Talha - en stolt tradition vaknar till liv i Alentejo

Niklas Jörgensen 5 Jan, 2018
Vin Premium Amforan är tillbaka i Alentejo. Eller kanske mer korrekt eftersom den aldrig försvunnit från den portugisiska regionen; den är återigen synliggjord. I tider när amforalagrade viner alltmer omtalas och efterfrågas, så har konsumentens insikt om lerkärlets starka fästen vuxit och inte minst Georgien, kvevrins hemvist, har fått ett välförtjänt uppsving. Alentejo däremot, är inte en region som gemene man associerar med amforan, eller talha som den benämns här, trots att det sannolikt är den region i väst som mest envist klamrat sig kvar vid leran under närmre tvåtusen års tid. Däremot kan 2018 mycket väl bli året då talha-vinerna från Alentejo på allvar får en genomslagskraft och visar upp sin tolkning av amfora, en stil som markant skiljer sig från den vi exempelvis förknippar med Georgien.

Detta är ett premiuminnehåll!

Logga in för att ta del av det.


Allt om auktionen 10 - 12 december

Vin Tidens tand ger fler dimensioner. Det ser man tydligt i…
10 Dec, 2018

Brännland Cider och Petter Alexis Askergren i samarbete

Vin Petter Alexis Askergren och Brännland Ciders Anderas Sundgren Graniti fann…
10 Dec, 2018

Malmö Beer Week flyttas och ingår samarbete med Malmö Öl & Whiskyfestival

Whisky och Bourbon Intresset för öl och hantverket bakom är kanske större än…
10 Dec, 2018

Klassisk cognac under granen i år?

Whisky och Bourbon Rémy Martin XO Excellence är en av cognacindustrins mest respekterade…
6 Dec, 2018

Lilla Hyttnäs, "årets glögg, utan tvekan!", nu i butik!

Vin Från och med igår så hittar man Lilla Hyttnäs i…
6 Dec, 2018

Livets Goda Premium - vad ingår?

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
3 Dec, 2018

Kilchoman Sanaig tar guld i VM

Whisky och Bourbon Kilchoman Sanaig har vunnit VM-guld i klassen: Bästa rökiga whiskyn
4 Dec, 2018
Artikelarkivet