Tegnér & Son förfinar traditionen i ny julcognac

Livets Goda 13 Nov, 2017
Whisky och Bourbon Galateas samarbete med prestigemärket Tegnér & Son fortsätter traditionen sedan 1880 att utveckla juldrycker för den svenska marknaden. Tillsammans med julglögg och julsnaps kommer nu även Tegnér & Son Extra Old Julcognac i exklusiv upplaga. Det blir den andra julkonjaken i ordningen, efter 2016 års fina mottagande. Lanseringen i början av november sker i Systembolagets beställningssortiment.

I Tegnér & Son Extra Old Julcognac ingår eau-de-vier av olika ålder från områden i Cognac: Petite Champagne, Borderies och Fins Bois.

– Den långa lagringen balanserar syran och ger till slut en storslagen elegans till konjaken. Det här är en fint balanserad konjak och ett gott hantverk, berättar Master Blender Sören Sörensen i Galateas och Tegnér & Sons projekt i den långa, svenska traditionen att förfina konjak.

Tegnér & Son Extra Old Julcognac är tappad på 240 flaskor om 50 centiliter och kostar 449 kronor i Systembolagets beställningssortiment. Lanserades i början av november med artikelnummer 86691.


Säsongens Shake - Juledition

Mat och Restaurang Äntligen kan Phil´s Burger presentera den sista säsongens milkshake för…
13 Dec, 2018

Juldrinkar med stil

Whisky och Bourbon Rasmus Harnell, Portfolio Manager på WG&S, bjuder på recept och…
13 Dec, 2018

Steffo på besök i podden

Whisky och Bourbon I veckans bonusavsnitt firar Brobergs värdar en tidig jul i…
13 Dec, 2018

Rökfritt på allmänna platser utomhus

Övrigt Det här har vi kämpat för i många år! Nu…
13 Dec, 2018

Elever från Erlaskolan i Norrköping deltar i Kockduellen

Mat och Restaurang Elever från Erlaskolan Östra och Erlaskolan Södra i Norrköping har…
13 Dec, 2018

Grönt på julbordet

Övrigt Julen innebär god mat och samvaro med nära och kära,…
12 Dec, 2018

Livets Goda Premium - vad ingår?

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
3 Dec, 2018

Han ska lyfta Arlandas största mötesplats

Mat och Restaurang Det är med fokus på matupplevelser för stora konferenser och…
12 Dec, 2018

Så skiljer sig julborden från norr till söder

Mat och Restaurang Sylta i Stockholm, julostkaka i Dalarna och brunkål i norra…
12 Dec, 2018

Världens bästa casinohotell

Övrigt När kylan verkligen är som värst väder är det många…
11 Dec, 2018

SWF-buteljering nr 29: Paul John Whisky

Whisky och Bourbon Tillsammans med Symposion har Svenska Whiskyförbundets medlemmar fått erbjudande om…
12 Dec, 2018

Bodegas Roda i topp på Sucklings lista över topp 100 spanska viner

Vin Varje år utser vinkritikern James Suckling världens bästa viner per…
11 Dec, 2018

Choklad och whiskey sätter smakerna på Brillos nyårspizza

Mat och Restaurang Den 1 januari är det nationella pizzadagen. Dagen på året…
11 Dec, 2018

Martell VSOP Red Barrel

Whisky och Bourbon Den tolfte december lanseras Martell VSOP Red Barrel – en…
11 Dec, 2018

Årets Nobelmeny

Vin I Blå hallen i Stockholms stadshus kommer ikväll cirka 1300…
10 Dec, 2018

Innis & Gunn släpper samlarobjekt

Whisky och Bourbon Skotska bryggeriet Innis & Gunn släpper exklusiv Imperial Stout lagrad…
10 Dec, 2018

Här är jultraditionerna ungdomar vill förändra

Övrigt Tre av fem unga svenskar upplever en eller flera jultraditioner…
10 Dec, 2018

Fem glöggdrinkar från Blossa

Whisky och Bourbon Blossa Spritz, Blossa Gimlet och Blossapolitan – detta är några…
10 Dec, 2018

Här är drinkarna som sätter prägel på julen

Whisky och Bourbon Glögg, julöl och nubbe - det är kul med jul.…
10 Dec, 2018

Lumbergh, glögg och julrim

Vin Ni Livets Goda- och Whisky & Bourbonläsare får mer än…
10 Dec, 2018
Artikelarkivet