Talisker lanserar glamping-upplevelse på Fejan Outdoor tillsammans med danske stjärnkocken Mikkel Karstad

Livets Goda 27 Apr, 2018
Whisky och Bourbon Till sommaren lanserar whiskyvarumärket Talisker, tillsammans med den danske stjärnkocken Mikkel Karstad, en glamping-upplevelse på Fejan Outdoor i Stockholms skärgård. Glamping-upplevelsen är en del av Scandinavian Detours, en äventyrsguide som Talisker tagit fram tillsammans med några av Skandinaviens främsta äventyrare. Med Scandinavian Detours vill Talisker få fler att upptäcka Skandinaviens fantastiska och till stora delar oupptäckta natur.

Glamping, förkortning av glamorous camping, är när fantastisk natur möter modern lyx. I år erbjuder Scandinavian Detours, under två helger i juni och augusti, en glamping-upplevelse på Fejan Outdoor.

Övernattning och middag under bar himmel
För de flesta innebär camping pulverkaffe och konserverad mat som värms på ett stormkök. Denna sommar vill Talisker introducera en ny upplevelse för skandinaver, nämligen en glamping-upplevelse.

Glamping-upplevelsen kommer äga rum på Fejan Outdoor i Stockholms norra skärgård, knappt två timmar från Stockholm. I upplevelsen ingår det en övernattning för två i ett canvastält, en trerätters middag tillagad av Mikkel Karstad med tillhörande Talisker-cocktails. Middagen lagas och intas under bar himmel. Dessutom ingår frukost som avnjuts på den egna verandan med havsutsikt samt en båttur till närliggande ö för en hike och picknick.

Menyn är utvecklad av den danske stjärnkocken Mikkel Karstad och Mate Csatlos, en av världens bästa bartenders. Mikkel Karstad har mer än 16 års erfarenhet från olika europeiska topprestauranger. Mikkels matlagningsfilosofi grundar sig i att arbeta med säsongsbaserade och närodlade råvaror. Samarbetet resonerar väl med både Mikkel Karstads matlagningsfilosofi och Taliskers filosofi, som grundar sig i närheten till både hav och natur.

- ”Det känns fantastiskt kul att få vara med och skapa denna unika upplevelse och på så vis få fler att ta del av och njuta av Skandinaviens fantastiska natur. Hela konceptet och idén bakom Scandinavian Detours rimmar så väl med min egen filosofi om att upptäcka och uppskatta vår nordiska omgivning. Vi har otroligt spännande råvaror att arbeta med i Norden och vårt naturliv är så rikt på upplevelser, jag önskar att fler tog chansen att upptäcka det”, säger Mikkel Karstad.

Ännu fler äventyr
Utöver glamping-upplevelsen lanserar Talisker även en uppdaterad version av Scandinavian Detours, en äventyrsguide utvecklad tillsammans med några av Skandinaviens främsta äventyrare. Guiden lanserades första gången 2017, och har nu uppdaterats med nya äventyr. Talisker har i år, tillsammans med Jakob Gjerluff Ager, Emma Svensson, David Kvart och de fyra tjejerna bakom Rowegians, utvecklat och identifierat fler av Skandinaviens mest spektakulära och natursköna platser och hiking-stråk, allt samlat i en inspirerande äventyrsguide. Äventyrsguiden, samt mer information om äventyrarna, finns på Scandinavian Detours hemsida.

- ”Scandinavian Detours går så väl i linje med Taliskers DNA. Talisker grundades av bröderna MacAskill som i början av 1800-talet rodde över atlanten, och den äventyrslusten har levt med Talisker sedan dess. Första omgången av Scandinavian Detours var enorm succé och visade på skandinavernas sug efter att upptäcka de egna länderna. Genom att vidareutveckla konceptet hoppas vi inspirera till fler skandinaviska äventyr och upptäckter, säger Maria Vegeberg Gram, Gram Senior Luxury & Scotchs C&E Manager på Diageo Reserve.

Bokning görs via Scandinavian Detours hemsida http://scandinaviandetours.com/ och de bokningsbara datumen är 15-16 juni samt 3-4 augusti.
Glamping-upplevelsen kostar 3 490 kr för två personer.

 


Beijing8 fortsätter sin expansion och stärker sin närvaro i södra Sverige

Mat och Restaurang Under 2018 har Beijing8 öppnat upp tre restauranger och den…
19 Oct, 2018

Gevalia och Brynäs IF förlänger sponsoravtalet

Övrigt Det är ett av Sveriges mest profilerade samarbete mellan en…
19 Oct, 2018

Tak satsar på japansk brunch

Mat och Restaurang Varje lördag serverar restaurang Tak en Temaki Bonanza som närmast…
19 Oct, 2018

Nyhet - Texas Longhorn BBQ Brisket

Mat och Restaurang En nyhet från Texas Longhorn - BBQ Brisket - en…
19 Oct, 2018

​Det går bra för svensk Whisky – Box Destilleri AB utsett till Gasellföretag

Whisky och Bourbon Dagens Industri (Di) har utsett Box Destilleri AB med varumärket…
19 Oct, 2018

Museernas stjärnkockar står för menyn på Sthlm Food & Wine

Mat och Restaurang Kockarnas Krog är ett stående – och mycket populärt –…
19 Oct, 2018

Internationella champagnedagen till ära - 10 bra champagner på Systembolaget

Vin Idag är det den internationella champagnedagen och dagen till ära…
19 Oct, 2018

"Gömda" rariteter på beställningssortimentet - Bushmills 16 & 21 YO single malt

Vin 1608 var året då den holländska linsmakaren Hans Lippershey skapade…
19 Oct, 2018

Nytt poddavsnitt från Brobergs om livets vatten

Whisky och Bourbon I veckans podd oroas värdarna över stigande världspriser på korn.…
19 Oct, 2018

Ny årgång av Clos de l’Oratoire des Papes Châteauneuf-du-Pape Rouge 2012

Vin Vingården Le Clos de l’Oratoire des Papes producerar ett av…
18 Oct, 2018

Sebastian Ahlskog blir ny CFO på Readly

Övrigt Idag meddelar Readly, den globala prenumerationstjänsten för magasin, att Sebastian…
18 Oct, 2018

Better You-grundare startar nytt utvecklingsbolag inom wellness

Övrigt Med stor erfarenhet från hälsofackhandeln och produktutveckling har Patrick Svorono…
18 Oct, 2018

Natur och hållbarhet i fokus när nya Restaurang Skog har premiär

Mat och Restaurang Delikatesser som gran, björk och tall är några av de…
17 Oct, 2018

Stockholms Bränneri släpper årets Gin & Tonic Glögg

Whisky och Bourbon Den 15 november 2018 släpps årets upplaga av förra årets…
17 Oct, 2018

Ostskolan: Ostbricka av vinterostar

Mat och Restaurang Olika ostar är olika bra beroende på säsong, det är…
17 Oct, 2018

SMEG lanserar Blast Chiller för hemmabruk.

Mat och Restaurang Smeg äntrar ett nytt område i vitvarubranschen genom att lansera…
17 Oct, 2018

Harrys blir Hotell Fritidens vardagsrum

Mat och Restaurang I det gamla badhuset på Österleden börjar Hotell Fritiden ta…
17 Oct, 2018

Uber Eats expanderar – nu kan även göteborgare njuta av restaurangmat levererad direkt till dörren

Mat och Restaurang Thai, hamburgare eller räksallad – Uber Eats gör det nu…
17 Oct, 2018

Blossa Hantverksglögg 2018 med smak av svarta vinbär

Vin Nu lanseras årets Blossa Hantverksglögg – en hyllning till den…
17 Oct, 2018

95-poängare från Argentina hos Winefinder

Vin Decanter gav vinet Condeminal Poncho Pampa Malbec Tupungato Mendoza 2015,…
17 Oct, 2018
Artikelarkivet