Talha - en stolt tradition vaknar till liv i Alentejo

Niklas Jörgensen 5 Jan, 2018
Vin Premium Amforan är tillbaka i Alentejo. Eller kanske mer korrekt eftersom den aldrig försvunnit från den portugisiska regionen; den är återigen synliggjord. I tider när amforalagrade viner alltmer omtalas och efterfrågas, så har konsumentens insikt om lerkärlets starka fästen vuxit och inte minst Georgien, kvevrins hemvist, har fått ett välförtjänt uppsving. Alentejo däremot, är inte en region som gemene man associerar med amforan, eller talha som den benämns här, trots att det sannolikt är den region i väst som mest envist klamrat sig kvar vid leran under närmre tvåtusen års tid. Däremot kan 2018 mycket väl bli året då talha-vinerna från Alentejo på allvar får en genomslagskraft och visar upp sin tolkning av amfora, en stil som markant skiljer sig från den vi exempelvis förknippar med Georgien.

Detta är ett premiuminnehåll!

Logga in för att ta del av det.


Portvinslagrad whiskey i exklusivt släpp från irländska Teeling

Whisky och Bourbon Den 16 februari släpps Teeling Brabazon Series 2 Limited Edition…
15 Jan, 2018

För första gången arrangeras La Paulée Nordic i Sverige

Vin Världens främsta event för vinregionen Bourgogne kommer till Sverige i…
11 Jan, 2018
Artikelarkivet