utvecklas dessa. Du jobbar nära flera gränssnitt inom avdelningen Sortiment & Inköp men även bredare med andra enheter och avdelningar inom företaget. En del av uppföljningen innebär resor och auditering av producenter och leverantörer på plats i ursprungslandet. Du är även med och följer upp samt utvecklar offertprovarnas kompetens och den sensoriska urvalsmetoden för sortimentet. Du är operativ i viss utsträckning och deltar i gruppens gemensamma dagliga aktiviteter. I din roll kommer du ha kontakt med leverantörer och producenter vilket ställer krav på din kompetens som en tydlig och god ambassadör för vårt uppdrag.

Om dig
Vi söker dig som står bakom Systembolagets uppdrag. Du har mångårig erfarenhet av den svenska dryckesbranschen och du har utöver det även ett globalt perspektiv. Du har stor kompetens vad gäller våra produkter, minst Diploma (WSET) eller motsvarande nivå. Du är väl bevandrad i vinproduktion och kan föra en djup och detaljerad dialog med vinmakare och kvalitetschefer från produktionen. Du är en mycket van och skicklig sensorisk bedömare med stor förmåga till konsekventa och kvalitativa bedömningar av drycker. Du är även van provningsledare och besitter en god pedagogisk förmåga. Stort eget driv är en självklarhet då flera arbetsuppgifter kräver uthållighet och fokus. I allt ditt driv är förmåga till att vara en bra lagspelare i en liten grupp väldigt viktigt.

Kompetensutveckling och karriär
För att du ska få en inspirerande start i Systembolaget erbjuder vi ett introduktionsprogram med bland annat praktik i butik. Systembolaget är ett företag i ständig utveckling och vi arbetar medvetet och långsiktigt tillsammans med dig för att du ska utveckla din kompetens. Vi erbjuder verktygen och du ansvarar själv för ditt lärande. För rätt person finns goda möjligheter att utvecklas inom Systembolaget.

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Jonas Röjerman, gruppchef för produktkvalitet på telefonnummer 073-644 02 40.

Sista ansökningsdag
2017-08-15

Arbetsplats
Stockholm

Anställningsgrad
Heltid

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Ansökan
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Registrera gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2017-08-15. Urvalet sker löpande och intervjuer kan påbörjas innan ansökningstidens slut. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail eller brev. Systembolaget arbetar aktivt med mångfald och ser gärna sökanden med olika bakgrund.

Ansök här >>

Systembolagets uppdrag baserar sig på omsorgen om folkhälsan. Visionen är att skapa ett samhälle där alkoholdrycker njuts med omsorg om hälsan så att ingen tar skada. Systembolaget bidrar med kunskap, både när det gäller mat och dryck och alkoholens påverkan på hälsan. På så vis vill vi inspirera till medvetna dryckesval och ett hälsosammare förhållningssätt till alkohol. För mer information se systembolaget.se.


Kommentera