Talisker lanserar glamping-upplevelse på Fejan Outdoor tillsammans med danske stjärnkocken Mikkel Karstad

Livets Goda 27 Apr, 2018
Whisky och Bourbon Till sommaren lanserar whiskyvarumärket Talisker, tillsammans med den danske stjärnkocken Mikkel Karstad, en glamping-upplevelse på Fejan Outdoor i Stockholms skärgård. Glamping-upplevelsen är en del av Scandinavian Detours, en äventyrsguide som Talisker tagit fram tillsammans med några av Skandinaviens främsta äventyrare. Med Scandinavian Detours vill Talisker få fler att upptäcka Skandinaviens fantastiska och till stora delar oupptäckta natur.

Glamping, förkortning av glamorous camping, är när fantastisk natur möter modern lyx. I år erbjuder Scandinavian Detours, under två helger i juni och augusti, en glamping-upplevelse på Fejan Outdoor.

Övernattning och middag under bar himmel
För de flesta innebär camping pulverkaffe och konserverad mat som värms på ett stormkök. Denna sommar vill Talisker introducera en ny upplevelse för skandinaver, nämligen en glamping-upplevelse.

Glamping-upplevelsen kommer äga rum på Fejan Outdoor i Stockholms norra skärgård, knappt två timmar från Stockholm. I upplevelsen ingår det en övernattning för två i ett canvastält, en trerätters middag tillagad av Mikkel Karstad med tillhörande Talisker-cocktails. Middagen lagas och intas under bar himmel. Dessutom ingår frukost som avnjuts på den egna verandan med havsutsikt samt en båttur till närliggande ö för en hike och picknick.

Menyn är utvecklad av den danske stjärnkocken Mikkel Karstad och Mate Csatlos, en av världens bästa bartenders. Mikkel Karstad har mer än 16 års erfarenhet från olika europeiska topprestauranger. Mikkels matlagningsfilosofi grundar sig i att arbeta med säsongsbaserade och närodlade råvaror. Samarbetet resonerar väl med både Mikkel Karstads matlagningsfilosofi och Taliskers filosofi, som grundar sig i närheten till både hav och natur.

- ”Det känns fantastiskt kul att få vara med och skapa denna unika upplevelse och på så vis få fler att ta del av och njuta av Skandinaviens fantastiska natur. Hela konceptet och idén bakom Scandinavian Detours rimmar så väl med min egen filosofi om att upptäcka och uppskatta vår nordiska omgivning. Vi har otroligt spännande råvaror att arbeta med i Norden och vårt naturliv är så rikt på upplevelser, jag önskar att fler tog chansen att upptäcka det”, säger Mikkel Karstad.

Ännu fler äventyr
Utöver glamping-upplevelsen lanserar Talisker även en uppdaterad version av Scandinavian Detours, en äventyrsguide utvecklad tillsammans med några av Skandinaviens främsta äventyrare. Guiden lanserades första gången 2017, och har nu uppdaterats med nya äventyr. Talisker har i år, tillsammans med Jakob Gjerluff Ager, Emma Svensson, David Kvart och de fyra tjejerna bakom Rowegians, utvecklat och identifierat fler av Skandinaviens mest spektakulära och natursköna platser och hiking-stråk, allt samlat i en inspirerande äventyrsguide. Äventyrsguiden, samt mer information om äventyrarna, finns på Scandinavian Detours hemsida.

- ”Scandinavian Detours går så väl i linje med Taliskers DNA. Talisker grundades av bröderna MacAskill som i början av 1800-talet rodde över atlanten, och den äventyrslusten har levt med Talisker sedan dess. Första omgången av Scandinavian Detours var enorm succé och visade på skandinavernas sug efter att upptäcka de egna länderna. Genom att vidareutveckla konceptet hoppas vi inspirera till fler skandinaviska äventyr och upptäckter, säger Maria Vegeberg Gram, Gram Senior Luxury & Scotchs C&E Manager på Diageo Reserve.

Bokning görs via Scandinavian Detours hemsida http://scandinaviandetours.com/ och de bokningsbara datumen är 15-16 juni samt 3-4 augusti.
Glamping-upplevelsen kostar 3 490 kr för två personer.

 


Möt Christian Due-Boje - Hockeyhjärtat med säljfokus

Övrigt Han är inne på sin 31:e säsong för Djurgårdens IF,…
23 Jan, 2019

Rhône & Loire - Ny Naturvinslåda i Winefinders butik

Vin - Rhône och Loire är temat i vår nya Naturvinslåda…
23 Jan, 2019

McDonald’s lanserar burgare med Hot Sriracha

Mat och Restaurang Från och med idag serverar McDonald’s en nyhet för alla…
23 Jan, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Studenter skapar app för sensorik

Mat och Restaurang Två studenter vid Örebro universitet ska under våren ta fram…
23 Jan, 2019

Kronfågels Minutfamilj växer – med Minutstrimlor av lårfilé

Mat och Restaurang Kronfågel Minutfilé, en utbankad kycklingfilé, har blivit en stor succé.…
23 Jan, 2019

Restaurangkedjan Harrys skänker 272 000 kr för att hjälpa till att förebygga sexuellt våld mot barn

Övrigt Under perioden 23 november till 31 december 2018 gick 20…
23 Jan, 2019

Margarin överlägsen vinnare av Årets matbluff

Mat och Restaurang Lättas palmoljebluff fick över hälften av rösterna, som dessutom var…
23 Jan, 2019

Just Brunch lanseras på The Strand

Mat och Restaurang På Blasieholmen i Stockholm finner man det mytomspunna hotellet Radisson…
22 Jan, 2019

Teeling Whiskey lanserar unik 12-årig Amarone Cask på Systembolaget den 28:e februari

Whisky och Bourbon Dublinbaserade craft-märket Teeling Whiskey skapar regelbundet unika och innovativa fatlagrade…
22 Jan, 2019

HammerFall lanserar vodka

Whisky och Bourbon Om du ska göra någonting – gör det ordentligt. Det…
22 Jan, 2019

Surdegsfavorit från Leksands Knäckebröd i ny form

Mat och Restaurang En ny trekant från Leksands knäckebröd tar plats i brödhyllan…
22 Jan, 2019

SMAD bjuder in till provning 199 - PNA med Folke Andersson

Whisky och Bourbon Våren 1998 så lanserades den första whiskyn i en serie…
22 Jan, 2019

Nu släpps en Tommasi-klassiker från Valpolicella

Vin Familjen Tommasi har varit sin hemtrakt trogen i snart 120…
22 Jan, 2019

Nyheter från Nespresso: Limited Edition Café Istanbul & Caffè Venezia

Mat och Restaurang Nespresso lanserar nu två limiterade kaffesorter, Café Istanbul och Caffè…
22 Jan, 2019

Ny studie: Endast var tredje svensk äter rekommenderad mängd sjömat

Mat och Restaurang En ny studie från Norges Sjömatråd visar att vår konsumtion…
22 Jan, 2019

Nu beskär Kiviks Musteri 105000 äppelträd för hand

Whisky och Bourbon På Kiviks Musteri har man nu inlett beskärningen av sina…
22 Jan, 2019

Skånska mat- och dryckesevenemang ska nå internationell världsklass

Mat och Restaurang Tourism in Skåne bjuder nu in till The Gastrolution of…
21 Jan, 2019

Tågsemestermöte leder till nyrekrytering av hållbarhetskonsult till U&We

Vin Lagom till att vi går in i det nya året…
21 Jan, 2019

Nyhet från OLW - Chili Bea

Mat och Restaurang I drygt 60 år har svenskarna haft en kärlekshistoria med…
21 Jan, 2019
Artikelarkivet