Teeling släpper 46 flaskor 14-årig whiskey lagrad på franska Pineau Des Charentes-fat

Livets Goda 19 May, 2017
Whisky och Bourbon Teeling Whiskey släpper nu en tredje tappning i sin Revivial Collection. The Revival Volume III är en limiterad single malt och släpps endast i 46 exemplar i Sverige. Whiskeyn som är lagrad på bourbon-fat och Pineau Des Charentes-fat är en single malt i limiterad utgåva för att fira att det nu är 18 månader sedan Teeling Whiskey Distillery blev det första nya destilleriet i Dublin på 125 år.

Den första Revival producerades 2015, lagom till öppnandet av Teeling Whiskey Distillery, det första nya destilleriet i Dublin på 125 år. Den tredje versionen av består av en 14-årig single malt som destillerades 2002. Först lagrade på före detta bourbon-fat för att sedan ytterligare lagras på 350-liters Pineau Des Charentes-fat för att ytterligare få en smak av pressade druvor och torkad frukt som är så signifikativ för irländsk whiskey. Whiskeyn har tappats vid 46% utan kylfiltrerig för att ge den en äkta irländsk whiskeykaraktär.

Pineau des Charentes är en regional fransk apertif som tillverkas i den sydvästra regionen av Charente, Charente-Maritime och även i en liten utsträckning i Dordogne i västra Frankrike. Det är ett starkt vin som framställs av antingen färsk, ofermenterad druvsaft eller av en blandning av lättjäst druvmust som man tillsätter Cognac eau-de-vie till och låter sedan mogna på ekfat.

Teeling Whiskey Revival Volume III - 14 Years Old

Artikelnummer: 87430
Pris: 1.199 kr
Storlek: 70 cl


Brännland Cider släpper Just Cider

Whisky och Bourbon Brännland Cider startade med idèn om att göra en enkel,…
23 Apr, 2018

​23 dagar kvar till den stora finalen i Milano – världens bästa unga kock ska koras

Mat och Restaurang 21 talangfulla unga kockar från hela världen tävlar om titeln…
19 Apr, 2018

Svenska mästerskapet för sommelierer

Vin 6 maj avgörs årets svenska mästerskap i sommellerie på At…
18 Apr, 2018
Artikelarkivet